Brønshøj Dyreklinik

Behandling af alle dine kæledyr

Idag: 08.00–17.00

Hudundersøgelse

På Brønshøj Dyreklinik møder vi mange kæledyr med forskellige hudproblemer, der skal udredes og behandles. Hudproblemerne kan f.eks. være kløe, eksem, hudinfektion, pelstab, tilbagevendende øreinfektioner og allergi.

En hududredning begynder oftest med en grundig gennemgang af dyrets sygdomshistorik. Derefter følger en klinisk undersøgelse af dit kæledyr. Ud fra dette vil dyrlægen i samråd med ejer lægge en plan for dyrets videre behandling.

Afhængig af hudproblemerne tages prøver fra huden, ørerne og evt. også en blodprøve. Sommetider kan man stille en diagnose allerede ved det første besøg, men i nogle tilfælde udføres der en løbende udredning, hvilket kan tage længere tid og kræve flere opfølgende kontrolbesøg.

Udredning ved hudproblemer

Brønshøj Dyreklinik udfører flere diagnostiske test i forbindelse med udredning af hudproblemer herunder; cytologi, tapetest, udvidet øreundersøgelse, skrab, biopsi, in-house analyse af blod og celleprøver.

Vi udfører også allergitest i form af blodprøve til måling af antistoffer i blodet. Dermed kan man få undersøgt hvilke stoffer kæledyret reagere på. Ved hudinfektion udtager vi prøver af bakterien til dyrkning og resistens. Prøverne sender vi til et pålideligt eksternt laboratorium.

Behandlingsmuligheder ved allergi

Der er flere behandlingsmuligheder for atopisk dermatitis:

  • Nedsætte kontakt til stofferne
  • Symptomatisk behandling
  • Behandling med immunoregulerede midler
  • Hyposensibilisering (vaccinering)

Dertil kommer støttebehandling i form af f.eks. bad, ørerens og specialfoder. Der vil i praksis ofte være tale om en kombinationsbehandling med flere af ovenstående muligheder.

Brønshøj Dyreklinik tilbyder alle ovenstående former for behandling.

Har du nogen spørgsmål eller mistænker du at dit dyr har hudproblem, kontakt klinikken på tlf: 38601816.