Dahlgaard Dyreklinik i Birkerød

Dahlgaard Dyreklinik

Din specialiserede lokale dyrlæge i Birkerød

Idag: 10:00 - 17:00

Vagtåbent

Alm. åbningstid fra kl. 8-17 i hverdagene, herefter tilkaldevagt.

Medicinsk udredning

Viser din hund eller kat tegn på systemisk sygdom kan en medicinsk udredning føre til en diagnose og korrekt behandling af tilstanden.

Ejers redegørelse af sygehistorikken (anamnese)

Inden din hund eller kat indlægges til en medicinsk udredning, har du og dyrlægen en uddybende snak om sygdomsforløbet, og ud fra dette laver I sammen en plan, for dagens undersøgelser og behandling. Dette foregår som regel i en almindelig konsultation.

Dyrlægen vil spørge dig om hvilke symptomer dit dyr har haft derhjemme, først og fremmest vedrørende dyrets aktivitet og spiselyst og eventuel ændret adfærd. Dyrlægen vil gerne vide hvornår symptomerne opstår, hvor lang tid det har stået på, og hvordan sygdommen har udviklet sig. Dyrlægen vil også spørge om du har givet medicin som har haft god eller dårlig effekt, om dyret har været i udlandet, og om du har andre dyr i hjemmet som viser samme symptomer.

Dagsindlæggelse – Hurtig og effektiv diagnosticering og opstart af behandling

Ved udredning af medicinske sygdomme på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik, kommer dyret ofte ind til en dagsindlægges om morgenen. Det giver dyrlægen mulighed for løbende at udtage og analysere f.eks. blod- og urinprøver, samt udføre relevante undersøgelser som røntgenoptagelse eller ultralydsscanning. Under dagsindlæggelsen er dyret samtidig i behandling med f.eks. medicin eller væsketerapi og kærlig pleje.

Dagsindlæggelse muliggør hurtigt kendskab til årsagerne til dit dyrs sygdom og effektiv opstart af behandling, så dyret hurtigere bedres.

Symptomer der bør undersøges ved en medicinsk udredning

Systemisk sygdom kan have mange forskellige symptomer og flere samtidigt. En medicinsk udredning udføres på både akutte og kroniske symptomer.

Akut opstået sygdom som bør undersøges er f.eks.:

 • Voldsom opkast og diarré
 • Anoreksi
 • Feber
 • Kramper
 • Urineringsbesvær
 • Hoste og respirationsbesvær
 • Tegn på smerter i f.eks. led eller bughule

Kronisk sygdom kan blandt andet vise sig som:

 • Vægttab
 • Nedsat appetit
 • Øget væskeindtag og urinering
 • Hoste og respirationsbesvær
 • Opkast
 • Diarré
 • Dårlig pels og pelstab

Hvilke diagnostiske redskaber har Dahlgaard Dyreklinik ift. en medicinsk udredning?

På Evidensia Dahlgaard Dyreklinik har vi både faciliteter og ekspertise til at udføre medicinsk udredning af dit dyr under sygdom.

Alle vores dyrlæger har bredt kendskab til medicinske sygdomme hos både hund og kat, og efteruddannelse i medicinske sygdommes diagnosticering og behandling.

Dyreklinikken har eget laboratorium, hvor blod-, urin- og celleprøver kan analyseres på dagen. De hurtige resultater giver dyrlægen mulighed for at opstarte en effektiv behandling med det samme. Laboratoriet indeholder også udstyr som kan analysere specielle tests, og de prøver som kræver yderligere analyse sendes til et pålideligt eksternt laboratorium.

På dyreklinikken findes røntgenudstyr og ultralydsscanner, som dyrlægerne har udvidet erfaring i at anvende til at undersøge dit dyrs sygdom. Under dagens indlæggelse på dyreklinikken er der mulighed for løbende behandling med f.eks. væsketerapi og omsorg og pleje.

Er dit dyr akut syg, eller udvikler sygdommen sig akut under indlæggelse, har teamet af dyrlæger og veterinærsygeplejersker udstyr til, og erfaring med, at stabilisere dit dyrs tilstand. Dyreklinikken har direkte kontakt til henvisningshospitalet i Karlslunde ved behov for speciel akut behandling som f.eks. blodtransfusion.

Hvad er Dahlgaard Dyrekliniks erfaring indenfor medicinske udredninger?

På dyreklinikken har vi erfaring med medicinsk udredning af mange forskellige sygdomsområder hos hund og kat. Vi ser mange patienter med både akutte og længerevarende symptomer, som kræver diagnosticering og behandling.

