Dahlgaard Dyreklinik i Birkerød

Dahlgaard Dyreklinik

Din specialiserede lokale dyrlæge i Birkerød

Idag: 08:00 - 22:30

Vagtåbent

Alm. åbningstid fra kl. 8-17 i hverdagene, herefter tilkaldevagt.

Medicinsk udredning

Viser din hund eller kat tegn på systemisk sygdom kan en medicinsk udredning føre til en diagnose og korrekt behandling af tilstanden.

Ejers redegørelse af sygehistorikken (anamnese)

Inden din hund eller kat indlægges til en medicinsk udredning, har du og dyrlægen en uddybende snak om sygdomsforløbet, og ud fra dette laver I sammen en plan, for dagens undersøgelser og behandling. Dette foregår som regel i en almindelig konsultation.

Dyrlægen vil spørge dig om hvilke symptomer dit dyr har haft derhjemme, først og fremmest vedrørende dyrets aktivitet og spiselyst og eventuel ændret adfærd. Dyrlægen vil gerne vide hvornår symptomerne opstår, hvor lang tid det har stået på, og hvordan sygdommen har udviklet sig. Dyrlægen vil også spørge om du har givet medicin som har haft god eller dårlig effekt, om dyret har været i udlandet, og om du har andre dyr i hjemmet som viser samme symptomer.

Dagsindlæggelse – Hurtig og effektiv diagnosticering og opstart af behandling

Ved udredning af medicinske sygdomme på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik, kommer dyret ofte ind til en dagsindlægges om morgenen. Det giver dyrlægen mulighed for løbende at udtage og analysere f.eks. blod- og urinprøver, samt udføre relevante undersøgelser som røntgenoptagelse eller ultralydsscanning. Under dagsindlæggelsen er dyret samtidig i behandling med f.eks. medicin eller væsketerapi og kærlig pleje.

Dagsindlæggelse muliggør hurtigt kendskab til årsagerne til dit dyrs sygdom og effektiv opstart af behandling, så dyret hurtigere bedres.

Symptomer der bør undersøges ved en medicinsk udredning

Systemisk sygdom kan have mange forskellige symptomer og flere samtidigt. En medicinsk udredning udføres på både akutte og kroniske symptomer.

Akut opstået sygdom som bør undersøges er f.eks.:

 • Voldsom opkast og diarré
 • Anoreksi
 • Feber
 • Kramper
 • Urineringsbesvær
 • Hoste og respirationsbesvær
 • Tegn på smerter i f.eks. led eller bughule

Kronisk sygdom kan blandt andet vise sig som:

 • Vægttab
 • Nedsat appetit
 • Øget væskeindtag og urinering
 • Hoste og respirationsbesvær
 • Opkast
 • Diarré
 • Dårlig pels og pelstab

Hvilke diagnostiske redskaber har Dahlgaard Dyreklinik ift. en medicinsk udredning?

På Evidensia Dahlgaard Dyreklinik har vi både faciliteter og ekspertise til at udføre medicinsk udredning af dit dyr under sygdom.

Alle vores dyrlæger har bredt kendskab til medicinske sygdomme hos både hund og kat, og efteruddannelse i medicinske sygdommes diagnosticering og behandling.

Dyreklinikken har eget laboratorium, hvor blod-, urin- og celleprøver kan analyseres på dagen. De hurtige resultater giver dyrlægen mulighed for at opstarte en effektiv behandling med det samme. Laboratoriet indeholder også udstyr som kan analysere specielle tests, og de prøver som kræver yderligere analyse sendes til et pålideligt eksternt laboratorium.

På dyreklinikken findes røntgenudstyr og ultralydsscanner, som dyrlægerne har udvidet erfaring i at anvende til at undersøge dit dyrs sygdom. Under dagens indlæggelse på dyreklinikken er der mulighed for løbende behandling med f.eks. væsketerapi og omsorg og pleje.

Er dit dyr akut syg, eller udvikler sygdommen sig akut under indlæggelse, har teamet af dyrlæger og veterinærsygeplejersker udstyr til, og erfaring med, at stabilisere dit dyrs tilstand. Dyreklinikken har direkte kontakt til henvisningshospitalet i Karlslunde ved behov for speciel akut behandling som f.eks. blodtransfusion.

Hvad er Dahlgaard Dyrekliniks erfaring indenfor medicinske udredninger?

På dyreklinikken har vi erfaring med medicinsk udredning af mange forskellige sygdomsområder hos hund og kat. Vi ser mange patienter med både akutte og længerevarende symptomer, som kræver diagnosticering og behandling.

Hos hunde har vi speciel erfaring med nyresygdom og urinvejslidelser, endokrine sygdomme (funktionsforstyrrelser i binyrer, bugspytkirtel og skjoldbruskkirtel), leversygdom, mave- og tarmlidelser, infektionssygdom samt sygdomme i kønsorganerne (prostata, testikler og livmoder).

Hos katte har vi speciel erfaring med nyresygdom og urinvejslidelser, endokrine sygdomme (funktionsforstyrrelser i binyrer, bugspytkirtel og skjoldbruskkirtel), leversygdom og mave- og tarmlidelser.

Hvor lang tid tager en medicinsk udredning?

Hvor lang tid en medicinsk udredning tager er meget individuelt, da det afhænger af mange forskellige faktorer. Nogle patienter bliver hurtigt udredt, mens andre sygdomsproblematikker er sværre at udrede, og kræver flere undersøgelser.

