Hvalpetræning på Evidensia Næstved Dyrehospital

Evidensia Næstved Dyrehospital

Din specialiserede lokale dyrlæge i Næstved

Idag: 08:00 ­- 17:00

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.

Laboratorieundersøgelser

Evidensia Næstved Dyrehospital råder over et laboratorium med mulighed for analyse af en lang række prøver: blod, urin, afføring, celler m.m. Der er oftest svar på prøverne samme dag, hvilket kan være afgørende for hurtigt at kunne igangsætte korrekt eller endda livreddende behandling.

Ind i mellem sendes prøver ud af huset til analyse på et eksternt laboratorium (oftest Idexx Laboratorier, FinnLab), der er i stand til at lave supplerende undersøgelser.

Alle laboratorieresultater bliver journalført.

Typer af laboratorieprøver

Blodprøver

Vi har mulighed for at køre blodprofiler efter behov. F.eks. tilbyder vi altid en blodanalyse før narkose, for at øge sikkerheden. Hvis vi allerede har mistanke om sygdom, udføres typisk en mere omfattende blodprofil.

Når dit dyr skal have taget en blodprøve, bliver et lille område på forbenet klippet og tørret af med sprit. I albuebøjningen sættes en såkaldt staseslange, hvorefter blodet udtages med en kanyle. Hvis venerne er små eller blodtrykket er lavt, kan det i stedet foregå via en blodåre i halsen. De fleste hunde og katte reagerer meget lidt, og efterfølgende lægges en lille forbinding rundt om benet.

Urinprøver

Urinprøver kan bestå af helt frisk, opsamlet urin (en speciel opsamler kan hentes på hospitalet). Oftest bruges dog urin udtaget direkte fra blæren med en kanyle (evt. under en let bedøvelse).

Afføringsprøver

Afføringsprøver er typisk medbragt i en pose, og her er det vigtigt at de ikke er forurenede af f.eks. jord, græs eller kattegrus, og at der er en vis mængde.

Celleprøver

Celleprøver kan stamme fra knuder, sår og andre læsioner, der skal undersøges nærmere. Derudover kan prøver eksempelvis bestå af hår, skæl og skrab fra huden eller sekret fra ørerne.

Analyseapparater til rådighed på Næstved Dyrehospital

ProCyte Dx – apparat til blodcelleanalyse

 • Her måles blodprocenten, antallet af røde og hvide blodlegemer samt blodplader.

Catalyst One – klinisk kemisk analyse

 • Blodsukker, indre organværdier eksempelvis nyretal, lever- og bugspytkirtelenzymer samt mineraler og saltbalance. Desuden kan apparatet måle hormoner for stofskifte (skjoldbruskkirtlen) og optimalt parringstidspunkt hos tæver (progesteron).
 • Bruges også til analyse af proteinudskillelse i urinen.

SNAPshot Dx – hurtigtests

 • Vi råder over en lang række hurtigtests: cortisol (stresshormon), specifikt bugspytkirtelenzym, parvovirusdiarré, Giardiaparasitten, flåtbårne sygdomme (Borrelia, Anaplasma, Erlichia) samt katteAIDS/-leukæmi.

Eurolyser – måling af akutfaseprotein

 • Her fås et tal på C-reaktivt protein, som fortæller graden af inflammation (betændelse).

Coag Dx – blodets størkningsevne

 • Måler blodets evne til at koagulere (størkne), dvs. om der er blødningstendens.

VetLab UA – urinanalyse

 • Her køres stix, der giver farveomslag på visse bestanddele i urinen.

Refraktometer – optisk instrument

 • Måler urinens koncentration.

Inkubator – varmeskab

 • Bruges til petriskåle med vækstmedium, så vi kan dyrke for bakterieforekomst i urinen.

Farvevæsker – stinkskab

 • Heri farves celleprøver, blodudstrygninger, sekret fra ører mm. så de nemmere kan studeres i mikroskopet.

