Kolding Dyrehospital

Hospitalsfaciliteter til kæledyr & heste

Idag: 08.00–17.00

Røntgenbillede af hest på Evidensia Kolding Dyrehospital

Digital røntgen af smådyr

Vi har moderne digital røntgen, så vi hurtigt kan se røntgenbillederne på en skærm.

Dansk Kennel Klub har en fast procedure, når hunde skal røntgenfotograferes for hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AA) og osteochondrose (OCD).

Skal din hunds HD- eller AD-status bedømmes, skal du gøre følgende:

  1. Bestil tid hos dyrlægen. Man skal bruge oplysning om dato for undersøgelse og navnet på dyrlægen, der skal foretage undersøgelsen.
  2. Køb en rekvisition på www.hundeweb.dk. Rekvisitionen købes til en bestemt dato hos en bestemt dyrlæge. Ved købet bliver man guidet igennem på skærmen.
  3. Medbring rekvisitionen til undersøgelsen hos dyrlægen. På en rekvisition til en røntgenundersøgelse, står der et kodenummer, som røntgenbillederne skal mærkes med. Dyrlægen kan derfor ikke foretage undersøgelsen uden en rekvisition.

Betaling for DKK’s bedømmelse af røntgenbillederne sker nu direkte til Dansk Kennel Klub i forbindelse med bestilling af rekvisitionen


Transportabelt røntgen til stordyr

Vi råder over moderne, transportabelt, direkte digitalt røntgenudstyr. Det direkte digitale røntgen er hurtigt at arbejde med, giver en optimal billedkvalitet, er transportabelt og gør det nemt at sende røntgenbilleder til andre dyrlæger.

Vi bruger ofte vores røntgenudstyr i forbindelse med halthedsundersøgelser, handels- og forsikringsundersøgelser samt til screening for ledmus. Derudover kan det benyttes ved udvidet tandundersøgelse, ved mistanke om svære lungeforandringer (fx bylder eller kroniske bindevævsforandringer) eller ved mistanke om fremmedlegemer eller sand i mavetarmsystemet.

Røntgenundersøgelser foretages både på hospitalet og ude. Ved mistanke om alvorlig forfangenhed eller knoglebrud kan røntgenapparatet med fordel tages med i hestens egen stald, så hesten ikke skal flyttes.


Ultralydsscanning af smådyr

Vi foretager ultralydsscanninger med en moderne farvescanner. Ved hjælp af lydbølger (ultralyd) er det muligt at danne billeder af de fleste indre organer.

Fordelen ved en ultralydsscanning er, at det er smertefrit for dyret, og der kræves ikke narkose for at udfører en ultralydsscanning.

Vi anvender ultralydsscanning som et diagnostisk redskab i mange forskellige sammenhænge f.eks. ved mistanke om blæresten, livmoderbetændelse og hjertelidelser mm.

Vi foretager:

  • Hjertescanning
  • Scanning af maveregionen (blærer, nyrer, livmoder, lever mm.)
  • Drægtighedsscanning

Læs mere om ultralydsscanning


Ultralydsscanning af stordyr

Hestedyrlægerne på Kolding Dyrehospital råder over tre ultralydsscannere, hvoraf de to er transportable og primært bruges i reproduktionsarbejdet.

Den stationære scanner har en høj opløsning og er ideel til scanning af strukturer som sener og ligamenter. Scanning bruges meget i halthedsdiagnostikken og er et vigtigt redskab både til at lokalisere en skade og til at evaluere ophelingen af den. Den stationære scanner kan, som navnet siger, ikke transporteres, og alle halthedsscanninger foretages derfor på klinikken.