Evidensia Slotsbyen Dyreklinik i Hillerød - BOAS operation

Evidensia Slotsbyen Dyreklinik

Din specialiserede lokale dyrlæge i Hillerød

Idag: 08:00 ­- 22:30

Vagtåbent torsdag og fredag kl. 17-22.30 og lørdag 8-17.
Ring til TILKALDEVAGTEN og lav en aftale FØR fremmøde.

Akupunktur på hund hos Evidensia Slotsbyen Dyreklinik

Den gamle traditionelle kinesiske behandlingsform akupunktur, er baseret på filosofien, at sygdom er forårsaget af ubalancer i kroppens vitale energier, og at man ved at påvirke specifikke akupunkturpunkter på kroppen, kan korrigere ubalancen.

Hos Evidensia Slotsbyen Dyreklinik har vi set gode resultater ved akupunktur på hund, i forbindelse med smertelindring og ved acceleration af organismens helingsprocesser f.eks. hvis hunden har kroniske og akutte haltheder, eller hvis den har rygproblemer.

Akupunktur på hund kan bruges som smertelindring ved:

 • Slidgigt
 • Muskel og ledsmerter
 • Ryglidelser
 • Overbelastning, f.eks. af lænden
 • Smerter efter operation
 • Kvalme og manglende appetit, f.eks. i forbindelse med sukkersyge, nyrelidelser, leverlidelser, Cushings og Addisons
 • Infektioner, f.eks. Øreinfektioner

Fordele ved at bruge akupunktur på hund som smertelindring

Akupunktur på hund kan være et ekstra redskab når:

 • Hunden ikke tåler sin normale smertebehandling
 • Man gerne vil undgå forskellige medikamenter
 • Når hunden har brug for ekstra smertelindring

Der kan opstå intolerance og mavesår ved almindelige medicinske smertestillende præparater, og disse bivirkninger kan undgås ved at bruge akupunktur som smertelindring. Ved akupunktur på hund, er det hundens egne fysiologiske mekanismer der igangsættes, og det giver en mildere måde at smertestille på.

Akupunktur kan også bruges som et supplement til den traditionelle medicinske smertebehandling, f.eks. hvis man oplever, at hunden ikke er ordentligt smertedækket. Her kan der suppleres med akupunktur for at minimere den smerte der er, og herved opnå en bedre smertedækning hos hunden.

Bivirkninger ved akupunktur på hund

Ved akupunktur på hund sættes der gang i hundens egne fysiologiske mekanismer, og hunden kan efterfølgende risikere at have kvalme eller være lettere utilpas. Dette vil dog gå over samme dag. Derudover kan der komme en smule blødning fra de steder der har siddet en akupunkturnål.

Sådan foregår akupunktur på hund

Når din hund skal have akupunktur foregår det i rolige omgivelser, hvor du som ejer oftest er med. Det er vigtigt at hunden kan forholde sig roligt i de 15-20 minutter hvor nålene sidder i akupunkturpunkterne, for at opnå den bedste effekt. Efter behandlingen vil akupunkturnålene blive fjernet, og i situationer hvor hunden har muskel og ledsmerter, vil der nogle gange allerede kunne ses en bedring i hundens bevægelighed når den går ud af døren.

Akupunkturpunkter der bruges til behandling hos hunde

Der er over hundrede forskellige akupunkturpunkter, og nogle punkter er mere følsomme end andre. Derudover kan nogle hunde reagere en smule når de får sat akupunkturnålene i, mens andre hunde ikke siger noget til det.

Oftest er det akupunkturpunkterne der løber ned langs ryggen vi bruger mest i forbindelse med akupunktur på hund. Disse akupunkturpunkter bliver tolereret godt af de fleste hunde, og nålene sidder på hunden uden tendens til at falde af. Der vil dog være tilfælde, hvor dyrlægen vælger at behandle andre akupunkturpunkter, hvis det skønnes at være en mere optimal behandling for hunden.

Hvor ofte bør hunden få akupunktur?

Antallet af behandlinger og hvor lang tid der skal gå imellem hver behandling varierer. Ofte vil man starte med et par gange om ugen, og herefter nedjustere efter behov. Hos nogle hunde med kroniske smerter kan man se perioder hvor det går fint, og hvor hunden ikke behøver akupunktur. Dette kan blive efterfulgt af perioder hvor smerterne blusser op igen, og akupunkturbehandlinger igen kan komme på tale, for at få smerterne under kontrol.

Adfærdsændringer hos hunden efter akupunkturbehandling

Når din hund har fået akupunktur som smertebehandling vil du kunne opleve, at den får en større bevægelighed end før. Når hunden ikke er lige så smertepåvirket, kan det føre til en øget interesse i at bevæge sig mere frit rundt, f.eks. ser vi ved hunde med knæ-, hofte- og rygproblemer, at de kan have lettere ved at gå på trapper eller at komme op i sofaen.

Guldakupunktur til kroniske lidelser

Har hunden brug for en permanent smertedækning, kan der lægges guld ind i akupunkturpunkterne omkring problemområdet, hvorved der opnås en vedvarende påvirkning af disse akupunkturpunkter.

Ved guldakupunktur skal dyret være bedøvet og området skal forberedes til operation, således at risikoen for infektion mindskes. Herefter bliver guldet ført via en kanyle ind i akupunkturpunktet.

Guldakupunktur kan have en længerevarende effekt i en årrække, hvorefter effekten ser ud til at aftage. Guldakupunktur er således velegnet til ældre hunde, hvor man ikke ønsker en operation, og hvor man gerne vil have smertedækningen.

Andre behandlingsformer til smertelindring

Udover akupunktur på hund findes der også andre behandlingsformer der kan afhjælpe smerter, f.eks. fysioterapi, kiropraktik og laserbehandling. De forskellige metoder giver mulighed for at tilpasse smertebehandlingen individuelt, og de kan eventuelt supplere hinanden. Dyrlægen kan vejlede ift. hvilken type behandlingsform der anbefales til din hund.
 

Vores klienter siger

Sebastian Brinck Pedersen

5

Super flinke og okay priser. Vores hund er gået fra, ved tidligere dyrlæge, at hade at skulle derhen til at elske at skulle til dyrlægen.

Ann-Mette Storm

5

Jeg fik akut brug for en dyrlæge torsdag aften, da min hund var meget dårlig. Vi blev modtaget på klinikken ved 20.30 tiden, og alt var bare stille og roligt. Desværre var min hund så syg, at han måtte aflives. Det foregik også helt stille og roligt, og med stor empati fra dyrlægen. Det var en meget trist oplevelse, men her bagefter, vil jeg gerne igen sige tak for rigtig god behandling. Hilsen Ann-Mette Storm

Stutteri Kronplet Hillerød

5

Vi har brugt Slotsbyen Dyreklinik i flere år og altid blevet behandlet godt. vi er fuld tilfreds. Hilsen. Kennel Hemo Helena Søgaard Nielsen & Mona Søgaard Christoffersen

Gert.B B

5

Rigtige dygtig og imødekommende personaler, som tager sig så godt af mine to skræmte katte.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Vagtåbent torsdag og fredag kl. 17-22.30 og lørdag 8-17.
Ring til TILKALDEVAGTEN og lav en aftale FØR fremmøde.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

Mandag: kl. 8.00-17.00
Tirsdag: kl. 8.00-19.00 (17-19 kun for forudbookede konsultationer)
Onsdag-fredag: kl. 8.00-17.00
Lørdag: kl. 9.00-12.00 (kun butikken)
 • Mandag
  08:00 ­- 17:00
 • Tirsdag
  08:00 ­- 19:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 22:30
 • Fredag
  08:00 ­- 22:30
 • Lørdag
  09:00 ­- 17:00
 • Søndag
  Lukket

Tilkaldevagt

Ring på tlf. 48 22 15 30

Udenfor disse tidsrum vil du blive viderestillet til Evidensia Karlslunde Dyrehospital der har døgnvagt.
 • Mandag
  -
 • Tirsdag
  -
 • Onsdag
  -
 • Torsdag
  17:00 - 22:30
 • Fredag
  17:00 - 22:30
 • Lørdag
  08:00 - 17:00
 • Søndag
  -

Medarbejdere

Johan Rechnagel

Teamleder

Johan

Johan arbejder som teamleder på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik. Johan har arbejdet med smådyrskirurgi i over 25 år. Johan er fagligt interesseret i ortopædi (knoglekirurgi) og endoskopi (kikkertundersøgelser), og har været på en lang række kurser i både ind- og udland i disse emner. På Evidensia Slotsbyen Dyreklinik arbejder Johan særligt med kirurgi, herunder ortopædi, men også kikkertundersøgelser og -behandlinger. Dyr Katten Ozzie Erfaring   Johan har arbejdet på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik og Evidensia Dahlgaard Dyreklinik siden 2015, hvor han også blev faglig chef på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik. Inden da har han arbejdet på Aarhus Dyrehospital, Fasanvejens Dyreklinik, Københavns Dyrehospital og senest Karlslunde Dyrehospital. Han kan således trække på en del erfaring fra mange år i smådyrspraksis. Johan indgår i et større netværk af dyrlæger med samme interesseområder bl.a. faggruppen DAVOS (Dansk Veterinær Ortopædisk Selskab), hvilket bidrager til at styrke det faglige niveau. KURSER Johan har deltaget i flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Endoskopi (kikkertundersøgelser og -operationer)  
Læs mere om Johan
Marlene Fuglsang

Dyrlæge • Efteruddannet inden for Veterinær Kiropraktik og Akupunktur

Marlene

Marlene arbejder som dyrlæge på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik og har arbejdet med smådyr i mere end 20 år. I klinikken arbejder hun med intern medicin, almen kirurgi og rehabilitering (genoptræning). Marlene har en særlig interesse inden for kiropraktik, akupunktur og rehabilitering og har taget flere efteruddannelser inden for disse områder. Erfaring   Marlene har arbejdet på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik siden 2006. Inden da har hun arbejdet på Ada’s Dyrehospital og -klinik, Albertslund Dyreklinik og hos Østerbrogades Dyrlæger. Marlene har taget eksamen i akupunktur fra The International Veterinary Acupuncture Society i 2004 og blev certificeret i kiropraktik fra The International Chiropractic Association i 2006. Marlene har en 4-årig efteruddannelse i Small Animal Medicine and Surgery (GP Cert.). KURSER Marlene har deltaget i flere kurser inden for smådyrsmedicin og -kirurgi.  
Læs mere om Marlene
Anne Rex Fleron

Dyrlæge

Anne

Anne arbejder som dyrlæge på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik og har arbejdet med smådyr i mere end 17 år. Anne har stor interesse og mange års erfaring i dermatologi (hudsygdomme), hvilket hun også arbejder meget med til dagligt. Derudover arbejder hun med intern medicinske patienter, almen kirurgi og kikkertoperationer. Anne lægger stor vægt på høj faglighed kombineret med en individuel tilpasning af behandlingsmuligheder. Erfaring   Anne har arbejdet på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik siden 2017. Inden da har hun arbejdet på Evidensia Dahlgaard Dyreklinik og Skovshoved Dyreklinik. Anne har en efteruddannelse i dermatologi (hudsygdomme) fra Evidensia Academy (Cert. Derma) og European School for Advanced Veterinary Studies (ESVAS) Hun er desuden medlem af faggrupperne ESVD (European Society of Veterinary Dermatology) og DVEN (Dansk Veterinær Dermatologisk Netværk). KURSER Anne har deltaget i flere kurser inden for: Dermatologi (hudsygdomme), deriblandt ESAVS dermatology I, II og III. Endokrinologi (stofskiftesygdomme) Speciel patologi Mikroskopi Akut medicin  
Læs mere om Anne
Dyrlæge på Evidensia Slotsbyen og Evidensia Karlslunde Dyrehospital

Dyrlæge

Helle

Helle arbejder som dyrlæge på Evidensia Karlslunde Dyrehospital og Evidensia Slotsbyens Dyrehospital. Helle arbejder til dagligt primært med medicinske patienter. 
Læs mere om Helle
Vores medarbejdere

Facebook opslag