Kolding Dyrehospital - Hest

Idag: 08.00–17.00

Hesteklinikkens afdelinger

Hest på Kolding DyrehospitalKolding Dyrehospital håndtering af hestUndersøgelse af hove på Kolding Dyrehospital

Kirurgi

På Kolding Dyrehospital kan du få indlagt og opereret din hest i fuld narkose. De hyppigste operationer vi laver er kastrationer, navlebrok, kæbefrakturer, knæskalslåsning, sekvesterfjernelse (fjernelse af afstødt knogle), bukkehovs- og tandoperationer. Vi opererer også heste der er kommet akut til skade.

Kirurgisk afdeling

Billedbehandling

Vi råder over et moderne og transportabelt digitalt røntgenapparat. Røntgenundersøgelser foretages både på hospitalet og ude. Ved mistanke om alvorlig forfangenhed eller knoglebrud kan røntgenapparatet med fordel tages med i hestens egen stald, så hesten ikke skal flyttes.

Herudover har vi flere ultralydsscannere, bl.a. en scanner med høj opløsning der er ideel til scanning af strukturer som sener og ligamenter.

Billeddiagnostik

Tandbehandlinger

Mange heste har problemer relateret til mundhulen og tænderne, hvilket forringer deres trivsel og ridbarhed.

Vi har stor erfaring med tandbehandling af heste og ud fra en grundig og systematisk mundhuleundersøgelse vil dyrlægen beslutte, hvilken behandling der er den bedst egnede. Vi benytter enten en elektrisk tandsliber eller vores forskellige håndraspe.

Tandbehandlinger

Øjenundersøgelser

Vi tilbyder en udvidet øjenundersøgelse. Til dette formål råder vi over specialiseret udstyr som bl.a. TonoVet, spaltelampe og muligheden for såvel direkte som indirekte ophthalmoskopi. Vi er en af de få hesteklinikker der råder over så specialt øjenudstyr.

Øjenundersøgelser