Dahlgaard Dyreklinik i Birkerød

Dahlgaard Dyreklinik

Din specialiserede lokale dyrlæge i Birkerød

Idag: 08:00 - 22:30

Vagtåbent

Alm. åbningstid fra kl. 8-17 i hverdagene, herefter tilkaldevagt.

Operationer på Dahlgaard Dyreklinik

Laparoskopisk sterilisation af hund på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik i Birkerød

Dyrlægerne har erfaring inden for almen og avanceret kirurgisk behandling som blandt andet indebærer:

 • Sterilisation af hund og sterilisation af kat
 • Kikkertsterilisation af hund
 • Kastration af hund og kat (også ved kryptorkisme)
 • Fjernelse af svulster i hud eller mælkekirtler
 • Sårbehandling (bidsår, traumatiske sår)
 • Tå-amputation
 • Operation af navle- og lyskebrok
 • Kikkertundersøgelse af mave- og tarmkanal (gastroskopi)
 • Operation i mave-og tarmkanalen ved fx fremmedlegeme i mave-og tarmkanal
 • Operation i bughulen og bughulens organer (blære, livmoder)

Sterilisering med kikkertoperation (laparoskopisk sterilisation)

På Evidensia Dahlgaard har vi i flere år udført steriliseringen som en kikkertoperation. Denne metode er meget mere skånsom, da man ikke behøver at skære hunden op, men i stedet indfører såkaldte ”kikkerter” og genne disse fjerner æggestokkene. Der efterlades ingen sytråd eller andet i bughulen. Hunden har det hurtigt godt igen og behøver ikke at have den ofte meget irriterende skærm på i 8-10 dage. Der efterlades kun nogle få tråde eller clips i huden, som enten forsvinder af sig selv eller fjernes af dyrlægen efter ca. 10 dage. Vi tilbyder denne metode til hunde, der vejer over 6 kg. Læs mere om laparoskopisk sterilisation af hund hos Evidensia.

Sikkerheden under operationer

 

Der er ingen grund til at være nervøs omkring narkosen, når dit dyr skal opereres. Vores veterinærsygeplejersker har erfaring inden for overvågning af narkose patienter og vi har investeret i topmoderne udstyr. Sikkerheden er i top. – Det er et led i vores høje service.

På Evidensia Dahlgaard Dyreklinik har vi valgt den bedst mulige form for narkose med de nyeste narkosegasser til dyrene.

Vi bruger to former for narkose:

 • Injektionsnarkose
 • Inhalationsnarkose.

For at kunne give en individuel tilpasset narkose og derved en større sikkerhed, anbefaler vi, at der laves en blodprøve inden narkosen for at tjekke lever- og nyrefunktionen hos din hund eller kat. Dette gælder især vores ældre patienter, men er bestemt en mulighed for alle operationspatienter. Husk at din hund eller kat skal møde fastet, når den skal i narkose.

Narkosens forløb

Inden dit dyr bliver lagt i narkose bliver det først vejet og der lyttes på hjertet med stetoskop. Hunde får derpå en injektion med beroligende medicin, det bevirker, at den slapper af i løbet af 10-15 min. Har du tid og lyst, er du velkommen til at blive hos din hund, indtil medicinen virker, og evt. følge med ind i kennelafsnittet for at se, hvor hunden skal være, mens den er hos os. Ved indledningen til den egentlige narkose for hund, placerer vi et venekateter i en blodåre i forbenet, og narkosemidlet bliver indgivet her. Hvorpå hunden falder i søvn.

Katten får en injektion med narkosemiddel – mængden beregnes ud fra kattens vægt. Efter 5-10 min. falder katten i søvn. Katte i narkose sover med åbne øjne, så derfor får den nu salve i øjnene, så de ikke tørrer ud under narkosen.

På den dybt sovende hund eller kat føres nu en gummislange – en såkaldt tubus – ned i luftrøret, og hunden eller katten kobles til narkoseapparatet. Der bruges en blanding af ilt og bedøvelsesmiddel i luftform til at vedligeholde narkosen.

Under operationen er det vigtigt at dyret har det godt, og at det sover tilpas dybt. Der bliver sat et apparat på forbenet, som måler blodtrykket, og et andet apparat overvåger narkosekoncentrationen og åndedrættets dybde og hyppighed. Dyret ligger ligeledes på en varmepude under narkosen for at opretholde kropstemperaturen.

Man kan på narkoseapparatet skrue op eller ned for narkosekoncentrationen, og på den måde vedligeholde narkosen i tilpas dybde så længe operationen varer. Når narkosen skal bringes til ophør, slukkes for narkosegassen, og efter få minutter kobles hunden eller katten fra narkoseapparatet.