Resultatet af en medicinsk udredning er bedst, hvis dyret kommer ind til dagindlæggelse på dyreklinikken, så dyrlægen løbende kan lave undersøgelser. Herved kan dyrlægen hurtigere få indblik i dit dyrs sygdomsproblematik og diagnosticere samt opstarte en behandling. Det kan være nødvendigt at indlægge dyret flere gange, da sygdomme ikke nødvendigvis kan diagnosticeres og behandles på en enkelt dag. Du vil altid være med i beslutningsprocessen, så vi får lavet en handlingsplan sammen. Ved dagsindlæggelsen kan dyrlægen samtidigt hjælpe dig med at behandle dit dyr imens udredningsprocessen står på, og dit dyr vil være under observation og pleje hele dagen.

Ved akut sygdom kan det være helt afgørende at dyret indlægges flere dage i træk til undersøgelse og stabilisering af tilstanden. Du vil være i kontinuerlig kontakt med teamet af dyrlæger og veterinærsygeplejersker, når dit dyr er i klinikkens varetægt.

Vi henviser dit dyr til udredning på et henvisningshospital, skulle speciel ekspertise eller udstyr være nødvendigt for at dit dyr kan få den bedst mulige behandling.

Vores klienter siger

Hanne Liberoth Christoffersen

5

Super god behandling som altid hos Dahlgaard. Glædelig Jul og godt nytår

Pippirika

5

Rigtig god service. Empatisk og professionelt personale, der passede rigtig godt på min kat.

Dan Olvhøj

5

God og saglig service. Og ikke mindst god kostvejledning til vores ældre hund, Labrador på 12 år, det betød bl.a. at vi må øge lidt på hundefoder til ham.

Yit Klima Skovlunde

5

Vi fik hurtigt en akut tid hos Dahlgaard og fik hurtigt en udredning på vores hund Coda. Hele vejen igennem oplevede vi top service, hjælp og vejledning. Jeg har kun godt at sige. Vi takker med 5 stjerner bedste hilsner

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Alm. åbningstid fra kl. 8-17 i hverdagene, herefter tilkaldevagt.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider klinik

Lørdag kun åbent i butikken (fodersalg) fra 10-14.
Se tilkaldevagt længere nede på siden.
 • Mandag
  08:00 - 22:30
 • Tirsdag
  08:00 - 22:30
 • Onsdag
  08:00 - 22:30
 • Torsdag
  08:00 - 22:30
 • Fredag
  08:00 - 22:30
 • Lørdag
  10:00 - 17:00
 • Søndag
  Lukket
 • Tilkaldevagt

  Ring på tlf. 45 81 02 33.

  Udenfor disse tidsrum vil du blive viderestillet til Evidensia Karlslunde Dyrehospital der har døgnvagt.
 • Mandag
  17:00 - 22:30
 • Tirsdag
  17:00 - 22:30
 • Onsdag
  17:00 - 22:30
 • Torsdag
  17:00 - 22:30
 • Fredag
  17:00 - 22:30
 • Lørdag
  08:00 - 17:00
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Ann-Sofi

  Konstitueret teamleder

  Ann-Sofi

  Ann-Sofi er operational Manager for Evidensia Danmark. Ann-Sofi varetager den daglige drift på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik som konstitueret teamleder.
  Læs mere om Ann-Sofi
  Johan Rechnagel

  Fagdyrlæge • Klinikchef på Slotsbyen

  Johan

  Johan arbejder som fagdyrlæge på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik. Johan er derudover også faglig chef på Slotsbyen Dyreklinik og har arbejdet med smådyrskirurgi i over 25 år. Johan er fagligt interesseret i ortopædi (knoglekirurgi) og endoskopi (kikkertundersøgelser), og har været på en lang række kurser i både ind- og udland i disse emner. På Evidensia Slotsbyen Dyreklinik arbejder Johan særligt med kirurgi, herunder ortopædi, men også kikkertundersøgelser og -behandlinger. Dyr Katten Ozzie Erfaring   Johan har arbejdet på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik og Evidensia Dahlgaard Dyreklinik siden 2015, hvor han også blev faglig chef på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik. Inden da har han arbejdet på Aarhus Dyrehospital, Fasanvejens Dyreklinik, Københavns Dyrehospital og senest Karlslunde Dyrehospital. Han kan således trække på en del erfaring fra mange år i smådyrspraksis. Johan indgår i et større netværk af dyrlæger med samme interesseområder bl.a. faggruppen DAVOS (Dansk Veterinær Ortopædisk Selskab), hvilket bidrager til at styrke det faglige niveau. KURSER Johan har deltaget i flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Endoskopi (kikkertundersøgelser og -operationer)  
  Læs mere om Johan
  Camilla Carlsen

  Dyrlæge

  Camilla

  Camilla arbejder som dyrlæge på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik. Camillas primære interesse er indenfor tænder, kirurgi, dermatologi, almen medicin og fugle. Til dagligt arbejder Camilla især med almen medicin, kirurgi, tandbehandlinger . Cammila er en del af vagtteamet på Evidensia Dahlgaard og Slotsbyen dyreklink og Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr Camilla har en hund og mange papegøjer.  Erfaring Camilla blev færdig som dyrlæge i 2017 og har tidligere arbejdet hos Dyrlægehuset Hørsholm, Nybrovej Dyreklinik / den mobile Dyreklinik og Taastrup Dyreklinik før hun startede i Evidensia i 2022.   Kurser Camilla har deltaget i flere kurser indenfor: Tandbehandling Kirurgiske ekstraktioner mundhulesygdomme Basal fuglesygdomme
  Læs mere om Camilla
  Mie er Autoriserede Veterinærsygeplejerske på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik

  Aut. Veterinærsygeplejerske

  Mie (Barsel)

  Vores medarbejdere

  Facebook opslag