Dahlgaard Dyreklinik

Din specialiserede lokale dyrlæge i Birkerød

Idag: Lukket

 

Laserterapi

Vi har på klinikken indkøbt den sidste nye type IV laser.

Der findes laser til kirurgi og til terapeutisk brug, og vores laser er til terapeutisk brug. Det er en kraftfuld laser på 8 watt, som opererer med lys på 970nm (NanoMeter) og 800 nm. Laserlys påvirker cellerne i kroppen til at hele og regenerere hurtigere. Der tilføres koncentreret energi til cellerne, hvorved områder med vævskade, hævelse og ømhed hjælpes til hurtigere heling og smertelindring.

Laserbehandling kan bruges til at afhjælpe mange sygdomme, enten som eneste terapi eller som supplement til anden behandling. Typiske eksempler hvor laserterapi kan overvejes: komplicerede sår eller operationssår efter større operationer, muskel eller seneskader, ryg- gigt- og kroniske ledproblemer, væskeophobninger i kroppen (ødemer), muskelspændinger og inflamationer. Der vil også være andre lidelser hvor laserterapi kan have gavnlig effekt: f.eks ved komplicerede øregangsinfektioner. Desuden er laserbehandling ofte en god hjælp som led i genoptræningsprogrammer.

Laserbehandling tager ikke lang tid og gør ikke ondt. Typisk vil dyrlægen være med under den første behandling, og her aftales behandlingsforløbet.
Herefter er det veterinærsygeplejersken, der behandler det aftalte antal gange. Ofte er der tale om 5-6 behandlingsgange i alt. Selve laserbehandlingen varer 2-8 min. pr. sted der behandles. Da øjne ikke tåler at blive udsat for direkte laserlys, skal man have beskyttelsesbriller på mens laseren kører for en sikkerheds skyld.

Vil du vide mere om laserterapi, og om hvad vi kan tilbyde dit dyr, så ring til klinikken og få en snak med os.

Du kan læse mere om vores laser på dette link www.k-laserusa.co