Vordingborg Dyrehospital

Vordingborg Dyrehospital

Kattevenlig klinik

Idag: 08:00 ­- 17:00

Vi træffes alle hverdage mellem kl. 08:00 og 17:00 på telefon.

Kiropraktik på hund og kat

Hvad er kiropraktik?

Kiropraktik er en behandlingsform, som er koncentreret omkring led, især i rygsøjlen. Ved en kiropraktisk undersøgelse mærkes rygsøjlen igennem for bevægelighed. Rygsøjlen består af en lang række led mellem hvirvler og kranie/bækken. Normal bevægelighed af disse led er vigtigt for, at hunden kan bevæge sig normalt uden overbelastning men også for, at koordinationen af bevægelsen forløber optimalt – og dermed for at undgå skader. Nedsat bevægelighed i rygsøjlens led kaldet låsninger, kan opstå, hvis der har været smerte i et område, hunden har bevæget sig forkert pga. halthed, bevæget sig mindre end normalt eller fået lavet bevægelser med forkert belastning under f.eks. træning. Ved behandlingen løsnes leddene ved et hurtigt tryk i leddets bevægelsesretning, hvorved kroppens egne reflekser stimuleres til at løsne muskulaturen omkring leddet.

Hvornår har min hund eller kat behov for kiropraktik?

  • Nedsat lyst til normal bevægelse fx den vil ikke springe op i bil/sofa, bliver træt på ture
  • Nedsat præstation til træning
  • Som forebyggende behandling til hunde der trænes/arbejder
  • Halthed og efter periode med halthed
  • Ændret adfærd hos kat hvor katten f.eks. bliver aggressiv eller gemmer sig
  • Tegn på hold i nakken, hvor hunden ikke kan dreje hovedet normalt
  • Som en del af behandling og genoptræning i forbindelse med ryglidelser.

Fordele ved at bruge kiropraktik som behandling?

Udført korrekt med kendskab til anatomi og dyrets sygdomshistorie er kiropraktik uden bivirkninger, udover måske lidt træthed, og de fleste hunde/katte bliver hurtigt trygge ved behandlingen. I modsætning til smertebehandling er det mere end en symptombehandling, da hele kroppen hjælpes til at fungere bedre. Der er en stor effekt på nervesystemet og dermed forbedres hundens livsglæde ofte samtidig med, at den forbedrede bevægelse giver stærkere muskler og bedre stabiliserede led.  Dermed hjælper den også i øvrigt raske hunde med at undgå overbelastninger. I nogle tilfælde kombineres med smertestillende hos fx gigtpatienter, men behandlingen kan også være med til, at hunden ikke behøver medicin eller dosis kan nedjusteres.

Sådan foregår en kiropraktisk behandling

Efter at vi har talt om, hvad det er, du, som ejer oplever, hos hunden, ses hunden i bevægelse i snor. Her vurderes evt. halthed samt, hvordan hunden bevæger sig generelt. Derefter undersøges nogle nervereflekser og balance hos hunden samt muskulaturen mærkes igennem. Herefter følger den kiropraktiske undersøgelse, hvor alle led i rygsøjlen bevæges. Undervejs her behandles de låste led. Efter behandlingen gennemgås det videre forløb, træning, øvelser og evt. supplerende medicin eller anden behandling.

Bivirkninger ved kiropraktik på hund og kat?

Nogle patienter kan være lidt trætte samme dag og kontrolleret motion anbefales de første dage.

Hvor ofte bør hunden eller katten få kiropraktisk behandling?

De fleste får som udgangspunkt to behandlinger med 2-3 ugers mellemrum, derefter er forløbet meget individuelt. Nogle hunde får en behandling igen efter 6-8 uger, andre efter 6 måneder, andre igen først efter flere år. Forebyggende behandlinger kan anbefales 1-2 gange årligt.

