Hund i konsultation på Evidensia Kolding Dyrehospital

Kolding Dyrehospital

Hospitalsfaciliteter til kæledyr

Idag: Lukket

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)

Om dyrehospitalet

Evidensia Kolding Dyrehospital er et moderne dyrehospital med nybyggede klinik- og hospitalsfaciliteter til kæledyr og heste.

Hospitalets historie

Dyrlæge Ove Husted Dall køber i 1963 den trelængede gård ‘Lykkegård’ og indretter staldlængen, beliggende ud mod Eliassensvej, til klinik. Derved er Kolding Dyrehospital opstået.

I 1966 indtræder dyrlæge Ole Ravn Klausen som medejer. De to dyrlæger servicerer alle dyrearter, men landbrugsdyrene fylder på dette tidspunkt det meste af deres tid.

Senere ansættes dyrlæge Ulla Hagen som assistent og efter en kortere periode på Sjælland indtræder hun i 1979 som medejer. Ulla Hagen er meget interesseret i hest og har været primus motor i udviklingen af dette fagområde.

Flere assistenter følger, indtil dyrlæge Johannes Husted Dall i 1984 indtræder som medejer. Johannes Husted Dall er især interesseret i landbrugsdyrene og uddanner sig senere til Fagdyrlæge indenfor svin.

I 1989 udtræder Ove Husted Dall af ejerkredsen, han ansættes istedet som kredsdyrlægeassistent i Vejle amt.

I de følgende år formindskes antallet af kvæg- og svinebesætninger i området, derimod bliver der mere arbejde med hobbydyrene og klinikken trænger derfor til en modernisering. I 1995-96 totalrenoveres klinikken, den hyggelige stemning bevares og bygningen fremstår stadig meget indbydende. Efter renoveringen får Kolding Dyrehospital desuden Den Danske Dyrlægeforenings kvalitetsstempel som ‘Godkendt dyrehospital’.

Flere assistenter får deres faglige uddannelse på Kolding Dyrehospital. I 1997 indtræder dyrlæge Ester Thinggaard som medejer, efter at have været ansat på stedet som assistent i flere år. Ester Thinggaards interesse er især hund og kat og hun uddanner sig senere til fagdyrlæge vedrørende hund, kat og smådyr.

I 2002 udtræder Ole Ravn Klausen af ejerkredsen, da han pensionerer sig selv.

Ved samme lejlighed indtræder dyrlæge Siamak Glaring som medejer. Siamak Glarings hovedinteresse er hestene. I forbindelse med hans indtræden bliver den anden staldbygning moderniseret. Således er der nu er to bokse til heste der skal til ambulant undersøgelse/behandling på klinikken. Ligeledes bliver en mønstringsbane anlagt.

I 2004 udtræder Johannes Husted Dall af ejerkredsen, han køber svinepraksisdelen af Kolding Dyrehospital og danner sit eget firma.

I 2007 indtræder dyrlæge Gorm Carson som medejer. Gorm Carsons hovedinteresse er heste praksis.

Ulla Hagen trådte ud af ejerkredsen i 2008, men fortsatte som seniorassistent indtil årsskiftet 2010/2111, hvorefter hun gik på pension.

Siamak Glaring har i 2009 afsluttet sin uddannelse som fagdyrlæge vedrørende heste.

I 2009 undergik dyrehospitalet en større forvandling. Såvel smådyrs- som stordyrsafdelingen blev udviddet, så dyrehospitalet idag tilbyder nye og moderne faciliteter til medicinsk og kirurgisk behandling af små og store dyr.

I 2014 blev Kolding Dyrehospital en del af Nordens kvalitetsførende dyrehospitalskæde Evidensia.

