Cat Friendly Clinic

Som Cat Friendly Clinic gælder det for alt personale på klinikken at de forstår kattens unikke behov og er med til at gøre besøget på klinikken mere kattevenligt. 
Venteværelse til katte cat friendly clinic

På alle vores Cat Friendly Clinics kan du forvente at der findes et separat venteområde for katte uden fysisk eller visuel kontakt til hunde. Katteventeværelset her er fra Evidensia Næstved Dyrehospital.

Flere af Evidensias klinikker og hospitaler er certificerede ”Cat Friendly Clinic” fra ” The International Society for Feline Medicine” (ISFM). ISFM har til formål at øge kattens sundhed og velfærd på verdensplan. Læs mere om organisationen her:

https://catfriendlyclinic.org/

https://icatcare.org/cat-campaigns/cat-friendly-clinic

Hvorfor vælge en Cat Friendly Clinic?

Katte har en unik natur og derfor specielle behov, og det kan være en meget stressende oplevelse for både katten og dig som ejer at skulle besøge dyrlægen. Katte føler sig ofte usikre når de er væk fra deres vante omgivelser, og de er sjældent vandt til at blive transporteret. Der ud over er katte meget sensitive overfor nye indtryk, lyde og lugte. Som Cat Friendly Clinic tager vi højde for dette ved at indrette klinikkerne mere kattevenligt og på den måde reducere de stressende faktorer.

Hvad er en Cat Friendly Clinic?

Som Cat Friendly Clinic gælder det for alt personale på klinikken at de forstår kattens unikke behov og er med til at gøre besøget på klinikken mere kattevenligt. De skal alle forstå og have viden om, hvordan man omgås katte på en hensyntagende måde, med ro, tid og omsorg. Desuden skal alle have kendskab til håndtering af katte og det tilhørende specielle udstyr der skal til for at give din kat den rette behandling.

Alle klinikker har en udnævnt ”Katte Advokat” der skal sikre at de kattevenlige tiltag opretholdes, og denne er altid klar til at tage en snak med dig som katteejer.

Forvent det bedste for dig og din kat

På alle vores Cat Friendly Clinics kan du som minimum ud over ovenstående, forvente at der findes et separat venteområde for katte uden fysisk eller visuel kontakt til hunde. Katte føler sig mere sikre når de kommer højere op og derfor har alle klinikker ”katte parkering” på hylder eller borde så katten ikke skal stå på gulvet.

Der findes på alle vores kattevenlige klinikker et konsultationsrum kun til katte. Alle konsultationer varer minimum 20 minutter for at sikre tid til at gøre oplevelse så lidt stressfuld som muligt.

Alle klinikker har desuden et separat indlæggelsesrum til katte med rummelige bure, og et minimum af støjgener. Alle bure har solide vægge så kattene ikke kan se hinanden, og samtidig reduceres risikoen for spredning af infektionssygdomme. Der er huler og tæpper i alle bure.

Har du spørgsmål til vores certificeringer eller ønsker at vide mere om de kattevenlige tiltag, så kontakt personalet på den enkelte klinik.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført