Sterilisation af kat

Den eneste egentlige ulempe ved at sterilisere en kat er vægtforøgelsen. Det er derfor vigtigt, at man som kæledyrsejer er meget omhyggelig med at kontrollere fødeindtagelsen hos katten, så man forhindrer, at den bliver stor og tyk. Fedme hos katte kan føre til forskellige helbredsproblemer ligesom hos mennesker. Benyt lejligheden til at få chipmærket og vaccineret katten, hvis det ikke allerede er gjort.

Sterilisation af kat på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik i Birkerød.

Sterilisation af kat

Ud over at undgå uønskede killinger giver sterilisation af katte også andre fordele. Katten kommer ikke til at lide af livmoderbetændelse og tumorer i eller på æggestokkene. Hvis du gør det på det rigtige tidspunkt, mindsker du ligeledes risikoen for brystkræft.

Sterilisation af kat er en almindelig rutineoperation, som indebærer, at dyrlægen går ind i bugen og fjerner kattens æggestokke, æggeledere og livmoder (ovariehysteriektomi). Proceduren bliver udført gennem et snit i maven på niveau med navlen eller gennem et snit i hver side, der omtales som et såkaldt flankeindsnit.

Hvornår skal katten steriliseres?

Du kan tidligst lade katten sterilisere, når den er 4 måneder gammel. Det passende tidspunkt er omkring 5-6 måneder gammel. Husk, at en kat kan blive gravid tidligt, allerede når den er et par måneder.

Kemisk sterilisation, p-piller

Hormonpræparater i form af piller eller indsprøjtninger er et alternativ til hunkatten, der skal bruges til avl engang i fremtiden. P-piller øger risikoen for brystkræft og livmoderbetændelse. Derfor kan de gives over en kortere periode, men anbefales ikke som en permanent løsning.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført