Kolding Dyrehospital

Hospitalsfaciliteter til kæledyr & heste

Idag: 08.00–17.00

Om dyrehospitalet

Evidensia Kolding Dyrehospital er et moderne dyrehospital med nybyggede klinik- og hospitalsfaciliteter til kæledyr og heste.

 

Hospitalets historie

Dyrlæge Ove Husted Dall køber i 1963 den trelængede gård ‘Lykkegård’ og indretter staldlængen, beliggende ud mod Eliassensvej, til klinik. Derved er Kolding Dyrehospital opstået.

I 1966 indtræder dyrlæge Ole Ravn Klausen som medejer. De to dyrlæger servicerer alle dyrearter, men landbrugsdyrene fylder på dette tidspunkt det meste af deres tid.

Senere ansættes dyrlæge Ulla Hagen som assistent og efter en kortere periode på Sjælland indtræder hun i 1979 som medejer. Ulla Hagen er meget interesseret i hest og har været primus motor i udviklingen af dette fagområde.

Flere assistenter følger, indtil dyrlæge Johannes Husted Dall i 1984 indtræder som medejer. Johannes Husted Dall er især interesseret i landbrugsdyrene og uddanner sig senere til Fagdyrlæge indenfor svin.

I 1989 udtræder Ove Husted Dall af ejerkredsen, han ansættes istedet som kredsdyrlægeassistent i Vejle amt.

I de følgende år formindskes antallet af kvæg- og svinebesætninger i området, derimod bliver der mere arbejde med hobbydyrene og klinikken trænger derfor til en modernisering. I 1995-96 totalrenoveres klinikken, den hyggelige stemning bevares og bygningen fremstår stadig meget indbydende. Efter renoveringen får Kolding Dyrehospital desuden Den Danske Dyrlægeforenings kvalitetsstempel som ‘Godkendt dyrehospital’.

Flere assistenter får deres faglige uddannelse på Kolding Dyrehospital. I 1997 indtræder dyrlæge Ester Thinggaard som medejer, efter at have været ansat på stedet som assistent i flere år. Ester Thinggaards interesse er især hund og kat og hun uddanner sig senere til fagdyrlæge vedrørende hund, kat og smådyr.

I 2002 udtræder Ole Ravn Klausen af ejerkredsen, da han pensionerer sig selv.

Ved samme lejlighed indtræder dyrlæge Siamak Glaring som medejer. Siamak Glarings hovedinteresse er hestene. I forbindelse med hans indtræden bliver den anden staldbygning moderniseret. Således er der nu er to bokse til heste der skal til ambulant undersøgelse/behandling på klinikken. Ligeledes bliver en mønstringsbane anlagt.

I 2004 udtræder Johannes Husted Dall af ejerkredsen, han køber svinepraksisdelen af Kolding Dyrehospital og danner sit eget firma.

I 2007 indtræder dyrlæge Gorm Carson som medejer. Gorm Carsons hovedinteresse er heste praksis.

Ulla Hagen trådte ud af ejerkredsen i 2008, men fortsatte som seniorassistent indtil årsskiftet 2010/2111, hvorefter hun gik på pension.

Siamak Glaring har i 2009 afsluttet sin uddannelse som fagdyrlæge vedrørende heste.

I 2009 undergik dyrehospitalet en større forvandling. Såvel smådyrs- som stordyrsafdelingen blev udviddet, så dyrehospitalet idag tilbyder nye og moderne faciliteter til medicinsk og kirurgisk behandling af små og store dyr.

I 2014 blev Kolding Dyrehospital en del af Nordens kvalitetsførende dyrehospitalskæde Evidensia.