Hos hunde har vi speciel erfaring med nyresygdom og urinvejslidelser, endokrine sygdomme (funktionsforstyrrelser i binyrer, bugspytkirtel og skjoldbruskkirtel), leversygdom, mave- og tarmlidelser, infektionssygdom samt sygdomme i kønsorganerne (prostata, testikler og livmoder).

Hos katte har vi speciel erfaring med nyresygdom og urinvejslidelser, endokrine sygdomme (funktionsforstyrrelser i binyrer, bugspytkirtel og skjoldbruskkirtel), leversygdom og mave- og tarmlidelser.

Hvor lang tid tager en medicinsk udredning?

Hvor lang tid en medicinsk udredning tager er meget individuelt, da det afhænger af mange forskellige faktorer. Nogle patienter bliver hurtigt udredt, mens andre sygdomsproblematikker er sværre at udrede, og kræver flere undersøgelser.

Resultatet af en medicinsk udredning er bedst, hvis dyret kommer ind til dagindlæggelse på dyreklinikken, så dyrlægen løbende kan lave undersøgelser. Herved kan dyrlægen hurtigere få indblik i dit dyrs sygdomsproblematik og diagnosticere samt opstarte en behandling. Det kan være nødvendigt at indlægge dyret flere gange, da sygdomme ikke nødvendigvis kan diagnosticeres og behandles på en enkelt dag. Du vil altid være med i beslutningsprocessen, så vi får lavet en handlingsplan sammen. Ved dagsindlæggelsen kan dyrlægen samtidigt hjælpe dig med at behandle dit dyr imens udredningsprocessen står på, og dit dyr vil være under observation og pleje hele dagen.

Ved akut sygdom kan det være helt afgørende at dyret indlægges flere dage i træk til undersøgelse og stabilisering af tilstanden. Du vil være i kontinuerlig kontakt med teamet af dyrlæger og veterinærsygeplejersker, når dit dyr er i klinikkens varetægt.

Vi henviser dit dyr til udredning på et henvisningshospital, skulle speciel ekspertise eller udstyr være nødvendigt for at dit dyr kan få den bedst mulige behandling.

Vores klienter siger

Pippirika

5

Rigtig god service. Empatisk og professionelt personale, der passede rigtig godt på min kat.

Yit Klima Skovlunde

5

Vi fik hurtigt en akut tid hos Dahlgaard og fik hurtigt en udredning på vores hund Coda. Hele vejen igennem oplevede vi top service, hjælp og vejledning. Jeg har kun godt at sige. Vi takker med 5 stjerner bedste hilsner

Betina Susanne Andersen

5

Du får altid en professionel og god behandling af alle. Der er en grund til, at vi har været kunde der i over 15 år.

Lili Sander

5

man er altid velkommen og får den hjælp der behøves

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Alm. åbningstid fra kl. 8-17 i hverdagene, herefter tilkaldevagt.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider klinik

Lørdag kun åbent i butikken (fodersalg) fra 10-14.
Se tilkaldevagt længere nede på siden.
 • Mandag
  08:00 - 22:30
 • Tirsdag
  08:00 - 22:30
 • Onsdag
  08:00 - 22:30
 • Torsdag
  08:00 - 22:30
 • Fredag
  08:00 - 22:30
 • Lørdag
  10:00 - 17:00
 • Søndag
  Lukket
 • Tilkaldevagt

  Ring på tlf. 45 81 02 33.

  Udenfor disse tidsrum vil du blive viderestillet til Evidensia Karlslunde Dyrehospital der har døgnvagt.
 • Mandag
  17:00 - 22:30
 • Tirsdag
  17:00 - 22:30
 • Onsdag
  17:00 - 22:30
 • Torsdag
  17:00 - 22:30
 • Fredag
  17:00 - 22:30
 • Lørdag
  08:00 - 17:00
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Heidi Marika Linna

  Aut. Veterinærsygeplejerske • TEAMLEDER Dahlgaard

  Heidi

  Heidi varetager den daglige drift på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik og indgår også i gruppen af veterinærsygeplejersker, hvor hun på lige fod med de resterende varetager sygeplejefaglige opgaver. Heidi interesserer sig især for tænder og mundhulen. Alle kæledyrs ejere som har oplevet tandpine, ønsker ikke at deres kæledyr får samme oplevelse og her elsker Heidi at være den faglige sparring til ejere og deres firbenede ven. Derudover interesserer Heidi sig for anæstesien, som på rigtig mange punkter er noget af det vigtigste. En god anæstesiprotokol som er nøje tilrettelagt og som tager hensyn til den enkelte patient, er alfa omega. Dyr Hunden Kahla som er en FT Cocker Erfaring Heidi har arbejdet arbejdet en kort periode i Norge, inden hun i 2016 startede på Universitetshospitalet For Familiedyr. KURSER Heidi har deltaget i diverse kurser inden for: Tænder Anæstesi Adfærd
  Læs mere om Heidi
  Johan Rechnagel

