Hund i konsultation på Evidensia Kolding Dyrehospital

Evidensia Kolding Dyrehospital

Din specialiserede lokale dyrlæge i Kolding

Idag: 08:00 ­- 17:00

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)

Kirurgi

Evidensia Kolding Dyrehospital udfører standardoperationer som f.eks. sterilisationer og kastrationer, men også specialiserede operationer inden for bughule, ryg, knogler og led.

Smådyrs operationer

Evidensia Kolding Dyrehospital udfører standardoperationer som f.eks. sterilisationer og kastrationer, men også specialiserede operationer inden for bughule, ryg, knogler og led. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og sikkerheden hverken før, under eller efter operationen. Vi lægger vægt på en grundig forundersøgelse, evt. med blodprøver mm.

Overvågning og smertebehandling

Under operationen overvåges dyret nøje evt. med overvågningsudstyr, der måler blodtryk, puls, ilt i blodet mm. Vi anvender de nyeste principper for smertebehandling. Efter operationen følges dyret nøje under opvågningen, og vi informerer ejeren om tiden efter operationen og evt. genoptræning.

Følgende specialoperationer kan nævnes:

 • Operation for forsnævrede luftveje hos brachycephale racer (mops, fransk bulldog o.l.)
 • Korsbåndsoperationer, herunder TTA
 • Patella luksation – operation for løs knæskal
 • Knoglebrud
 • Mavedrejning
 • Øjenoperationer, herunder brug af bandagelinser

En narkose vil uundgåeligt give en påvirkning af kroppens normale fysiologiske funktioner herunder kredsløbet.

Klinisk undersøgelse og blodprøve

Dyrlægen udfører en klinisk undersøgelse af dit kæledyr forud for narkosen. For at få supplerende information om dyrets sundhedstilstand anbefaler vi, at der desuden udtages en blodprøve. Denne bruges til at vurdere, om der skal tages særlige forholdsregler for at mindske risikoen for komplikationer ved narkosen og behandlingen. Nogle gange kan en blodprøve vise tegn på sygdom, som endnu ikke er kommet til udtryk fysisk hos dyret—altså et tilsyneladende rask dyr. Det er derfor vigtigt, at der bliver taget højde for eksempelvis nedsat nyrefunktion, da et narkoseforløb kan betyde, at dyrets nyrefunktion forværres yderligere. Eftersom vi har analyseapparaterne til at udføre målingerne her på hospitalet, kan blodprøven udtages og analyseres om morgenen, inden narkosen skal finde sted.

Resultaterne fra blodprofilen vil desuden være til gavn som fremtidige referenceværdier, hvis dit kæledyr på et andet tidspunkt skulle få brug for behandling her på hospitalet. Denne ekstra information i journalen giver os bedre mulighed for at vejlede dig også på længere sigt.

Giv os venligst besked ved indlæggelsen om der skal laves en blodprofil.

En blodprøve giver os information om dyrets sundhedstilstand inden fuld narkose (anæstesi) og efterfølgende kirurgiske procedurer.

Blodprofil til unge, tilsyneladende raske dyr:

 • Blodtælling: Her vurderes blodprocenten, blodets evne til at koagulere og tegn på infektion.
 • ALT (leverenzym)
 • ALP (galdegangsenzym)
 • Glukose (blodsukker)
 • Creatinin (nyrer)
 • BUN (nyrer)
 • Albumin (protein)
 • Globulin (protein, immunforsvaret)
 • Total protein i serum (kroppens hydreringsgrad, evt. proteinmangel)
 • Blodmineraler (natrium, kalium)

Blodprofilen koster ca. 650,50 kr. inkl. moms.

Vi gør afslutningsvis opmærksom på, at anæstesi og kirurgiske procedurer altid er forbundet med risici. Skulle blodprofilen vise, at der er grund til at tage forbehold forud for en narkose, vil du blive kontaktet. Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at udsætte den planlagte behandling, hvis blodprofilen viser, at det er det bedste for patienten.

Ny operationsteknik for løs knæskal

Evidensia Kolding Dyrehospital kan tilbyde denne helt nye og revolutionerende teknik til behandling af patella luxation/løs knæskal

RidgeStopTM er en ny kirurgisk teknik til behandling af patella luxation (løs knæskal). Det er et mindre invasivt alternativ til sulcoplastik kirurgi, der ellers oftest benyttes ved kirurgisk behandling af patella luxation (løs knæskal). Teknikken kan benyttes alene eller i forbindelse med andre teknikker.

Vores klienter siger

Linda Ottosen

5

Tak er kun et fattigt ord, mit lille kattebarn og jeg var på vej næsten før jeg havde ringet ☺️ og så en søndag morgen 😊 Helt fantastisk dyrlæge Annemette ❤️ Virkelig kompetent og dygtig - tak

Emma

5

I yder virkelig en god service - og man føler sig så tryg, fordi I tager jer så god tid til jeres kunder. I dag modtog vi også et opkald fra jer - bare fordi I lige ville spørge, hvordan det gik med vores kat. Det er simpelthen så god kundepleje. Tak for en god oplevelse!

