Invitation til foredragsaften hos Evidensia Faxe Hestehospital

Kolding Hestehospital

Idag: Lukket

Mandag til fredag kl. 8-17
 

Øjenundersøgelser hos hest

Vi tilbyder en udvidet øjenundersøgelse. Til dette formål råder vi over specialiseret udstyr som bl.a. TonoVet, spaltelampe og muligheden for såvel direkte som indirekte ophthalmoskopi. Vi er blandt få hestepraksis der råder over så specialt øjenudstyr.

Dette giver blandt andet mulighed for at undersøge hesten for grå stær (katarakt), grøn stær (glaukom) samt undersøge hestens nethinde. På området er der et samarbejde med øjenpaneldyrlæge Jens Knudsen, som også involveres i kirurgiske indgreb i hestens øje.

Standard øjeundersøgelse

En standard øjenundersøgelse kan vi som regel lave ude i hestens egen stald. Det kræver dog, at der er mulighed for at foretage en del af undersøgelsen i mørke. Dyrlægen vil altid undersøge øjet med et opthalmoskop samt lave en farvetest på hornhinden for at se, om der er hornhindesår.

Det er ofte nødvendigt først at give hesten beroligende medicin, og har den stærke smerter vil den eventuelt få lagt en nervebedøvelse til øje og øjenlåg. Hesten kan evt. få skyllet tårekanalerne ved undersøgelsen, hvis der er mistanke om, at de er tilstoppede.

Trykmåling og scanning af øjet

Ved visse øjenlidelser kan det være nødvendigt at lave udvidede undersøgelser som trykmåling og scanning af øjet.

Ved scanning kan vores dyrlæge vurdere de dybereliggende strukturer i øjet og derved opdage sygdomstilstande, som ikke altid kan ses udefra. I forbindelse med hornhindesår kan det være nødvendigt at lave kirurgi på hornhinden for at fremme helingen.

Hvis hesten skal scannes eller have lavet kirurgi, skal dette foregå på Hospitalet.

Drypning af hestens øjne hjemme

Det kan være vanskeligt for ejeren at ’få lov til’ at behandle. Stort set alle øjenlidelser kræver, at øjnene bliver dryppet flere gange om dagen, og mange heste tillader ikke dette – især ikke, når øjet gør ondt.

En løsning kan være, at dyrlægen lægger et øjenkateter. Derved behøver man ikke røre ved øjet, når øjendråberne skal gives.

Vores klienter siger

Mathilde Dam-johansen

5

Siamak er ufattelig dygtig og yderst kompetent. Efter første besøg for nogle år siden hvor I reddede min hest fra af blive pensioneret har jeg tyet til jer hver gang hvis hesten har fejlet større ting. Så tusind tak for jer!

Gabrielle Ryg

5

Talte med dyrlægen om min hest og hvad udfordringen var og fik en meget udførlig beskrivelse for hvilke muligheder der kunne tilbydes. Der på fik jeg booket en undersøgelse. Har fået en meget positiv behandling som ejer og føler at min hest var i trykke hænder. Utrolig imødekommende personale. Vil til en hver tid anbefale Evidensia

Annette Gadeberg

5

Grundig og forklarende. Meget empatisk ift. min sensitive hest. Bedste anbefalinger til Siamak. Samt til sekretæren som jeg talte med ift. tidsbestilling. Kunne iøvrigt få en tid efter kun få dage👌🏻 Er ikke i tvivl om hvem jeg ringer til næste gang, jeg skal bruge en dyrlæge.

Rikke Jørgensen

5

Siamak er knald hamrende dygtig til mine heste. 100 % kyndig og 100 % behagelig. Den bedste "tandmand" man kan få ud..

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Mandag til fredag kl. 8-17
 
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 ­- 17:00
 • Tirsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lørdag
  Lukket
 • Søndag
  Lukket

Medarbejdere

Siamak Glaring

Fagdyrlæge Hest • Hestetandlæge • Efteruddannet inden for Veterinær Akupunktur

Siamak

Siamak arbejder som hestedyrlæge hos Evidensia Kolding Dyrehospital, og har arbejdet med heste i mere end 20 år. Han har stor interesse og erfaring inden for hestetænder, handelsundersøgelser, halthedslidelser og hovrelaterede problemstillinger. Siamak har gennem årene som hestedyrlæge opnået en stor generel erfaring inden for alle områder af hesten. Særligt som heste-tandlæge, har han opnået stor praktisk erfaring med håndtering af alle slags tandrelaterede lidelser. Siamak har deltaget i adskillige kurser med henblik på at tilegne sig ny viden inden for dette emne. I 2008 blev han uddannet fagdyrlæge inden for sygdomme hos hest. Denne titel blev senest fornyet i 2018, og skal fornyes hvert 5. år. Erfaring   Siamak har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden 1995, kun afbrudt af et år som hestedyrlæge på Frijsenborg Dyrehospital og som vikar hos ATG/Sverige. Siden 2001 har han udelukkende arbejdet med heste på Evidensia Kolding Dyrehospital. I 2001 blev Siamak certificeret akupunktør fra The International Veterinary Acupuncture Society (IVAS). KURSER Siamak har deltaget i flere kurser inden for: Tandlidelser hos hest Avancerede tandlidelser hos hest Tandudtrækning hos hest (MTE, MIR) Halthedsdiagnostik og behandling Diagnostik af bækken Ryg relaterede lidelser Mave- tarm lidelser Stofskiftelidelser  
Læs mere om Siamak
Maria arbejder som Dyrlæge på Evidensia Kolding Hestehospital

Dyrlæge

Marie Louise

Marie har været ansat som hestedyrlæge hos Evidensia Kolding Dyrehospital siden december 2021, men du kan sagtens have stødt på Marie tidl. Da hun i mange år er kommet som praktikant i hendes ferier og har kørt med Siamak.  Marie har altid beskæftiget sig med heste, og hendes store interesse ligger blandt halthedsundersøgelse og billeddiagnostik. Hun er derfor at finde på klinikken på mønstringsbanen, røntgenrummet eller operationsstuen. Men hun kører også alm. Udkørende praksis og akutmedicin. Erfaring Marie blev færdig som dyrlæge med speciale i heste juni 2020. Under studiet har hun samlet erfaring fra flere forskellige hestepraksis og har været på udlandsture til bl.a. Marokko og Sydamerika. Hun blev herefter ansat på Norges største privatejede hestehospital Bjerke Dyrehospital i et internship. Kurser Halthedsdiagnostik Ultralydsscanning
Læs mere om Marie
Mette Blond Løwenstein

Aut. Veterinærsygeplejerske

Mette

Mette arbejder som autoriseret veterinærsygeplejerske på Evidensia Kolding Dyrehospital - Hest. Erfaring Mette har arbejdet på Evidensia Kolding Dyrehospital siden april 2017 som veterinærsygeplejerskeelev, og blev færdig med uddannelsen i 2020, hvorefter hun blev ansat som autoriseret veterinærsygeplejerske. Inden Mette blev ansat som veterinærsygeplejerskeelev har hun arbejdet på Kolding Hundecenter og Pension.  
Læs mere om Mette
Vores medarbejdere

Facebook opslag