Næstved Dyrehospital

Omsorg, kvalitet og højt fagligt niveau

Idag: 08.00–17.00

Bedøvet hund på vej til operationsstue sammen med dyrlæge og veterinærsygeplejerske

Kirurgi på Evidensia Næstved Dyrehospital

På Evidensia Næstved Dyrehospital udfører vi både rutineoperationer, samt avanceret bløddelskirurgi og orthopædkirurgi (operation af knogler). Nogle af de bløddelsoperationer vi udfører, kan være operation af organer i bughulen, mundhule, tumorfjernelse og operation af hunde med for lang blød gane og snævre næsebor (såkaldte brachycephale hunde). Af orthopædiske operationer kan bl.a. nævnes operation for løs knæskal, korsbåndsoperation, samt visse former for frakturer.

Udover ovenstående, udfører vi også kikkertundersøgelser og -operationer (laparoskopi, gastroskopi & rhino- og tracheoskopi).

Skopi undersøgelser og operationer

Vi laver flere laparoskopiske undersøgelser, hvor vi via en kikkert kan diagnosticere og udføre forskellige operationer med et minimalt indgreb. Det drejer sig f.eks. om laparoskopiske sterilisationer og laparoskopiske kastrationer af kryptorkide hunde, dvs. hanhunde, hvor testiklen ikke er kommet ned i pungen.

Skopi bruger vi også til undersøgelse af luftvejene (rhino- og tracheoskopi) hos hunde med snævre luftveje, eller generelt symptomer fra luftveje. Kikkerten kan også bruges til undersøgelse af mavetarmkanalen (gastroskopisk undersøgelse), f.eks. hvis en hund har spist et fremmedlegeme som stadig ligger i mavesækken. I disse situationer, er det i nogle tilfælde muligt helt at undgå en operation, da fremmedlegemet kan fjernes vha. gastroskopi.

Laparoskopisk kastration af kryptokid hund på Evidensia Næstved Dyrehospital

Laparoskopisk kastration af kryptokid hund på Evidensia Næstved Dyrehospital

Når dit dyr skal opereres på Evidensia Næstved Dyrehospital

Når dit dyr skal opereres på Evidensia Næstved Dyrehospital foregår det som oftest som en ambulant operation, dvs. dyret bliver indlagt om morgenen og kan komme hjem allerede om eftermiddagen igen.

Alle patienter gennemgår en sundhedsundersøgelse inden de skal igennem en operation. Dette kan ske ved en forundersøgelse, hvorefter der bookes tid til en operation, eller på dagen inden den planlagte operation, afhængigt af hvilket indgreb der er tale om.

Burrum med opdeling af patienter

For at sikre at dit dyr ikke bliver stresset har vi flere burrum, hvor vi kan opdele patienterne. Vi har blandt andet en separat afdeling til katte.

Evidensia Næstved Dyrehospital er certificeret ”Cat Friendly Clinic”. Som Cat Friendly Clinic arbejder vi for at minimere stress hos vores kattepatienter, og herved gøre deres indlæggelse så behagelig som mulig. Dette sker bla. ved at sørge for fred og ro, bruge Feliway duft dispensor, mm.

Operations faciliteter

På Evidensia Næstved Dyrehospital råder vi over en stor og lys forberedelsesafdeling, samt tre store operationsstuer. Dette gør, at vi kan holde forskellige former for operationer adskilt, og herved sikre en bedre sterilitet under operationerne.

Både i forberedelsen, samt i hver operationsstue har vi mulighed for at benytte os af gasanæstesi, samt respirator hvis dette skulle blive aktuelt. Herudover råder vi over avanceret monitoreringsudstyr.

Kastration af en hund på Evidensia Næstved Dyrehospital

På Evidensia Næstved Dyrehospital råder vi over tre store operationsstuer. Dette gør, at vi kan holde forskellige former for operationer adskilt, og herved sikre en bedre sterilitet under operationerne.

Sikkerhed ved operationer

Vi lægger stor vægt på sikkerheden omkring narkosen. Inden narkosen anbefaler vi således at din hund eller kat får taget en blodprøve, en såkaldt præanæstestisk profil. Blodprøven bruger vi som et redskab til at vurdere om dit dyr vil have problemer med at komme i narkose. Blodprøven bliver analyseret på vores in-house laboratorie, så vi har svaret kort tid efter udtagelsen.

På Evidensia Næstved Dyrehospital har vi altid en autoriseret veterinærsygeplejerske til at overvåge dit dyr under narkosen, samt avanceret monitoreringsudstyr. Dit dyr vil få overvåget vejrtrækning, blodtryk, puls, temperatur mm. således at vi hurtigt kan gribe ind, hvis det er nødvendigt. Dit dyr er i trygge hænder både under narkosen og under opvågningen.

Ved en operation benytter vi os enten af inhalationsnarkose (hvor dyret indånder bedøvelsesgas) eller injektionsnarkose (indsprøjtning med bedøvelsesmidler). Vi vælger den form for narkose som passer bedst til den enkelte patient, samt det indgreb der skal foretages.

Under operationen sørger vi for at dit dyr ligger blødt, og holdes varmt. Det er især vigtigt for de ældre dyr der kan være plaget af gigt, at de ligger blødt, og ikke ligger i længere tid uden at ben, hoved og ryg støttes. Dette kan give unødvendige smerter efterfølgende.

Når operationen er overstået, sker opvågningen sammen med en af vores autoriserede veterinærsygeplejersker i rolige omgivelser. Vi har indlæggelsesbure med glas foran, så vi hele tiden kan holde øje med dyret.

Inden dit dyr sendes hjem efter en operation laver vi et tjek, og sikrer at alt er som det skal være.