Hund i konsultation på Evidensia Kolding Dyrehospital

Kolding Dyrehospital

Hospitalsfaciliteter til kæledyr

Idag: 08:00 ­- 17:00

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)

Laboratorieundersøgelser

Kolding dyrehospital har et nyt super moderne laboratorium, der er udstyret med avancerede maskiner til blod-, urin- og afførings analyser mm. Dette sikrer, at vi hurtigt kan give den nødvendige behandling til dit syge dyr. Omfattende Laboratorieundersøgelser har vi svaret på i løbet af få timer, hvilket kan være af afgørende betydning, i forbindelse med iværksættelse af den rigtige behandling af kritisk syge dyr.

Vi har mulighed for at lave en blodprøve inden narkose og operation, så vi kan foretage alle de nødvendige tiltag, der sikrer den optimale behandling. Blodprøver ændrer sig i forbindelse med forsendelse, så det giver ofte et mere korrekt og dermed et brugbart laboratoreisvar, at foretage undersøgelsen på stedet.

Avanceret laboratorieudstyr er vigtigt i forbindelse med udredning og behandling af medicinske sygdomme, men kan ikke stå alene. Vi har derfor valgt at sætte fokus på omfattende efteruddannelse og opdatering af dyrlæger og sygeplejersker med speciel interesse i medicinske sygdomme.

Analyser

I Laboratoriet kan vi lave mange forskellige analyser bl.a.:

Blodprøver

 • Blodcelle analyse: Disse tests fortæller noget om de røde-og hvide blodlegemer samt blodpladerne
 • Klinisk kemi: Indikerer noget om organerne, f.eks. nyrer, lever mm. og blodsukker-niveauet (sukkersyge)
 • Blodgasanalyse: Syre- base- og saltbalancen
 • Koagulation: Blodets størkningsevne
 • Hormonelleanalyser: Stofskifte, cortisol mm.
 • Progesteron: Indikator for parringstidspunkt for tæver
 • FIV/FeLV: Katte-AIDS og katteleukæmi
 • Borrelia: Flåtbåren bakterie, der giver forstyrrelser i nervesystemet
 • Anaplasma: Flåtbåren sygdom forårsaget af bakterien Anaplasma phagocytophilum
 • Ehrlichia: Flåtbåren bakterie, der angriber de hvide blodlegemer og svækker immunforsvaret Urinprøver
 • Stiks: Afslører ikke normalt forekommende bestanddele, såsom blod, sukker (glukose) mm.
 • Sediment: Her påvises bakterier, krystaller og blæreparasitter
 • Dyrkning: Bakterieanalyse

Afføringsprøver

 • Giardia: Parasit, der giver diarre
 • Flotation: Påvisning aformeæg hos hund og kat
 • Baermann: Afslører fransk hjerteorm og rævens lungeorm hos hund
 • Smear: Afføringsundersøgelse for parasitter, bakterier og blodceller
 • Parvovirus: DNA-virus, der giver alvorlig sygdom i mave-tarmkanalen, ses som blodig diarre

 

Ører-, hud og vævsprøver

 • Øre prøver: Her kan vi påvise øremider, og om en øreinfektion skyldes svamp eller bakterier.
 • Hudskrab: Undersøgelse for parasitter som skab og hårsækmider
 • Dermafyttest: Dyrkning for ringorm, 10 dages test
 • Vævsprøver: Vævs- og celleprøver bruges til at bestemme typen og antalt af celler i et område på dyet.Det kan f.eks. være om der er god- eller ondartede celler tilstede i en knude.

 

Vores klienter siger

Ulrik Dybdal

5

Fantastisk god kundeservice. Gør ikke ting som er unødvendige, men har fokus på din økonomi ved behandlingen som udføres.

Emma

5

I yder virkelig en god service - og man føler sig så tryg, fordi I tager jer så god tid til jeres kunder. I dag modtog vi også et opkald fra jer - bare fordi I lige ville spørge, hvordan det gik med vores kat. Det er simpelthen så god kundepleje. Tak for en god oplevelse!

Lene Bøttern

5

Evidensia = proffecion, god service og menneskelighed! Vi har haft vores første, nogensinde, møde med en hesteklinik. Vi blev taget VIRKELIG godt imod. Vi og vores hest blev behandlet med SÅ stor forståelse for, hvad det handler om. Vi følte os trygge og rigtig godt informeret og omfavnet (billedligt forstås). Vi kan SÅ meget anbefale Evidensia. De hjalp endda med, at læsse en mentalt træt hest, som ikke helt synes, at traileren var en god idé, efter 1,5 time i dyrlæge hænder. Man kan kun give 5 stjerner! I fortjener ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Tak.

