Hvalpetræning på Evidensia Næstved Dyrehospital

Næstved Dyrehospital

Omsorg, kvalitet og højt fagligt niveau

Idag: 08:00 ­- 17:00

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.

Medicinske udredninger

Vi vil altid starte undersøgelsen med en fuld klinisk undersøgelse af dit dyr. Undersøgelsen vil oftest følges op af en blodprøve. 

På Evidensia Næstved Dyrehospital har vi mange års erfaring med udredning og behandling af medicinske sygdomme.

En medicinsk udredning er en grundig undersøgelse af et dyr som mistænkes for at have en sygdom, som typisk vil kunne behandles med lægemidler, diætfoder og/eller kosttilskud. Mange medicinske lidelser er kroniske, men kan også være akutte og kræve hurtig og intensiv behandling. Ofte stammer sygdommen fra de indre organer såsom fordøjelsesorganerne, urinvejene, hormonerne, stofskiftet, luftvejene eller hjertet, sjældnere kønsorganerne.

Almindelige symptomer ved en medicinsk sygdom

Der findes en række symptomer der giver anledning til mistanke om en medicinsk lidelse:

 • Vægttab
 • Nedsat appetit
 • Sløvhed
 • Feber
 • Øget drikkelyst
 • Øget eller hyppigere vandladning, urenlighed
 • Pelstab
 • Opkast og diarré
 • Hoste og besværet vejrtrækning
 • Flåd fra øjne og/eller næsebor
 • Svært ved at tabe sig trods slankekur

Hvis dit dyr har et af ovenstående symptomer vil vi anbefale et besøg hos dyrlægen.

Hvad har vi brug for at vide, når du kommer med dit dyr til en medicinsk udredning?

Når du kommer til en konsultation til en medicinsk udredning, har vi brug for at få indblik i dit dyrs færden, dvs. du vil blive stillet spørgsmål så som:

 • Hvad der er anderledes end det plejer at være?
 • Om dit dyr er trættere end normalt?
 • Hvor længe det har stået på?
 • Ændring i drikke- og spiselyst?
 • Om dit dyr tisser mere eller mindre end normalt?
 • Hvordan afføringsmønstret er?
 • Om der har været opkast, diarré, hoste eller nys?
 • Om der er andet du har lagt mærke til?

Hvis dit dyr har dårlig mave, må du gerne, om muligt, tage en afføringsprøve med (kun det ”øverste”). På Evidensia Næstved Dyrehospital er vi desuden glade for billeder eller videoer af dit dyrs problem.

Diagnostiske værktøjer på Evidensia Næstved Dyrehospital

Vi vil altid starte undersøgelsen med en vejning og en fuld klinisk undersøgelse af dit dyr. Undersøgelsen vil oftest følges op af en blodprøve og en urinprøve.

På Evidensia Næstved Dyrehospital råder vi over avancerede apparater til analyse af blod, og kan dermed samme dag få et overblik over en lang række af organernes tilstand. Urinprøven skal som oftest tages direkte fra blæren, og vi anvender ofte et ultralydsapparat til at facilitere dette. Urinprøven bliver herefter analyseret med det samme i laboratoriet.

Desuden har vi på Evidensia Næstved Dyrehospital mulighed for at tage røntgenbilleder af brystkassen og ultralydsscanne hjertet, såfremt mistanken går på lidelser i disse organer. Ultralydsmaskinen bruges også til at scanne alle bugorganerne igennem for anormale fund. Vi råder desuden over et endoskop (kikkert) til at undersøge mavesækken og tarmen samt tage vævsprøver herfra.

På laboratoriet på Evidensia Næstved Dyrehospital bliver der også undersøgt afførings- og celleprøver i et moderne mikroskop.

Analyse af blodprøve på laboratoriet på Evidensia Næstved Dyrehospital. Vi råder over avancerede apparater til analyse af blod, og kan dermed samme dag få et overblik over en lang række af organernes tilstand.

Hvor lang tid tager en medicinsk udredning?

Sædvanligvis vil du efter en indledende konsultation få en tid til indlæggelse af dit dyr om morgenen. Det er en god idé hvis dit dyr møder ind fastet, dvs. at han/hun ikke har fået morgenmad den dag, men gerne vand. Dette vil dels give et mere retvisende blodprøvesvar, og desuden er det fordelagtigt hvis der er behov for en let bedøvelse til f.eks. en ultralydsscanning. Typisk vil dit dyr hjemsendes allerede samme eftermiddag.

Ofte kan den endelige diagnose stilles samme dag, men urinprøver skal i reglen dyrkes til dagen efter. Der er desuden ind i mellem behov for specielle prøver som kan være nogle dage undervejs, da de skal sendes til et eksternt laboratorium.

