Hvalpetræning på Evidensia Næstved Dyrehospital

Næstved Dyrehospital

Omsorg, kvalitet og højt fagligt niveau

Idag: Lukket

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.

Laboratorieundersøgelser

Evidensia Næstved Dyrehospital råder over et laboratorium med mulighed for analyse af en lang række prøver: blod, urin, afføring, celler m.m. Der er oftest svar på prøverne samme dag, hvilket kan være afgørende for hurtigt at kunne igangsætte korrekt eller endda livreddende behandling.

Ind i mellem sendes prøver ud af huset til analyse på et eksternt laboratorium (oftest Idexx Laboratorier, FinnLab), der er i stand til at lave supplerende undersøgelser.

Alle laboratorieresultater bliver journalført.

Typer af laboratorieprøver

Blodprøver

Vi har mulighed for at køre blodprofiler efter behov. F.eks. tilbyder vi altid en blodanalyse før narkose, for at øge sikkerheden. Hvis vi allerede har mistanke om sygdom, udføres typisk en mere omfattende blodprofil.

Når dit dyr skal have taget en blodprøve, bliver et lille område på forbenet klippet og tørret af med sprit. I albuebøjningen sættes en såkaldt staseslange, hvorefter blodet udtages med en kanyle. Hvis venerne er små eller blodtrykket er lavt, kan det i stedet foregå via en blodåre i halsen. De fleste hunde og katte reagerer meget lidt, og efterfølgende lægges en lille forbinding rundt om benet.

Urinprøver

Urinprøver kan bestå af helt frisk, opsamlet urin (en speciel opsamler kan hentes på hospitalet). Oftest bruges dog urin udtaget direkte fra blæren med en kanyle (evt. under en let bedøvelse).

Afføringsprøver

Afføringsprøver er typisk medbragt i en pose, og her er det vigtigt at de ikke er forurenede af f.eks. jord, græs eller kattegrus, og at der er en vis mængde.

Celleprøver

Celleprøver kan stamme fra knuder, sår og andre læsioner, der skal undersøges nærmere. Derudover kan prøver eksempelvis bestå af hår, skæl og skrab fra huden eller sekret fra ørerne.

Analyseapparater til rådighed på Næstved Dyrehospital

ProCyte Dx – apparat til blodcelleanalyse

 • Her måles blodprocenten, antallet af røde og hvide blodlegemer samt blodplader.

Catalyst One – klinisk kemisk analyse

 • Blodsukker, indre organværdier eksempelvis nyretal, lever- og bugspytkirtelenzymer samt mineraler og saltbalance. Desuden kan apparatet måle hormoner for stofskifte (skjoldbruskkirtlen) og optimalt parringstidspunkt hos tæver (progesteron).
 • Bruges også til analyse af proteinudskillelse i urinen.

SNAPshot Dx – hurtigtests

 • Vi råder over en lang række hurtigtests: cortisol (stresshormon), specifikt bugspytkirtelenzym, parvovirusdiarré, Giardiaparasitten, flåtbårne sygdomme (Borrelia, Anaplasma, Erlichia) samt katteAIDS/-leukæmi.

Eurolyser – måling af akutfaseprotein

 • Her fås et tal på C-reaktivt protein, som fortæller graden af inflammation (betændelse).

Coag Dx – blodets størkningsevne

 • Måler blodets evne til at koagulere (størkne), dvs. om der er blødningstendens.

VetLab UA – urinanalyse

 • Her køres stix, der giver farveomslag på visse bestanddele i urinen.

Refraktometer – optisk instrument

 • Måler urinens koncentration.

Inkubator – varmeskab

 • Bruges til petriskåle med vækstmedium, så vi kan dyrke for bakterieforekomst i urinen.

Farvevæsker – stinkskab

 • Heri farves celleprøver, blodudstrygninger, sekret fra ører mm. så de nemmere kan studeres i mikroskopet.

Mikroskop

 • Bruges til en meget lang række undersøgelser udover ovenstående: påvisning af ormeæg eller -larver i afføringen, parasitter fra huden, urinsediment (celler, krystaller, bakterier m.m.).