Gitte Nielsen

5

Dejlig velkomst Gode informationer Nærværende hele vejen igennem Dygtig dyrlæge

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider klinik

 • Mandag
  08:00 ­- 18:00
 • Tirsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lørdag
  09:00 ­- 13:00
 • Søndag
  Lukket

Medarbejdere

Ester Thinggaard

Teamleder

Ester

Ester arbejder som teamleder på Evidensia Kolding Dyrehospital, og har mere end 25 års erfaring som dyrlæge. I starten af hendes karriere arbejdede hun med mange forskellige dyrearter – herunder både smådyr, kvæg, hest og svin. Gennem årene er det dog efterhånden blevet mere specialiseret og i dag arbejder hun udelukkende med smådyr. Til dagligt arbejder hun inden for alle kliniske områder, men hendes primære interesser er kirurgi, endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) og billeddiagnostik. Ester er ‘Cat Advocate’ og sørger for, at vores kattevenlige standarder overholdes i forbindelse med vores certificering som Cat Friendly Clinic. Dyr Katten Zoey Erfaring   Ester har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 1990. I 1997 blev hun medejer af hospitalet, der i 2014 blev solgt til Evidensia. Ester har taget en efteruddannelse som Fagdyrlæge i Sygdomme hos Hund og Kat, som hun færdiggjorde i 2002. Hun blev senest re-godkendt i 2017. Hun er desuden medlem af “Faggruppe Familiedyr” under Den Danske Dyrlægeforening, samt “Foreningen for Danske Fagdyrlæger i sygdomme hos hund og kat“. KURSER Ester har deltaget på flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Gastroenterologi (mave/tarmsygdomme) Intern medicin Endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) Ultralydsscanning Endokrinologi (stofskiftesygdomme) Kardiologi (hjertesygdomme)  
Læs mere om Ester
Nanna Ravn Ekstrand

Dyrlæge

Nanna

Nanna arbejder som dyrlæge på Evidensia Kolding Dyrehospital. Til dagligt arbejder Nanna med både konsultationer og operationer. Nanna interesserer sig for alround kliniks praksis og herunder særligt kirurgi. Erfaring Nanna har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden december 2021. Nanna har tidligere arbejdet i lægemiddelstyrelsen. KURSER Nanna har deltaget i kurser inden for: Mave-/tarmlidelser
Læs mere om Nanna
Annemette Petersen

Dyrlæge

Annemette

Annemette arbejder som dyrlæge på Evidensia Kolding Dyrehospital. Tildagligt arbejder Annemette med Alm konsultationer, bløddelskirurgi samt tandbehandlinger. Annemette interesserer sig især for Generel almen medicin og kirurgi. Sygdomme hos kat og stress-friendly behandling samt lidelser relateret til bevægeapparatet.  Annemette deltager i trekantens dyrlægevagt. Dyr Katten  Gumse Erfaring Annemette blev færdiguddanet dyrlæge i januar 2022 og blev ansat på Evidensia Kolding Dyrehospital i februar 2022. Kurser Behandling af akut og kronisk osteoartritis Kardiologi Bløddelskirurgi
Læs mere om Annemette
Simone Møller Hartvigsen

Aut. Veterinærsygeplejerske

Simone

Simone arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske hos Evidensia Kolding Dyrehospital, hvor hun har sin daglige gang i receptionen og på behandlings- og operationsafsnittet. Hendes primære interesser er anæstesi (bedøvelse), rehabilitering (genoptræning) og etologi (adfærd) hos hund og kat. Simone sidder med flere administrative opgaver. Dyr en Labrador Retrievere to pudler (toy og stor) Erfaring   Simone har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 2014. Inden da har hun arbejdet på Bygholm Dyrehospital. Simone har deltaget på en række kurser i Key Nurses Skills gennem ESVPS (European School of Postgraduate Veterinary Studies) KURSER Simone har deltaget i flere kurser inden for: Laserbehandling Fodring og ernæring af kritisk syge dyr.  
Læs mere om Simone
Vores medarbejdere

Facebook opslag