Hvalpetræning på Evidensia Næstved Dyrehospital

Næstved Dyrehospital

Omsorg, kvalitet og højt fagligt niveau

Idag: 08:00 - 18:00

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.

Billeddiagnostik

På Evidensia Næstved Dyrehospital bruger vi billeddiagnostik som et supplement til at stille en diagnose.

Billeddiagnostik giver mulighed for, at skabe et billede af en kropsdel indeni, ved hjælp af forskellige apparater. Disse billeder fortolkes herefter af vores dyrlæger.

Typer af billeddiagnostik på Næstved Dyrehospital

På Evidensia Næstved Dyrehospital kan dit dyr få lavet røntgenundersøgelser og ultralydsundersøgelser.

De forskellige billeddiagnostiske apparater har hver især deres indbyggede fordele og ulemper. Det er derfor ofte nødvendigt at udføre mere end én slags, så problemet kan belyses fra forskellige vinkler.

Røntgenundersøgelse

Røntgenstråling er en form for elektromagnetisk stråling, og da den er ioniserende, kan den være farlig i store doser. Derfor bruger vi på Evidensia Næstved Dyrehospital de lovpligtige værnemidler indeholdende bly ved optagelserne, og har meget sjældent dyreejerne med inde i røntgenrummet.

Ved Røntgenoptagelser, som er øjebliksbilleder, optager forskelligt væv strålingen i større eller mindre grad. Kalken i knogler og tænder optager mest stråling og vil fremstå hvid på røntgenbilledet. Luft optager ikke røntgenstråler, og lungerne vil derfor fremstå næsten sorte. Fedtvæv og bløddele ligger midt imellem og giver derfor varierende grad af gråtoner.

Røntgenbilleder er specielt velegnede til at finde problemer i skelettet og tænderne, men bruges også til en lang række andre undersøgelser såsom fremmedlegemer i mavetarmsystemet.

Evidensia Næstved Dyrehospital råder over et røntgenapparat med digital fremkaldelse af filmene. Herefter fortolkes de af en dyrlæge på en computerskærm, og optagelserne arkiveres digitalt.

Derudover forefindes et tandrøntgenapparat, som også ind imellem bruges til mindre dele såsom tæer.

Nogle lidelser, f.eks. i næsehulen eller nervesystemet, visualiseres bedst gennem en CT-scanning (Computed Tomography), som er et mere avanceret røntgenapparat. Disse patienter henvises til enten Evidensia Faxe Dyrehospital eller Evidensia Karlslunde Dyrehospital.

Ultralydsundersøgelse

Ultralyd er lydbølger med en højere frekvens, end det menneskelige øre kan opfatte. Dette udnyttes ved en ultralydsscanning til at skabe et billede på en skærm, når lyden kastes tilbage til proben fra de forskellige typer væv. Væske bliver helt sort, og de fleste andre organer får forskellige gråtoner. En fordel ved ultralyd fremfor røntgen er, at der kan ses bevægelse.

Bughulens organer (f.eks. lever, nyrer, blæren, livmoderen) er særdeles velegnede til ultralydsundersøgelse. På Evidensia Næstved Dyrehospital scannes også patienter med mistanke om hjertelidelse. Metoden bruges desuden til steril udtagelse af urinprøver direkte fra blæren samt celleprøver fra f.eks. knuder. Lunger og knogler er ikke velegnede til ultralydsundersøgelse.

På Evidensia Næstved Dyrehospital har vi et ultralydsapparat med prober til de fleste bløddelsundersøgelser. Øjebliksbilleder eller videosekvenser fra undersøgelsen bliver arkiveret digitalt i vores journalsystem.

Sådan foregår en billediagnostisk undersøgelse

På Evidensia Næstved Dyrehospital kan en billeddiagnostisk undersøgelse foregå både ambulant, dvs. imens du venter, eller i løbet af en indlæggelse. Det medfører ikke direkte ubehag at få foretaget billeddiagnostiske undersøgelser, men dit dyr kan have smertefulde tilstande i forvejen, som der skal tages hensyn til.

Især til røntgenundersøgelse er det ofte nødvendigt at give en let bedøvelse, så dyret ligger stille under optagelsen. Dit dyr vil blive overvåget af en autoriseret veterinærsygeplejerske, samt få ilt og varme under hele forløbet. På grund af bedøvelsen og kvaliteten af billederne er det bedst, at dit dyr springer morgenmaden over inden dyrlægebesøget. Mange ultralydsundersøgelser, som f.eks. drægtighedsscanning, kan dog foretages uden bedøvelse.

