Vordingborg Dyrehospital

Kattevenlig klinik

Idag: Lukket

Vi træffes alle hverdage mellem kl. 08:00 og 17:00 på telefon.

Kiropraktik på hund og kat

Hvad er kiropraktik?

Kiropraktik er en behandlingsform, som er koncentreret omkring led, især i rygsøjlen. Ved en kiropraktisk undersøgelse mærkes rygsøjlen igennem for bevægelighed. Rygsøjlen består af en lang række led mellem hvirvler og kranie/bækken. Normal bevægelighed af disse led er vigtigt for, at hunden kan bevæge sig normalt uden overbelastning men også for, at koordinationen af bevægelsen forløber optimalt – og dermed for at undgå skader. Nedsat bevægelighed i rygsøjlens led kaldet låsninger, kan opstå, hvis der har været smerte i et område, hunden har bevæget sig forkert pga. halthed, bevæget sig mindre end normalt eller fået lavet bevægelser med forkert belastning under f.eks. træning. Ved behandlingen løsnes leddene ved et hurtigt tryk i leddets bevægelsesretning, hvorved kroppens egne reflekser stimuleres til at løsne muskulaturen omkring leddet.

Hvornår har min hund eller kat behov for kiropraktik?

 • Nedsat lyst til normal bevægelse fx den vil ikke springe op i bil/sofa, bliver træt på ture
 • Nedsat præstation til træning
 • Som forebyggende behandling til hunde der trænes/arbejder
 • Halthed og efter periode med halthed
 • Ændret adfærd hos kat hvor katten f.eks. bliver aggressiv eller gemmer sig
 • Tegn på hold i nakken, hvor hunden ikke kan dreje hovedet normalt
 • Som en del af behandling og genoptræning i forbindelse med ryglidelser.

Fordele ved at bruge kiropraktik som behandling?

Udført korrekt med kendskab til anatomi og dyrets sygdomshistorie er kiropraktik uden bivirkninger, udover måske lidt træthed, og de fleste hunde/katte bliver hurtigt trygge ved behandlingen. I modsætning til smertebehandling er det mere end en symptombehandling, da hele kroppen hjælpes til at fungere bedre. Der er en stor effekt på nervesystemet og dermed forbedres hundens livsglæde ofte samtidig med, at den forbedrede bevægelse giver stærkere muskler og bedre stabiliserede led.  Dermed hjælper den også i øvrigt raske hunde med at undgå overbelastninger. I nogle tilfælde kombineres med smertestillende hos fx gigtpatienter, men behandlingen kan også være med til, at hunden ikke behøver medicin eller dosis kan nedjusteres.

Sådan foregår en kiropraktisk behandling

Efter at vi har talt om, hvad det er, du, som ejer oplever, hos hunden, ses hunden i bevægelse i snor. Her vurderes evt. halthed samt, hvordan hunden bevæger sig generelt. Derefter undersøges nogle nervereflekser og balance hos hunden samt muskulaturen mærkes igennem. Herefter følger den kiropraktiske undersøgelse, hvor alle led i rygsøjlen bevæges. Undervejs her behandles de låste led. Efter behandlingen gennemgås det videre forløb, træning, øvelser og evt. supplerende medicin eller anden behandling.

Bivirkninger ved kiropraktik på hund og kat?

Nogle patienter kan være lidt trætte samme dag og kontrolleret motion anbefales de første dage.

Hvor ofte bør hunden eller katten få kiropraktisk behandling?

De fleste får som udgangspunkt to behandlinger med 2-3 ugers mellemrum, derefter er forløbet meget individuelt. Nogle hunde får en behandling igen efter 6-8 uger, andre efter 6 måneder, andre igen først efter flere år. Forebyggende behandlinger kan anbefales 1-2 gange årligt.

Vores klienter siger

Lis Christensen

5

Søde hjælpsomme kompetente medarbejdere.

Bente Blaafalk

5

Vi har brugt Faxe Dyrehospital - nu Evidencia til vores hunde og katte i 28 år. Vi er altid blevet mødt med stor ekspertise og en ægte opmærksomhed for dyrene, der har været i centrum gennem diverse behandlinger.

Monika Frederiksen

5

Man bliver taget godt imod. Første gang jeg var ude med min hundehvalp blev hun vejret og vi blev sendt ud at gå på græsset, så hun blev tryk og fik en god oplevelse. Ind til dyrlægen fik masser af god bider og undersøgt. Gik der fra med en glæd hund,som havde haft en god oplevelse.

Corina Jensen

5

På trods af travlthed med telefonen meget venlig og i møde kommende, super rådgigvning

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Vi træffes alle hverdage mellem kl. 08:00 og 17:00 på telefon.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lørdag
  Lukket
 • Søndag
  Lukket
 • Medarbejdere

  Anne Freuchen Christensen arbejder som Dyrlæge på Evidensi Vordingborg Dyrehospital

  DYRLÆGE • Teamleder

  Anne

  Anne arbejder som Dyrlæge på Evidensia Vordingborg Dyrehospital hvor hun også er Teamleder. Til dagligt arbejder Anne primært med almindelige konsultationer og kiropraktik. Hendes store interesse er bevægeapparatet med fokus på den kiropraktiske tilgang herunder også forebyggende tiltag og træning. Dyr 1 labrador, 3 katte, 2 kaniner, 3 ponyer, en flok høns og en stald fuld af malkekøer. Erfaring   Anne har været ansat på Evidensia Vordingborg Dyrehospital siden 2021. Tidligere har Anne arbejdet med heste i USA og arbejdet i blandet praksis på Nysted Dyreklinik, som hun senere blev medejer af. Fra 2013 har Anne primært drevet egen praksis med kiropraktik på hest og smådyr, og været besætningsdyrlæge på egen kvægbesætning. Sideløbende har I kunne møde Anne af flere omgange på vores Dyrehospital i Faxe, hvor Anne har været tilknyttet som kiropraktor med fokus på landpraksis. Anne har desuden følgende efteruddannelser: Veterinær Kiropraktik Akademiuddannelse i ledelse Kurser: Anne har deltaget i kurser inden for: Fysioterapi, myofasciale kæder Akupunktur Postural rehabilitering Haltheder hos hest  
  Læs mere om Anne
  Mie er dyrlæge på Evidensia Vordingborg Dyrehospital

  Dyrlæge (Barsel)

  Mie

  Rikke arbejder som Dyrlæge på Evidensia Vordingborg Dyrehsopital

  Dyrlæge

  Rikke W

  Line Vahl-Møller

  Dyrlæge

  Line

  Vores medarbejdere

  Facebook opslag