Karlslunde Dyrehospital

Vagt og henvisningshospital

Idag: Åben 24 timer

Om hospitalet

Historien
Karlslunde Dyreklinik blev startet af Mogens Aalund i 1971, først som deltidsarbejde, medens Mogens arbejdede på medicinalfirmaet Lundbeck. Meget hurtigt blev Mogens dog klar over, at han ville beskæftige sig fuldtids med behandlingen af mindre husdyr og at behovet også var der. Gennem årene er klinikken udvidet flere gange, senest i 2000, hvor hele ejendommen på Karlslunde Strandvej 76 blev indrettet som klinik.

Kompagnon
Dyrlæge Thomas Egelund blev ansat som assistent fra 1987-1989 og blev optaget som kompagnon i 1992. I 2003 blev Thomas eneejer, da Mogens valgte at blive ansat som seniorassistent. 1. januar 2008 blev dyrlæge René Ipsen optaget som kompagnon. Renés opgave er først og fremmest ledelse og administration af klinikken, medens Thomas er ansvarlig for den mere faglige del.

Nye fysiske rammer
Den stadig tiltagende omsorg og højere prioritering af vores kæledyr betød, at Karlslunde Dyreklinik ikke mere kunne være i de fysiske rammer på Karlslunde Strandvej 76. Derfor byggede vi Danmarks mest moderne dyrehospital på Greve Main 41, 2670 Greve, som vi den 26/5 – 2008 flyttede ind i til glæde for os alle – ikke mindst for vore kære patienter og deres ejere. Ved flytningen ændrede vi navn til Karlslunde Dyrehospital.

En del af Evidensia
I foråret 2013 blev Karlslunde Dyrehospital en del af Nordens kvalitetsførende dyrehospitalskæde Evidensia.

Mindre husdyr
Karlslunde Dyrehospital arbejder udelukkende med mindre husdyr, specielt hunde og katte. For at sikre den højeste standard af faciliteter og behandling er hospitalet godkendt af Den Danske Dyrlægeforening. Dette giver dyreejeren, og dermed kæledyret, en meget høj sikkerhed for, at der bliver taget bedst muligt hånd om alle aspekter i behandlingen. Godkendelsesordningen betyder, at hospitalet løbende bliver kontrolleret på følgende centrale områder: faglig viden, efteruddannelse, behandlingsprocedurer, hospitalsindretning og meget mere.

Udvikling
Vi har således gennem årene udviklet os fra at være en ambitiøs dyreklinik til at være et meget specialiseret dyrehospital, hvortil mange dyrlægekolleger fra hele landet henviser patienter, som kræver specialviden og specialudstyr. Vi udføres derfor mange komplicerede undersøgelser og indgreb på hunde og katte der er henvist fra alle egne af landet, samt flere og flere fra Sverige, Norge, Island og Færøerne.

Vi er dog fortsat også en helt almindelig dyreklinik, der også tager sig af alle dagligdags undersøgelser og behandlinger – stort som småt.