 

Vores klienter siger

Lene Bøttern

5

Evidensia = proffecion, god service og menneskelighed! Vi har haft vores første, nogensinde, møde med en hesteklinik. Vi blev taget VIRKELIG godt imod. Vi og vores hest blev behandlet med SÅ stor forståelse for, hvad det handler om. Vi følte os trygge og rigtig godt informeret og omfavnet (billedligt forstås). Vi kan SÅ meget anbefale Evidensia. De hjalp endda med, at læsse en mentalt træt hest, som ikke helt synes, at traileren var en god idé, efter 1,5 time i dyrlæge hænder. Man kan kun give 5 stjerner! I fortjener ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Tak.

Henriette Asgreen

5

Altid grundig undersøgelse og god kontakt til hunden.

Rikke Nielsen

5

Uanset om du har hest eller hun/kat så er din allerbedste ven i gode hænder hos evidensia Kolding Dyrehospital.

Alice Jensen

5

Super søde og hjælpsomme

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider klinik

 • Mandag
  08:00 - 18:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lørdag
  09:00 - 13:00
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Ester Thinggaard

  Fagdyrlæge • Klinikchef

  Ester

  Ester arbejder som fagdyrlæge og klinikchef på Evidensia Kolding Dyrehospital, og har mere end 25 års erfaring som dyrlæge. I starten af hendes karriere arbejdede hun med mange forskellige dyrearter – herunder både smådyr, kvæg, hest og svin. Gennem årene er det dog efterhånden blevet mere specialiseret og i dag arbejder hun udelukkende med smådyr. Til dagligt arbejder hun inden for alle kliniske områder, men hendes primære interesser er kirurgi, endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) og billeddiagnostik. Ester er ‘Cat Advocate’ og sørger for, at vores kattevenlige standarder overholdes i forbindelse med vores certificering som Cat Friendly Clinic. Dyr Katten Zoey Erfaring   Ester har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 1990. I 1997 blev hun medejer af hospitalet, der i 2014 blev solgt til Evidensia. Ester har taget en efteruddannelse som Fagdyrlæge i Sygdomme hos Hund og Kat, som hun færdiggjorde i 2002. Hun blev senest re-godkendt i 2017. Hun er desuden medlem af “Faggruppe Familiedyr” under Den Danske Dyrlægeforening, samt “Foreningen for Danske Fagdyrlæger i sygdomme hos hund og kat“. KURSER Ester har deltaget på flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Gastroenterologi (mave/tarmsygdomme) Intern medicin Endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) Ultralydsscanning Endokrinologi (stofskiftesygdomme) Kardiologi (hjertesygdomme)  
  Læs mere om Ester
  Nanna Ravn Ekstrand

  Dyrlæge

  Nanna

  Nanna arbejder som dyrlæge på Evidensia Kolding Dyrehospital. Til dagligt arbejder Nanna med både konsultationer og operationer. Nanna interesserer sig for alround kliniks praksis og herunder særligt kirurgi. Erfaring Nanna har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden december 2021. Nanna har tidligere arbejdet i lægemiddelstyrelsen. KURSER Nanna har deltaget i kurser inden for: Mave-/tarmlidelser
  Læs mere om Nanna
  Annemette Petersen

  Dyrlæge

  Annemette

  Simone Møller Hartvigsen

  Aut. Veterinærsygeplejerske

  Simone

  Simone arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske hos Evidensia Kolding Dyrehospital, hvor hun har sin daglige gang i receptionen og på behandlings- og operationsafsnittet. Hendes primære interesser er anæstesi (bedøvelse), rehabilitering (genoptræning) og etologi (adfærd) hos hund og kat. Simone sidder med flere administrative opgaver. Dyr en Labrador Retrievere to pudler (toy og stor) Erfaring   Simone har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 2014. Inden da har hun arbejdet på Bygholm Dyrehospital. Simone har deltaget på en række kurser i Key Nurses Skills gennem ESVPS (European School of Postgraduate Veterinary Studies) KURSER Simone har deltaget i flere kurser inden for: Laserbehandling Fodring og ernæring af kritisk syge dyr.  
  Læs mere om Simone
  Vores medarbejdere

  Facebook opslag