Røntgenoptagelse af hund på Evidensia Brønshøj Dyreklinik

Evidensia Brønshøj Dyreklinik

Din dyrlæge i Brønshøj

Idag: 08:00 ­- 17:00

Lørdag er kun åbent for fodersalg.

Kaniner og gnavere

Brønshøj dyreklinik ser rutinemæssigt kaniner og gnavere på dyreklinikken. Her udfører vi bl.a. sundhedstjek, vaccination, hudundersøgelser, tandbehandling, negleklip og neutralisering.

Vi anbefaler årlige sundhedstjek af din kanin eller gnaver. Ved et sundhedstjek bliver dit kæledyr grundigt undersøgt. Blandt andet kigger vi på tænder, ører, øjne, pels og lytter på hjerte og lunger. Ved behov klipper vi neglene. Vi rådgiver om vaccination, korrekt vægt og fodring.

Vaccination af kanin

Hos Brønshøj Dyreklinik tilbyder vi vaccinationsprogram for kaniner. Myxomatose (kaninpest), Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD) og Rabbit Haemorhagic Disease type 2 (RHDV2) er alvorlige smitsomme virussygdomme, som er dødelige for kaniner. Kaninpest kan spredes via myg, men også via direkte kontakt mellem kaniner. RHD og RHDV2 spredes nemt via kontakt mellem kaniner, eller ved kontakt med f.eks. inficerede seler, børster og vandskål-madskål ol.

Sygdommene kan forebygges ved regelmæssig vaccination.

Tandbehandling

Kaniner og gnavers tænder vokser hele livet. Overbid/underbid, forkert fodring og kræsenhed kan føre til, at tænderne bliver forvokset. Forvoksede tænder er smertefuldt, dyret vil ikke kunne spise ordentligt og gå ned i vægt.

Ved mistanke om tandproblemer, anbefaler vi at dyret bliver lagt i narkose, så vi kan udføre en grundig undersøgelse af hele mundhulen. På Brønshøj Dyreklinik har vi udstyr til at slibe fortænder og kindtænder, hvis de er forvoksede. For nogle dyr vil en enkelt tandbehandling og efterfølgende korrekt fodring være nok til at bibeholde normallængde på tænderne. En del dyr vil dog kræve regelmæssig slibning af tænderne for at undgå forvoksede tænder.

Hudproblemer

Kaniner og gnavere kan få pels- og hudproblemer som giver pelstab og kløe. Der kan være flere forskellige årsager til hudlidelserne, bl.a. skab, pelslus og ringorm. Disse sygdomme er smitsomme og rammer ofte alle dyr som går sammen. Derfor er det en god ide at tage alle dyr med til undersøgelse, hvis man mistænker hudlidelse hos sit kæledyr. Behandlingen er forskellig afhængig af årsagen. Foruden behandling hos dyrlægen, vil det oftest også kræve en grundig rengøring af dyrets omgivelser, madskål, tæpper mm for at komme problemet til livs.

Neutralisering af kanin og gnavere

På Brønshøj Dyreklinik udfører vi ofte kastration og sterilisation af kanin og gnaver. Neutralisering reducerer kanin og gnaveres territorielle adfærd, og kan gøre dem mindre aggressive. Samtidig reduceres risikoen for kræft i hunners reproduktionsorganer. Eventuel strinten reduceres og generelt bliver de mere rolige og tamme. Disse adfærdsændringer vil først ses efter nogle uger efter operationen. Hos handyr kan der være levende sædceller tilbage i nogle uger efter kastrationen og handyr bør derfor ikke sættes sammen med en hun før tidligst 3 uger efter operationen.

Hos Brønshøj Dyreklinik modtager vi kanin og gnavere til indlæggelse om morgenen, operationen bliver udført om formiddagen og dyret kommer hjem igen samme eftermiddag. Det er vigtigt at kanin og gnavere holder maven i gang og de skal derfor spise hele tiden. Husk derfor en lille ”madpakke” med foder som dyret er glad for.

På Brønshøj Dyreklinik har vi et godt udvalg af kvalitetsfoder inkl. hø og sunde snacks til kaniner og marsvin. På klinikken har vi ligeledes forskellige kosttilskud til understøttelse af god tarmfunktion hos kanin og gnavere.

Har du nogen spørgsmål eller ønsker du at booke tid til din kanin eller gnaver, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf: 38601816.

Vores klienter siger

Mirjeta Jonuzi

5

Fantastisk oplevelse med min kat Mini til sundhedsundersøgelse / vaccination. Tak til Terese Helgogaard for hendes håndtering af mini og alle de gode råd og vejledning der fulgte med. 5 stjerners anbefaling fra Mini og mig.

Josefine Hjordie

5

Super god klinik, sødt personale. Fik min kat Momo steriliseret der uden problemer !

Morten Schou Hansen

5

Lise og hendes team er bare fantastiske. Der er ikke bedre sted at gå hen med kæledyret.

Birgitte Froberg

5

De behandler altid min hysteriske kat og mig på den sødeste måde. Jeg er meget glad for at have dem som hendes dyrlæge. Hilsen 🐱😊

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Lørdag er kun åbent for fodersalg.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider dyreklinik

 • Mandag
  08:00 ­- 17:00
 • Tirsdag
  08:00 ­- 19:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lørdag
  10:00 ­- 13:00
 • Søndag
  Lukket

Medarbejdere

Maja Bock

DYRLÆGE • TEAMLEDER

Maja

Maja arbejder som dyrlæge og teamleder på Evidensia Brønshøj Dyreklinik.
Læs mere om Maja
Lise Hansen

Seniordyrlæge

Lise

Lise arbejder som Seniordyrlæge på Evidensia Brønshøj Dyreklinik og har  arbejdet med smådyr i mere end 30 år.  Hun interesserer sig generelt meget for kirurgi samt at udrede syge dyr. Lise lægger stor vægt på det diagnostiske arbejde og arbejder målrettet med at få stillet en hurtig og korrekt diagnose i forhold til dyrets sygdomsbillede. Dyr Toy Pudlen Junior Erfaring   Lise har arbejdet på Evidensia Brønshøj Dyreklinik siden 1998. I 1998 opstartede hun Brønshøj Dyreklinik, men blev i 2018 en del af Evidensia Danmark. . Lise har taget en 2-årig efteruddannelse inden for medicinske sygdomme og bløddelskirurgi gennem ESVPS (European School of Veterinary Postgraduate Studies). KURSER Lise har deltaget på flere kurser inden for: Dermatologi (hudsygdomme) Kardiologi (hjertesygdomme) Halthedsdiagnostik Gnaversygdomme Endokrinologi (stofskiftesygdomme) Urinvejssygdomme Adfærd Kirurgi Tænder og tandekstraktioner  
Læs mere om Lise
Terese Helgogaard

Dyrlæge

Terese

Katrine Kierulff

Dyrlæge

Katrine

Vores medarbejdere

Facebook opslag