Vi analyserer optagelserne med det samme, så der er svar samme dag. I enkelte tilfælde bliver de også vurderet af andre dyrlæger indenfor Evidensia, idet vi drager nytte af den store ekspertise, som forefindes indenfor koncernen.

Vores klienter siger

Rikke Thybæk Götzsche

5

Vi har gået til hvalpetræning hos Keld, og det har været intet mindre end en fantastisk oplevelse. Udover en masse hyggelige og lærerige timer i selskab med andre hunde og deres ejere, har vi fået en meget rolig og afbalanceret familiehund, lige som vi ønskede os. Keld er eminent til at formidle træning og individualisere, så alle opnår de resultater, man ønsker. Kæmpe anbefaling herfra, og vi ville ønske, vi kunne komme til træningen hver eneste lørdag fremover. Hilsen “Bitten” 🐶

Carsten Bruun

5

Her fik jeg fra start følelsen af, at min lille ven var/er i trygge hænder. Blev henvist af lokal dyrlæge til Næstved afdelingen og har siden blevet, her har jeg følelsen af Simba (chichuachua) ikke er lige så utryg ved konsultation, her giver de sig tid til at skabe trygge rammer. Kan varmt anbefale Næstved afdelingen.

june sommer

4

Jeg er trygge ved dem fordi jeg ved de gør deres bedste og ikke neglicerer dyrenes symptomer og lægerne er kompetente

Charlotte Jensen

5

Fantastisk god behandling af alt personale. En dyrlæge der giver sig tid til at forklare hvad det er galt

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Aftenåbent tirsdag til kl. 18 for forudbookede konsultationer (Bestilles inden kl. 15:00), samt fodersalg.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

Lørdag kl. 9:00-13:00 har butikken åbent (Ingen konsultationer eller vagt).

Se skadestuens åbningstider længere nede på siden.
 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 18:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lørdag
  09:00 - 13:00
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Tine Sally Kofoed Bock

  Dyrlæge • Teamleder

  Sally

  Ditte Nybo Nordlund

  Dyrlæge

  Ditte N

  Ditte arbejder som dyrlæge på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun primært udfører konsultationer, varetager generelle sundhedstjek, akut og udredning af både medicinske og kirurgiske patienter. Hendes primære interesser er særligt akut medicin, bløddelskirurgi, generaliseret intern medicin Ditte er en del af vagtteamet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr 2 huskatte Kida og Scar. Erfaring Ditte har arbejdet på Evidensia Næstved Dyrehospital siden 2021. Ditte har arbejdet hos Evidensia Næstved Dyrehospital, siden hun blev færdiguddannet. Forinden arbejdede hun som studerende på skadestuen på Dyrehospital i Valby, Kbh. (vetgruppen) samt til daglig som studerendemedhjælper hos Hjørnegårdens Dyreklinik. Ditte har desuden arbejdet hos Dyreværnet i Rødovre som weekendmedarbejder. KURSER Ditte har deltaget på flere kurser inden for: Akut bløddelskirurgi GI kursus Abdominal UL Hudsygdomme (dermatologi)
  Læs mere om Ditte
  default avatar

  Dyrlæge

  Caroline

  Sara Berndtson Christensen

  Aut. Veterinærsygeplejerske

  Sara C

  Sara C arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske på Evidensia Næstved Dyrehospital, hvor hun har sin daglige gang på operationen med dyr i anæstesi, i receptionen og uddanner veterinærsygeplejerskeelever Hendes primære interesser er anæstesi (bedøvelse). Hun er desuden ansvarlig for Anæstesi, Elevansvarlig, Varebestilling, ISO certificering Sara er en del af vagtteamet på Evidensia Næstved Dyrehospital. Dyr Verner, Labrador og Morten en Græsk landskildpadde Erfaring Sara har arbejdet på Evidensia Næstved Dyrehospital siden 2017. Inden da har hun arbejdet på Evidensia Faxe Dyrehospital fra år 2010-2016, hvor hun også var veterinærsygeplejerskeelev. KURSER Sara har deltaget i flere kurser inden for: Anæstesi (bedøvelse) Smertebehandling Sårpleje  
  Læs mere om Sara
  Vores medarbejdere

  Facebook opslag