Vordingborg Dyrehospital

Kattevenlig klinik

Idag: 08:00 - 17:00

Vi træffes alle hverdage mellem kl. 08:00 og 17:00 på telefon.

Tandbehandlinger

Nyere undersøgelser viser, at omkring 80% af vore kæledyr har behandlingskrævende mundhulelidelser. Tandbehandlinger er derfor et af Evidensia Vordingborg Dyrehospitals fokusområder.

Den almindeligste mundhulelidelse hos både hunde og katte er plaque og tandsten ofte i kombination med tandkødsbetændelse, som ubehandlet kan medføre parodontose og tab af tænder. Tandsten kan reduceres ved god hjemmetandpleje, men det er helt normalt, at både hunde og katte skal have renset tænder under narkose en gang om året.

Katte over to år lider ofte af rod- og tandhalsdefekter (FORL), som er en smertefuld lidelse. For at stille diagnosen FORL, skal katten have taget røntgenbilleder. Vi anbefaler, at alle katte over to år får taget røntgenbilleder af deres mundhule én gang årligt.

For at udføre den mest optimale behandling, indleder vi på Evidensia Vordingborg Dyrehospital altid et tandbehandlingsforløb med en konsultation, hvor dit kæledyr får udført en mundhule-undersøgelse enten i forbindelse med den årlige vaccination eller ved en forundersøgelse. Dyrlægen vurderer, hvilken behandling din hund eller kat har brug for, vi lægger en plan i samråd med dig som ejer og aftaler en tid til indlæggelse. På selve dagen for tandbehandlingen skal dit kæledyr møde fastende, da det skal lægges i narkose.

På Evidensia Vordingborg Dyrehospital tilbyder vi blandt andet:

  • Udvidede mundhuleundersøgelser
  • Fjernelse af plaque og tandsten ved tandrens med ultralyd
  • Pudsning og polering af tænderne efter tandrens
  • Behandling af tandbylder, kirurgisk ekstraktion af dårlige tænder og tilbageholdte mælketænder
  • Vejledning i hjemmetandpleje (tandbørstning, korrekt fodring og anvendelse af andre plaque-hæmmende produkter)