Hund i konsultation på Evidensia Kolding Dyrehospital

Kolding Dyrehospital

Hospitalsfaciliteter til kæledyr & heste

Idag: 09:00 - 13:00

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)

Billeddiagnostik

Digital røntgen af smådyr

Vi har moderne digital røntgen, så vi hurtigt kan se røntgenbillederne på en skærm.

Dansk Kennel Klub har en fast procedure, når hunde skal røntgenfotograferes for hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AA) og osteochondrose (OCD).

Skal din hunds HD- eller AD-status bedømmes, skal du gøre følgende:

 1. Bestil tid hos dyrlægen. Man skal bruge oplysning om dato for undersøgelse og navnet på dyrlægen, der skal foretage undersøgelsen.
 2. Køb en rekvisition på www.hundeweb.dk. Rekvisitionen købes til en bestemt dato hos en bestemt dyrlæge. Ved købet bliver man guidet igennem på skærmen.
 3. Medbring rekvisitionen til undersøgelsen hos dyrlægen. På en rekvisition til en røntgenundersøgelse, står der et kodenummer, som røntgenbillederne skal mærkes med. Dyrlægen kan derfor ikke foretage undersøgelsen uden en rekvisition.

Betaling for DKK’s bedømmelse af røntgenbillederne sker nu direkte til Dansk Kennel Klub i forbindelse med bestilling af rekvisitionen


Transportabelt røntgen til stordyr

Vi råder over moderne, transportabelt, direkte digitalt røntgenudstyr. Det direkte digitale røntgen er hurtigt at arbejde med, giver en optimal billedkvalitet, er transportabelt og gør det nemt at sende røntgenbilleder til andre dyrlæger.

Vi bruger ofte vores røntgenudstyr i forbindelse med halthedsundersøgelser, handels- og forsikringsundersøgelser samt til screening for ledmus. Derudover kan det benyttes ved udvidet tandundersøgelse, ved mistanke om svære lungeforandringer (fx bylder eller kroniske bindevævsforandringer) eller ved mistanke om fremmedlegemer eller sand i mavetarmsystemet.

Røntgenundersøgelser foretages både på hospitalet og ude. Ved mistanke om alvorlig forfangenhed eller knoglebrud kan røntgenapparatet med fordel tages med i hestens egen stald, så hesten ikke skal flyttes.


Ultralydsscanning af smådyr

Vi foretager ultralydsscanninger med en moderne farvescanner. Ved hjælp af lydbølger (ultralyd) er det muligt at danne billeder af de fleste indre organer.

Fordelen ved en ultralydsscanning er, at det er smertefrit for dyret, og der kræves ikke narkose for at udfører en ultralydsscanning.

Vi anvender ultralydsscanning som et diagnostisk redskab i mange forskellige sammenhænge f.eks. ved mistanke om blæresten, livmoderbetændelse og hjertelidelser mm.

Vi foretager:

 • Hjertescanning
 • Scanning af maveregionen (blærer, nyrer, livmoder, lever mm.)
 • Drægtighedsscanning

Læs mere om ultralydsscanning


Ultralydsscanning af stordyr

Hestedyrlægerne på Kolding Dyrehospital råder over tre ultralydsscannere, hvoraf de to er transportable og primært bruges i reproduktionsarbejdet.

Den stationære scanner har en høj opløsning og er ideel til scanning af strukturer som sener og ligamenter. Scanning bruges meget i halthedsdiagnostikken og er et vigtigt redskab både til at lokalisere en skade og til at evaluere ophelingen af den. Den stationære scanner kan, som navnet siger, ikke transporteres, og alle halthedsscanninger foretages derfor på klinikken.

Vores klienter siger

Lene Bøttern

5

Evidensia = proffecion, god service og menneskelighed! Vi har haft vores første, nogensinde, møde med en hesteklinik. Vi blev taget VIRKELIG godt imod. Vi og vores hest blev behandlet med SÅ stor forståelse for, hvad det handler om. Vi følte os trygge og rigtig godt informeret og omfavnet (billedligt forstås). Vi kan SÅ meget anbefale Evidensia. De hjalp endda med, at læsse en mentalt træt hest, som ikke helt synes, at traileren var en god idé, efter 1,5 time i dyrlæge hænder. Man kan kun give 5 stjerner! I fortjener ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Tak.