Herefter bæres den ind i buret, hvor den pakkes ind i tæpper – det er meget vigtigt at den holdes godt varm. Efter 10-15 min. er de fleste hunde så vågne, at de lægger sig op på brystet og kigger. Katte vågner typisk langsommere op. Hvis den ikke sidder op selv efter en time, får den en injektion, som hjælper den lidt på vej.

Alle operationspatienter får smertestillende medicin inden de vågner, og hvis det skønnes nødvendigt, får de også smertestillende medicin med hjem. Ligeledes tilbydes din hund eller kat lidt lækkert at spise, inden den skal hjem til dig igen.

Katte tager deres tid om at vågne ordentligt op. Det er ikke usædvanligt at katten virker svimmel og ukoordineret resten af dagen, og det er derfor vigtigt at den holdes i varme og rolige omgivelser. Ligeledes skal din kat holdes indendøre i 12-24 timer efter narkosen, således at man er sikker på den er helt frisk og hurtigt kan komme væk, hvis der er fare på færde.

Vores klienter siger

Elisabeth Calov

5

Altid kærlig og professionel behandling af min hund - uden lange ventetider.

Jan Jørgensen

5

Vi fik en konsultationstid med 15 minutters varsel - og fik sød og kompetent undersøgelse og behandling af vores hund.

Hanne Liberoth Christoffersen

5

Super god behandling som altid hos Dahlgaard. Glædelig Jul og godt nytår

Dan Olvhøj

5

God og saglig service. Og ikke mindst god kostvejledning til vores ældre hund, Labrador på 12 år, det betød bl.a. at vi må øge lidt på hundefoder til ham.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Alm. åbningstid fra kl. 8-17 i hverdagene, herefter tilkaldevagt.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider klinik

Lørdag kun åbent i butikken (fodersalg) fra 10-14.
Se tilkaldevagt længere nede på siden.
 • Mandag
  08:00 - 22:30
 • Tirsdag
  08:00 - 22:30
 • Onsdag
  08:00 - 22:30
 • Torsdag
  08:00 - 22:30
 • Fredag
  08:00 - 22:30
 • Lørdag
  10:00 - 14:00
 • Søndag
  Lukket
 • Tilkaldevagt

  Ring på tlf. 45 81 02 33.

  Udenfor disse tidsrum vil du blive viderestillet til Evidensia Karlslunde Dyrehospital der har døgnvagt.
 • Mandag
  17:00 - 22:30
 • Tirsdag
  17:00 - 22:30
 • Onsdag
  17:00 - 22:30
 • Torsdag
  17:00 - 22:30
 • Fredag
  17:00 - 22:30
 • Lørdag
  08:00 - 17:00
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Johan Rechnagel

  Fagligchef

  Johan

  Johan arbejder som fagdyrlæge på Evidensia Slotsbyen og Dahlgaard Dyreklinik. Johan er derudover også faglig chef på Slotsbyen Dyreklinik og har arbejdet med smådyrskirurgi i over 25 år. Johan er fagligt interesseret i ortopædi (knoglekirurgi) og endoskopi (kikkertundersøgelser), og har været på en lang række kurser i både ind- og udland i disse emner. På Evidensia Slotsbyen Dyreklinik arbejder Johan særligt med kirurgi, herunder ortopædi, men også kikkertundersøgelser og -behandlinger. Dyr Katten Ozzie Erfaring   Johan har arbejdet på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik og Evidensia Dahlgaard Dyreklinik siden 2015, hvor han også blev faglig chef på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik. Inden da har han arbejdet på Aarhus Dyrehospital, Fasanvejens Dyreklinik, Københavns Dyrehospital og senest Karlslunde Dyrehospital. Han kan således trække på en del erfaring fra mange år i smådyrspraksis. Johan indgår i et større netværk af dyrlæger med samme interesseområder bl.a. faggruppen DAVOS (Dansk Veterinær Ortopædisk Selskab), hvilket bidrager til at styrke det faglige niveau. KURSER Johan har deltaget i flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Endoskopi (kikkertundersøgelser og -operationer)  
  Læs mere om Johan
  Maria De Renouard

  Aut. Veterinærsygeplejerske

  Maria

  Mie er Autoriserede Veterinærsygeplejerske på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik

  Aut. Veterinærsygeplejerske

  Mie

  Sanja Kyhse-Andersen

  Dyrlæge

  Sanja

  Vores medarbejdere

  Facebook opslag