  Fagdyrlæge • Klinikchef på Slotsbyen

  Johan

  Johan arbejder som fagdyrlæge på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik. Johan er derudover også faglig chef på Slotsbyen Dyreklinik og har arbejdet med smådyrskirurgi i over 25 år. Johan er fagligt interesseret i ortopædi (knoglekirurgi) og endoskopi (kikkertundersøgelser), og har været på en lang række kurser i både ind- og udland i disse emner. På Evidensia Slotsbyen Dyreklinik arbejder Johan særligt med kirurgi, herunder ortopædi, men også kikkertundersøgelser og -behandlinger. Dyr Katten Ozzie Erfaring   Johan har arbejdet på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik og Evidensia Dahlgaard Dyreklinik siden 2015, hvor han også blev faglig chef på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik. Inden da har han arbejdet på Aarhus Dyrehospital, Fasanvejens Dyreklinik, Københavns Dyrehospital og senest Karlslunde Dyrehospital. Han kan således trække på en del erfaring fra mange år i smådyrspraksis. Johan indgår i et større netværk af dyrlæger med samme interesseområder bl.a. faggruppen DAVOS (Dansk Veterinær Ortopædisk Selskab), hvilket bidrager til at styrke det faglige niveau. KURSER Johan har deltaget i flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Endoskopi (kikkertundersøgelser og -operationer)  
  Læs mere om Johan
  Laura Johansen Hald/ Barsel

  Dyrlæge

  Laura (Barsel)

  Laura har bred erfaring fra familiedyrspraksis, hvor hun siden sin færdiguddannelse har arbejdet som dyrlæge på Evidensia Djurkliniken Ystad, Centrum Dyreklinik København og Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Senest har hun haft sin gang som faglig leder hos Royal Canin, der udvikler foder til hunde og katte. Laura brænder for intern medicin med særlig fokus på klinisk ernæring, som hun har specialiseret sig i gennem sit job hos Royal Canin. I vil derfor opleve, at Laura spørger særligt ind til ernæring, når hun møder jer på klinikken. Derudover har Laura en særlig interesse for katte og kattesygdomme, og går meget op i at sikre kattene et trygt besøg på dyreklinikken, ved hjælp af særlig håndtering og undersøgelser på kattenes præmisser. Laura arbejder til daglig primært med de tungere medicinske udredninger, og hun varetager herunder både ultralydsscanning og endoskopi (kikkertundersøgelser). Det er også Laura, som står for vores ernæringskonsultationer og slankeforløb. Herudover udfører Laura almen bløddelskirurgi og akutkirurgi. Laura er ‘Cat Advocate’ og sørger for, at vores kattevenlige standarder overholdes i forbindelse med vores certificering som Cat Friendly Clinic. Dyr Hønsehund og kat Erfaring   Laura har arbejdet på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik siden oktober 2019. Inden da har hun arbejdet som dyrlæge på Evidensia Djurkliniken Ystad, Centrum Dyreklinik København og Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Derudover har Laura arbejdet som faglig leder hos Royal Canin. KURSER Laura har deltaget i flere kurser inden for: Klinisk ernæring Akutte og kroniske luftvejslidelser Hæmatologi og blodsygdomme Dermatologi (hudsygdomme) Analgesi (smertebehandling) Akutmedicin Neurologi  
  Læs mere om Laura
  Christian Lund

  Dyrlæge

  Christian

  Christian arbejder som dyrlæge på Evidensia Karlslunde Dyrehospital og på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik. Christians primære interesse er indenfor Ortopædi. Til dagligt arbejder Christian især med bløddelskirurgi og ortopædi. Christian er en del af vagtteamet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr Ziggy, Australsk kvæghund   Erfaring Christian har tidligere arbejdet på Østerbro Dyreklinik samt Greve Dyrehospital før han startede i Evidensia i 2020.   Kurser Christian har siden 2021 været i gang med en 2 årig efteruddannelse i GP.Cert.SAS.  
  Læs mere om Christian
  Vores medarbejdere

  Facebook opslag