Rikke Nielsen

5

Uanset om du har hest eller hun/kat så er din allerbedste ven i gode hænder hos evidensia Kolding Dyrehospital.

Lone Nørgaard

5

Jeg er yderst tilfreds med Evidensia Kolding. Lige fra man kommer ind bliver man mødt med et smil. De er alle søde og venlige mod dyrene uanset hvad man skal have lavet. Jeg har brugt dem nu i over 15 år og har kun rosende ord om denne professionelle dyreklinik. Jeg har fået behandlet hunde, katte og kaniner her. Så thumbs up herfra. 👍🏼

Anja Jensen

5

Vi bruger ikke normalt Evidensia Kolding Dyrehospital, men fik den mest fantastiske behandling af de to unge mænd, som var på arbejde lørdag den 8. Maj 2021. Tak fordi I taklede situationen som I gjorde, da vi kom ind med vores udfordring omkring vores dejlige labrador, Kenzo.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Mandag 8-18, tirsdag – fredag kl. 8- 17. Lørdag kl. 9-13 (Kun butikken)
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider klinik

 • Mandag
  08:00 - 18:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lørdag
  09:00 - 13:00
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Ester Thinggaard

  Fagdyrlæge • Klinikchef

  Ester

  Ester arbejder som fagdyrlæge og klinikchef på Evidensia Kolding Dyrehospital, og har mere end 25 års erfaring som dyrlæge. I starten af hendes karriere arbejdede hun med mange forskellige dyrearter – herunder både smådyr, kvæg, hest og svin. Gennem årene er det dog efterhånden blevet mere specialiseret og i dag arbejder hun udelukkende med smådyr. Til dagligt arbejder hun inden for alle kliniske områder, men hendes primære interesser er kirurgi, endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) og billeddiagnostik. Ester er ‘Cat Advocate’ og sørger for, at vores kattevenlige standarder overholdes i forbindelse med vores certificering som Cat Friendly Clinic. Dyr Katten Zoey Erfaring   Ester har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 1990. I 1997 blev hun medejer af hospitalet, der i 2014 blev solgt til Evidensia. Ester har taget en efteruddannelse som Fagdyrlæge i Sygdomme hos Hund og Kat, som hun færdiggjorde i 2002. Hun blev senest re-godkendt i 2017. Hun er desuden medlem af “Faggruppe Familiedyr” under Den Danske Dyrlægeforening, samt “Foreningen for Danske Fagdyrlæger i sygdomme hos hund og kat“. KURSER Ester har deltaget på flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Gastroenterologi (mave/tarmsygdomme) Intern medicin Endoskopi (kikkertundersøgelser- og behandlinger) Ultralydsscanning Endokrinologi (stofskiftesygdomme) Kardiologi (hjertesygdomme)  
  Læs mere om Ester
  Nanna Ravn Ekstrand

  Dyrlæge

  Nanna

  Nanna arbejder som dyrlæge på Evidensia Kolding Dyrehospital. Til dagligt arbejder Nanna med både konsultationer og operationer. Nanna interesserer sig for alround kliniks praksis og herunder særligt kirurgi. Erfaring Nanna har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden december 2021. Nanna har tidligere arbejdet i lægemiddelstyrelsen. KURSER Nanna har deltaget i kurser inden for: Mave-/tarmlidelser
  Læs mere om Nanna
  Annemette Petersen

  Dyrlæge

  Annemette

  Simone Møller Hartvigsen

  Aut. Veterinærsygeplejerske

  Simone

  Simone arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske hos Evidensia Kolding Dyrehospital, hvor hun har sin daglige gang i receptionen og på behandlings- og operationsafsnittet. Hendes primære interesser er anæstesi (bedøvelse), rehabilitering (genoptræning) og etologi (adfærd) hos hund og kat. Simone sidder med flere administrative opgaver. Dyr en Labrador Retrievere to pudler (toy og stor) Erfaring   Simone har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 2014. Inden da har hun arbejdet på Bygholm Dyrehospital. Simone har deltaget på en række kurser i Key Nurses Skills gennem ESVPS (European School of Postgraduate Veterinary Studies) KURSER Simone har deltaget i flere kurser inden for: Laserbehandling Fodring og ernæring af kritisk syge dyr.  
  Læs mere om Simone
  Vores medarbejdere

  Facebook opslag