Øvrige tests

 • Her kan fremhæves en ”graviditetstest” for antistoffer mod Angiostrongylus vasorum (fransk hjerteorm).

Vores klienter siger

Rikke Thybæk Götzsche

5

Vi har gået til hvalpetræning hos Keld, og det har været intet mindre end en fantastisk oplevelse. Udover en masse hyggelige og lærerige timer i selskab med andre hunde og deres ejere, har vi fået en meget rolig og afbalanceret familiehund, lige som vi ønskede os. Keld er eminent til at formidle træning og individualisere, så alle opnår de resultater, man ønsker. Kæmpe anbefaling herfra, og vi ville ønske, vi kunne komme til træningen hver eneste lørdag fremover. Hilsen “Bitten” 🐶

Carsten Bruun

5

Her fik jeg fra start følelsen af, at min lille ven var/er i trygge hænder. Blev henvist af lokal dyrlæge til Næstved afdelingen og har siden blevet, her har jeg følelsen af Simba (chichuachua) ikke er lige så utryg ved konsultation, her giver de sig tid til at skabe trygge rammer. Kan varmt anbefale Næstved afdelingen.

june sommer

4

Jeg er trygge ved dem fordi jeg ved de gør deres bedste og ikke neglicerer dyrenes symptomer og lægerne er kompetente

Charlotte Jensen

5

Fantastisk god behandling af alt personale. En dyrlæge der giver sig tid til at forklare hvad det er galt

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

Lørdag kl. 9:00-13:00 har butikken åbent (Ingen konsultationer eller vagt).

Se skadestuens åbningstider længere nede på siden.
 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 18:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lørdag
  09:00 - 13:00
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Tine Sally Kofoed Bock

  Dyrlæge • Teamleder

  Sally

  Ditte Nybo Nordlund

  Dyrlæge

  Ditte N

  Ditte arbejder som dyrlæge på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun primært udfører konsultationer, varetager generelle sundhedstjek, akut og udredning af både medicinske og kirurgiske patienter. Hendes primære interesser er særligt akut medicin, bløddelskirurgi, generaliseret intern medicin Ditte er en del af vagtteamet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr 2 huskatte Kida og Scar. Erfaring Ditte har arbejdet på Evidensia Næstved Dyrehospital siden 2021. Ditte har arbejdet hos Evidensia Næstved Dyrehospital, siden hun blev færdiguddannet. Forinden arbejdede hun som studerende på skadestuen på Dyrehospital i Valby, Kbh. (vetgruppen) samt til daglig som studerendemedhjælper hos Hjørnegårdens Dyreklinik. Ditte har desuden arbejdet hos Dyreværnet i Rødovre som weekendmedarbejder. KURSER Ditte har deltaget på flere kurser inden for: Akut bløddelskirurgi GI kursus Abdominal UL Hudsygdomme (dermatologi)
  Læs mere om Ditte
  default avatar

  Dyrlæge

  Caroline

  Sara Berndtson Christensen

  Aut. Veterinærsygeplejerske

  Sara C

  Sara C arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun har sin daglige gang på operationen med dyr i anæstesi, i receptionen og uddanner veterinærsygeplejerskeelever Hendes primære interesser er anæstesi (bedøvelse). Hun er desuden ansvarlig for Anæstesi, Elevansvarlig, Varebestilling, ISO certificering Sara er en del af vagtteamet på Evidensia Næstved Dyrehospital. Dyr Verner, Labrador og Morten en Græsk landskildpadde Erfaring Sara har arbejdet på Evidensia Næstved Dyrehospital siden 2017. Inden da har hun arbejdet på Evidensia Faxe Dyrehospital fra år 2010-2016, hvor hun også var veterinærsygeplejerskeelev. KURSER Sara har deltaget i flere kurser inden for: Anæstesi (bedøvelse) Smertebehandling Sårpleje  
  Læs mere om Sara
  Vores medarbejdere

  Facebook opslag