Mikroskop

 • Bruges til en meget lang række undersøgelser udover ovenstående: påvisning af ormeæg eller -larver i afføringen, parasitter fra huden, urinsediment (celler, krystaller, bakterier m.m.).

Øvrige tests

 • Her kan fremhæves en ”graviditetstest” for antistoffer mod Angiostrongylus vasorum (fransk hjerteorm).

Vores klienter siger

Michael Hansen

5

Jeg føler mig i gode hænder hos Evidensia, men føler også prisen er derefter, men hunden er jo også min bedste ven🥰

Rikke Thybæk G.

5

Vi har gået til hvalpetræning hos Keld, og det har været intet mindre end en fantastisk oplevelse. Udover en masse hyggelige og lærerige timer i selskab med andre hunde og deres ejere, har vi fået en meget rolig og afbalanceret familiehund, lige som vi ønskede os. Keld er eminent til at formidle træning og individualisere, så alle opnår de resultater, man ønsker. Kæmpe anbefaling herfra, og vi ville ønske, vi kunne komme til træningen hver eneste lørdag fremover. Hilsen “Bitten” 🐶

Iben Schmidt

4

Sød og hjælpsom medarbejder kom og hjalp med vejning, efter jeg spurgte, det var 1 gang vi var der, og min hund havde det godt hele vejen, også er der god atmosfære og god stemning,

kitt frederiksen

5

Altid god behandling og vejledning. Meget imødekommende og servicemindet personale.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

Lørdag kl. 9:00-13:00 har butikken åbent (Ingen konsultationer eller vagt).
 • Mandag
  08:00 ­- 17:00
 • Tirsdag
  08:00 ­- 18:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lørdag
  09:00 ­- 13:00
 • Søndag
  Lukket

Medarbejdere

Tine Sally Kofoed Bock

Dyrlæge • Teamleder

Sally

Sally arbejder på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun også er Teamleder. Til dagligt arbejder Sally primært med ledelse samt varieret klinisk arbejde, hvor hun har både konsultationer, udredninger og behandlinger af indlagte hunde, katte og kaniner – både medicinsk og kirurgisk. Sally interesserer sig især for medicinske patienter, bløddelskirurgi, tandbehandlinger m.v. samt ledelse. Dyr: Saluki hund ”Grace” født i 2022, Norsk Skovkat blanding ”Lille My" født i 2008, Maine Coon kat ”Jenle” født i 2021 et par dværgvædderkaniner. Tidligere også heste og ponyer - nu mest "ponymor". Erfaring: Sally har været ansat på Evidensia Næstved Dyrehospital siden 2022. Tidligere har Sally arbejdet på Ringsted Dyreklinik, Land og By Dyreklinik, Frederikshavn Dyrehospital, AniCura Gistrup Dyrehospital, Fødevarestyrelsen, Mørkøv Dyreklinik og Universitetshospitalet for Familiedyr på Københavns Universitet. Kurser og efteruddannelse: Sally har desuden adskillige kurser indenfor intern medicin herunder tre moduler af ESAVS Internal Medicine i Utrecht, ESAVS Radiology, bløddelskirurgi m.v.
Læs mere om Sally
default avatar

Dyrlæge

Caroline

Caroline arbejder som dyrlæge på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun til dagligt især udfører konsultationer og lidt kirurgi. Hendes primære interesser er indenfor bløddelskirurgi, ultralyd og skopi. Caroline er en del af vagtteamet på Evidenisia Karlslunde Dyrehospital. Dyr 1 hund, Wilma, Shih Tzu Erfaring Caroline har arbejdet på Evidensia Næstved Dyrehospital siden februar 2023. Før det har hun arbejdet på Bryggens Dyreklinik som dyrlægestuderende og Lund Djursjukhus Evidensia som TF-veterinær.
Læs mere om Caroline
default avatar

Dyrlæge

Stephanie

Freja Fie Winther-Jørgensen

Dyrlæge

Freja

Vores medarbejdere

Facebook opslag