Ulrik Dybdal

5

Fantastisk god kundeservice. Gør ikke ting som er unødvendige, men har fokus på din økonomi ved behandlingen som udføres.

Lene Bøttern

5

Evidensia = proffecion, god service og menneskelighed! Vi har haft vores første, nogensinde, møde med en hesteklinik. Vi blev taget VIRKELIG godt imod. Vi og vores hest blev behandlet med SÅ stor forståelse for, hvad det handler om. Vi følte os trygge og rigtig godt informeret og omfavnet (billedligt forstås). Vi kan SÅ meget anbefale Evidensia. De hjalp endda med, at læsse en mentalt træt hest, som ikke helt synes, at traileren var en god idé, efter 1,5 time i dyrlæge hænder. Man kan kun give 5 stjerner! I fortjener ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Tak.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider klinik

 • Mandag
  08:00 ­- 18:00
 • Tirsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lørdag
  09:00 ­- 13:00
 • Søndag
  Lukket

Medarbejdere

Ester Thinggaard

Teamleder

Ester

Ester arbejder som teamleder på Evidensia Kolding Dyrehospital, og har mere end 25 års erfaring som dyrlæge. I starten af hendes karriere arbejdede hun med mange forskellige dyrearter – herunder både smådyr, kvæg, hest og svin. Gennem årene er det dog efterhånden blevet mere specialiseret og i dag arbejder hun udelukkende med smådyr. Til dagligt arbejder hun inden for alle kliniske områder, men hendes primære interesser er kirurgi, endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) og billeddiagnostik. Ester er ‘Cat Advocate’ og sørger for, at vores kattevenlige standarder overholdes i forbindelse med vores certificering som Cat Friendly Clinic. Dyr Katten Zoey Erfaring   Ester har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 1990. I 1997 blev hun medejer af hospitalet, der i 2014 blev solgt til Evidensia. Ester har taget en efteruddannelse som Fagdyrlæge i Sygdomme hos Hund og Kat, som hun færdiggjorde i 2002. Hun blev senest re-godkendt i 2017. Hun er desuden medlem af “Faggruppe Familiedyr” under Den Danske Dyrlægeforening, samt “Foreningen for Danske Fagdyrlæger i sygdomme hos hund og kat“. KURSER Ester har deltaget på flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Gastroenterologi (mave/tarmsygdomme) Intern medicin Endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) Ultralydsscanning Endokrinologi (stofskiftesygdomme) Kardiologi (hjertesygdomme)  
Læs mere om Ester
Nanna Ravn Ekstrand

Dyrlæge

Nanna

Nanna arbejder som dyrlæge på Evidensia Kolding Dyrehospital. Til dagligt arbejder Nanna med både konsultationer og operationer. Nanna interesserer sig for alround kliniks praksis og herunder særligt kirurgi. Erfaring Nanna har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden december 2021. Nanna har tidligere arbejdet i lægemiddelstyrelsen. KURSER Nanna har deltaget i kurser inden for: Mave-/tarmlidelser
Læs mere om Nanna
Annemette Petersen

Dyrlæge

Annemette

Annemette arbejder som dyrlæge på Evidensia Kolding Dyrehospital. Tildagligt arbejder Annemette med Alm konsultationer, bløddelskirurgi samt tandbehandlinger. Annemette interesserer sig især for Generel almen medicin og kirurgi. Sygdomme hos kat og stress-friendly behandling samt lidelser relateret til bevægeapparatet.  Annemette deltager i trekantens dyrlægevagt. Dyr Katten  Gumse Erfaring Annemette blev færdiguddanet dyrlæge i januar 2022 og blev ansat på Evidensia Kolding Dyrehospital i februar 2022. Kurser Behandling af akut og kronisk osteoartritis Kardiologi Bløddelskirurgi
Læs mere om Annemette
Simone Møller Hartvigsen

Aut. Veterinærsygeplejerske

Simone

Simone arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske hos Evidensia Kolding Dyrehospital, hvor hun har sin daglige gang i receptionen og på behandlings- og operationsafsnittet. Hendes primære interesser er anæstesi (bedøvelse), rehabilitering (genoptræning) og etologi (adfærd) hos hund og kat. Simone sidder med flere administrative opgaver. Dyr en Labrador Retrievere to pudler (toy og stor) Erfaring   Simone har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 2014. Inden da har hun arbejdet på Bygholm Dyrehospital. Simone har deltaget på en række kurser i Key Nurses Skills gennem ESVPS (European School of Postgraduate Veterinary Studies) KURSER Simone har deltaget i flere kurser inden for: Laserbehandling Fodring og ernæring af kritisk syge dyr.  
Læs mere om Simone
Vores medarbejdere

Facebook opslag