Vores klienter siger

Jesper Bulskov

5

Altiid en super venlig modtagelse og service. De tager sig god tid og forklarer, således at man forstår. Vi er kommet her i en del år og har altid været megt tilfredse. Det er vore 2 hunde også

Bente Karina Danish traveller

5

God, professionel og tryg atmosfære og hjælp. Dejligt at dyrlægen tog sig god tid til at hjælpe og vejlede i en svær, og for os følsom situation, med vores senior hund. Hilsen Bente, mor til Nova 13 år.

Monika Frederiksen

5

Man bliver taget godt imod. Første gang jeg var ude med min hundehvalp blev hun vejret og vi blev sendt ud at gå på græsset, så hun blev tryk og fik en god oplevelse. Ind til dyrlægen fik masser af god bider og undersøgt. Gik der fra med en glæd hund,som havde haft en god oplevelse.

Lotte Hansen

5

Super god oplevelse. Meget nærværende og nænsomme behandlere. Selvom hunden var besværlig sørgede de for at gøre det til en god oplevelse.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Vi træffes alle hverdage mellem kl. 08:00 og 17:00 på telefon.
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

  • Mandag
    08:00 ­- 17:00
  • Tirsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Onsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Torsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Fredag
    08:00 ­- 17:00
  • Lørdag
    Lukket
  • Søndag
    Lukket

Medarbejdere

Anne Freuchen Christensen arbejder som Dyrlæge på Evidensi Vordingborg Dyrehospital

DYRLÆGE • Teamleder

Anne

Anne arbejder som Dyrlæge på Evidensia Vordingborg Dyrehospital hvor hun også er Teamleder. Til dagligt arbejder Anne primært med almindelige konsultationer og kiropraktik. Hendes store interesse er bevægeapparatet med fokus på den kiropraktiske tilgang herunder også forebyggende tiltag og træning. Dyr 1 labrador, 3 katte, 2 kaniner, 3 ponyer, en flok høns og en stald fuld af malkekøer. Erfaring   Anne har været ansat på Evidensia Vordingborg Dyrehospital siden 2021. Tidligere har Anne arbejdet med heste i USA og arbejdet i blandet praksis på Nysted Dyreklinik, som hun senere blev medejer af. Fra 2013 har Anne primært drevet egen praksis med kiropraktik på hest og smådyr, og været besætningsdyrlæge på egen kvægbesætning. Sideløbende har I kunne møde Anne af flere omgange på vores Dyrehospital i Faxe, hvor Anne har været tilknyttet som kiropraktor med fokus på landpraksis. Anne har desuden følgende efteruddannelser: Veterinær Kiropraktik Akademiuddannelse i ledelse Kurser: Anne har deltaget i kurser inden for: Fysioterapi, myofasciale kæder Akupunktur Postural rehabilitering Haltheder hos hest  
Læs mere om Anne
Line Vahl-Møller

Dyrlæge

Line

Line arbejder som dyrlæge på Evidensia Vordingborg Dyrehospital, hvor hun til dagligt primært laver Rutine-operationer, akut-konsultationer og sundhedsundersøgelser. Line er en del af vagtteamet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr Hunkatten Milo Kurser GI-lidelser Kirurgi
Læs mere om Line
Katrine Vedel

Dyrlæge

Katrine

Katrine arbejder som Dyrlæge på Evidensia Vordingborg Dyrehospital. Til dagligt arbejder Katrine primært med almindelige konsultationer, tænder og bløddels-kirurgi. Katrine interesser sig især for bløddelskirurgi. Dyr 2 katte Erfaring Katrine har været ansat på Evidensia Vordingborg Dyrehospital siden juli 2022. Tidligere har Katrine arbejdet på flere forskellige dyreklinikker /dyrehospitaler og ved kattensværn. Kurser: Katrine har deltaget i kurser inden for: Kirurgi GI-lidelser Kattetænder Feline Dentistry Basis & Advanced Ultrasonography Oftalmologi  Kirurgi 1, smådyr  Radiologi thorax
Læs mere om Katrine
default avatar

Dyrlæge

Rosa

Vores medarbejdere

Facebook opslag