Slotsbyen Dyreklinik

Moderne dyreklinik i Hillerød

Idag: 08.00–22.30

Tandbehandlinger

Tandbehandling foretaget af dyrlæge på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik

En tandbehandling på Evidensia Slotsbyen Dyreklinik kan evt. indebære en professionel tandrensning, hvor tandsten fjernes med en ultralydsrenser, hvorefter tænderne poleres. Behandlingen foregår i bedøvelse, så dyret ikke mærker ubehag.

En sund mund giver bedre trivsel hos dit kæledyr. Vi anbefaler derfor at dit dyr regelmæssigt får et tandeftersyn, og hvis nødvendigt en tandrensning. I forbindelse med sundhedsundersøgelse og vaccination laver vi altid en grundig mundhule- og tandundersøgelse.

Der er forskellige ting der kan indikerer at dit dyr har behov for en tandbehandling:

  • dårlig ånde
  • brune belægninger på tænderne
  • tandkød der bløder
  • løse eller knækkede tænder
  • savlen
  • mindre appetit
  • mm.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har mistanke om at dit dyr har behov for en tandbehandling.

Tandrensning på hund og kat

Vi foretager dagligt tandrensning på hunde og katte med udstyr magen til tandlægernes. Tandsten fjernes med en ultralydsrenser, hvorefter tænderne poleres. Behandlingen foregår i bedøvelse, så dyrene ikke mærker ubehag.

Ved mistanke om tandlidelse kan det være nødvendig med tandrøntgen for at se tandrødderne mm. Vores hospital råder over et moderne digitalt tandrøntgen. Vi foretager også specialbehandlinger i form af tandudtrækning, tandfyldninger og tandstillingskorrektioner.

Priser på tandrens

Kaniner og små gnavere

En del kaniner, marsvin og andre små gnavere kan have problemer med korrekt tandstilling og –slitage af deres tænder. Derved kan der opstå skæve fortænder og kindtænder. Det kan resultere vanskelighed ved at tygge foderet, og senere kan der opstå tandspidser inde i munden, som er en meget smertefuld tilstand. Det er derfor værd at holde øje med tandsundheden hos disse kæledyr.

Vi foretager tandeftersyn, og kan også slibe tandspidser, hvis det skulle blive nødvendigt.

Tandbørsning kan forebygge tandproblemer

Tandbørstning er en af de mest effektive måder at forebygge tandproblemer og holde munden sund. Vi anbefaler derfor at starte så tidligt som muligt med at tilvænne dit dyr til tandbørstning. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så få en snak med os om andre måder hvorpå du kan holde dit kæledyrs mund sundt.

På hospitalet sælger vi bl.a. produkter der kan hjælpe på dit dyrs mundhygiejne.