Dahlgaard Dyreklinik

Din specialiserede lokale dyrlæge i Birkerød

Idag: 08.00–22.30

Vægttabsforløb

Omkring hver 3. danske hund lider af overvægt, og vi kan desværre nikke genkendende til dette billede i vores arbejde på dyreklinikken. Manglende viden og information omkring fodring, fodring med menneskemad og en tendens til at undervurdere hundes eller kattes huld er blandt de hyppigste årsager til overvægt hos vores familiedyr, og listen over følgelidelser til overvægt er lang og inkluderer desværre ofte nedsat livskvalitet og en for tidlig afslutning på livet. Vi er kede af den nye statistik, og derfor vil vi på Dahlgaards Dyreklinik nu gå aktivt til kamp mod overvægten hos hunde og katte med skræddersyede vægttabsforløb med fokus på mæthed (på den sunde måde), motion og opfølgning.

Vores dyrlæge, Laura, har særlig viden om ernæring og står for hovedparten af vores vægttabsforløb, som vi allerede har rigtig gode resultater fra. Et vægttabsforløb består bl.a. af:

  • En opstartssamtale med vejning, måling af BCS (body condition score) og udregning af din hunds eller kats specifikke energibehov til vægttab
  • Udregning af idealvægt og udarbejdelse af tidsplan
  • Løbende kontrolvejninger og samtaler for vurdering af fremgang og for evt. ændring i foderrationen

Arbejdet med vægttabsforløbene er enormt taknemmeligt, da vi allerede efter kort tid ser stor fremgang både på vægten men allervigtigst i humør og aktivitet hos vægttabspatienterne. Det er aldrig for sent at sætte gang i et vægttabsforløb, så kontakt dyreklinikken på Tlf. 45810233, hvis du vil høre mere om, hvordan et vægttabsforløb kan hjælpe netop din hund eller kat.