Næstved Dyrehospital

Omsorg, kvalitet og højt fagligt niveau

Idag: 08.00–17.00

Tandbehandlinger

En sund mund giver bedre trivsel hos dit kæledyr. Vi anbefaler at dit dyr regelmæssigt får et tandeftersyn, og hvis nødvendigt en tandrensning. Er dit dyr inde til en sundhedsundersøgelse eller vaccination, laver vi altid en grundig mundhule- og tandundersøgelse samtidig.

Hvornår har mit dyr brug for en tandbehandling?

Af alle sygdomme hos hunde, katte og mindre kæledyr er tandsygdomme de mest almindelige. Mange af problemerne, er noget man hverken kan se eller mærke på sit dyr. Det hyppigste problem hos hunde og katte er tandsten, derefter knækkede tænder og for kattens vedkommende ”resorptioner”. Hos kaniner, marsvin og andre gnavere er forvoksede tænder det største problem.

Tandtjek på en kanin på Evidensia Næstved Dyrehospital

Tandtjek på en kanin på Evidensia Næstved Dyrehospital. Hos kaniner, marsvin og andre gnavere er forvoksede tænder det største problem.

Tandbehandlinger på Næstved Dyrehospital

På Evidensia Næstved Dyrehospital foretager vi dagligt tandbehandlinger på hunde og katte.

Før en tandbehandling vil patienten få undersøgt hele sin mundhule, alle tænder og tandkødslommer. En fuld undersøgelse inkluderer altid røntgen af tænderne.

De almindelige tandbehandlinger omfatter tandrensning med ultralyd, polering og ekstraktion (tandfjernelse).

Sådan foregår en tandbehandling på Næstved Dyrehospital

Når du kommer med dit kæledyr om morgenen, vil du blive taget imod af en dyrlæge, som laver en forberedende undersøgelse og aftaler dagens forløb med dig. Du vil altid blive tilbudt en blodprøve, som bl.a. inkluderer lever- og nyretal, aht. bedøvelsessikkerheden.

Under indlæggelsen vil dit dyr få beroligende medicin og være under opsyn.

Narkose-forløbet er altid overvåget af en veterinærsygeplejerske, som har fuldt overblik over blodets iltning/CO2, blodtryk og hjertefunktion.

Bag enhver tandbehandling på dyrehospitalet står en kvalificeret dyrlæge. To af vores dyrlæger har mere end 10 års erfaring med at behandle tænder på kæledyr.

Faciliteter til tandbehandlinger på Næstved Dyrehospital

En forudsætning for at kunne behandle tænder på et kæledyr er fuld narkose. Dyrehospitalet råder over flere stationer til skånsom narkose, det mest moderne udstyr til overvågning og mulighed for tilkobling til respirator, så bedøvelsen bliver så sikker som muligt. For at opretholde en god hygiejne, er der på dyrehospitalets operationsafsnit, en særligt indrettet stue med digitalt tandrøntgen- og tandbehandlingsudstyr.

Kontakt

Kom ned på dyrehospitalet og få råd og vejledning til at holde dit dyrs tænder sunde, eller ring for at booke tid til en tandbehandling.