Somme tider sker det, at et dyr er meget akut syg af en medicinsk sygdom. Det kan f.eks. være en svær mave-tarmbetændelse, forgiftning eller blodmangel. På Evidensia Næstved Dyrehospital har vi mulighed for døgnindlæggelse, så dit dyr kan få den behandling der skal til som f.eks. intensiv overvågning eller væskebehandling.

Vores klienter siger

Michael Hansen

5

Jeg føler mig i gode hænder hos Evidensia, men føler også prisen er derefter, men hunden er jo også min bedste ven🥰

Rikke Thybæk G.

5

Vi har gået til hvalpetræning hos Keld, og det har været intet mindre end en fantastisk oplevelse. Udover en masse hyggelige og lærerige timer i selskab med andre hunde og deres ejere, har vi fået en meget rolig og afbalanceret familiehund, lige som vi ønskede os. Keld er eminent til at formidle træning og individualisere, så alle opnår de resultater, man ønsker. Kæmpe anbefaling herfra, og vi ville ønske, vi kunne komme til træningen hver eneste lørdag fremover. Hilsen “Bitten” 🐶

Iben Schmidt

4

Sød og hjælpsom medarbejder kom og hjalp med vejning, efter jeg spurgte, det var 1 gang vi var der, og min hund havde det godt hele vejen, også er der god atmosfære og god stemning,

kitt frederiksen

5

Altid god behandling og vejledning. Meget imødekommende og servicemindet personale.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

Lørdag kl. 9:00-13:00 har butikken åbent (Ingen konsultationer eller vagt).
 • Mandag
  08:00 ­- 17:00
 • Tirsdag
  08:00 ­- 18:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lørdag
  09:00 ­- 13:00
 • Søndag
  Lukket

Medarbejdere

Tine Sally Kofoed Bock

Dyrlæge • Teamleder

Sally

Sally arbejder på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun også er Teamleder. Til dagligt arbejder Sally primært med ledelse samt varieret klinisk arbejde, hvor hun har både konsultationer, udredninger og behandlinger af indlagte hunde, katte og kaniner – både medicinsk og kirurgisk. Sally interesserer sig især for medicinske patienter, bløddelskirurgi, tandbehandlinger m.v. samt ledelse. Dyr: Saluki hund ”Grace” født i 2022, Norsk Skovkat blanding ”Lille My" født i 2008, Maine Coon kat ”Jenle” født i 2021 et par dværgvædderkaniner. Tidligere også heste og ponyer - nu mest "ponymor". Erfaring: Sally har været ansat på Evidensia Næstved Dyrehospital siden 2022. Tidligere har Sally arbejdet på Ringsted Dyreklinik, Land og By Dyreklinik, Frederikshavn Dyrehospital, AniCura Gistrup Dyrehospital, Fødevarestyrelsen, Mørkøv Dyreklinik og Universitetshospitalet for Familiedyr på Københavns Universitet. Kurser og efteruddannelse: Sally har desuden adskillige kurser indenfor intern medicin herunder tre moduler af ESAVS Internal Medicine i Utrecht, ESAVS Radiology, bløddelskirurgi m.v.
Læs mere om Sally
default avatar

Dyrlæge

Caroline

Caroline arbejder som dyrlæge på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun til dagligt især udfører konsultationer og lidt kirurgi. Hendes primære interesser er indenfor bløddelskirurgi, ultralyd og skopi. Caroline er en del af vagtteamet på Evidenisia Karlslunde Dyrehospital. Dyr 1 hund, Wilma, Shih Tzu Erfaring Caroline har arbejdet på Evidensia Næstved Dyrehospital siden februar 2023. Før det har hun arbejdet på Bryggens Dyreklinik som dyrlægestuderende og Lund Djursjukhus Evidensia som TF-veterinær.
Læs mere om Caroline
default avatar

Dyrlæge

Stephanie

Sara Berndtson Christensen

Aut. Veterinærsygeplejerske

Sara C

Sara C arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun har sin daglige gang på operationen med dyr i anæstesi, i receptionen og uddanner veterinærsygeplejerskeelever Hendes primære interesser er anæstesi (bedøvelse). Hun er desuden ansvarlig for Anæstesi, Elevansvarlig, Varebestilling, ISO certificering Sara er en del af vagtteamet på Evidensia Næstved Dyrehospital. Dyr Verner, Labrador og Morten en Græsk landskildpadde Erfaring Sara har arbejdet på Evidensia Næstved Dyrehospital siden 2017. Inden da har hun arbejdet på Evidensia Faxe Dyrehospital fra år 2010-2016, hvor hun også var veterinærsygeplejerskeelev. KURSER Sara har deltaget i flere kurser inden for: Anæstesi (bedøvelse) Smertebehandling Sårpleje  
Læs mere om Sara
Vores medarbejdere

Facebook opslag