Bloddonorhund på Evidensia Karlslunde Dyrehospital

Karlslunde Dyrehospital

Vagt og henvisningshospital

Idag: Åben 24 timer

Vagtåbent

Skadestue: Mandag 18.00-08.00 | Tirsdag-fredag: 17.00-08.00 | Lørdag-søndag: 08.00-08.00

Øjenundersøgelser

Karlslunde Dyrehospital råder over moderne udstyr til operation og behandling af de fleste øjenlidelser.

De hyppigste symptomer på øjensygdomme er:

 • Rødme
 • Flåd fra øjet
 • Smerte fra øjet

Flåd fra øjet

Hunde og katte har sjældent almindelig ”øjenbetændelse”, som vi kender fra mennesker. Som regel skyldes rødmen og det gule flåd en underliggende årsag.
De mest almindelige årsager er:

 • En immunsygdom kaldet ”keratoconjunctivitis sicca” (KCS), der giver nedsat tåreproduktion og tørre øjne.
 • Skader på hornhinden.
 • Kronisk øjenirritation på grund af fejl i øjenlågenes form (entropion som er indadkrængning af det nederste eller øverste øjenlåg eller ektropion som er udadkrængning af det nederste øjenlåg) eller fejlstillede øjenhår (distichiasis, ectopiske cilier)
 • Forhøjet tryk i øjet (grøn stær = glaukom)
 • Nedsat tryk i øjet (regnbuehindeinflammation = uveitis)

Gråfarvning af øjet

Hunde kan blive grå i øjnene af mange årsager.

De mest almindelige årsager er:

 • Senil sclerosering. Dette er en godartet forandring af linsen i øjet, der ofte forveksles med grå stær. Senil sclerosering giver ofte let nedsat syn, men er sjældent blindende. Det er helt ufarligt.
 • Grå stær. En forandring i linsen, der ofte gør hunden eller katten blind. Der er mange arvelige former for grå stær, der starter tidligt i livet. Grå stær ses desuden efter skader på linsen eller i forbindelse med sukkersyge. Grå stær er sjældent smertefuldt, men hvis tilstanden er blindende kan linsen opereres.
 • Væske i hornhinden. Skyldes dybe skader på hornhinden. Dette er et alvorligt og akut problem, der ofte kræver akut operation, hvis øjet skal reddes.
 • Arvæv på hornhinden efter tidligere skader. Dette er helt ufarligt.

Øjenkirurgi

Karlslunde Dyrehospital er førende indenfor øjenoperationer.

De mest almindelige operationer er:

 • Operation af dybe skader på hornhinden (conjunctival grafting/conjunktivalflapper, corneasuturering).
 • Korrektion af medfødte defekter i øjenlåg eller øjenæble (entropion, lagoftalmos, corneadermoid)
 • Fjernelse af kræftknuder i øjenlåg og øjenomgivelser.
 • Permanent behandling af fejlstillede øjenhår (cryoterapi = frysebehandling, lid-splitting).
 • Fjernelse af øje eller øjenæble med indsættelse af protese i øjet (intraorbitalt eller intrascleralt).

Vores klienter siger

Christian Norup

5

Virkelig god behandling og professionel vejledning. De tager sig god tid til at gennemgå behandlingsmuligheder og er ærlige omkring risiko. Dyrlæge Rune var med til at gøre et svært forløb tåleligt. Og så endte regningen med ikke at være så voldsom, når jeg tænker på den operation, vores hund var igennem. Kan kun anbefale Evidensia

connie nielsen

5

Jeg måtte desværre ligge min elskede hund til at sove den 31.7.2023, men vil gerne give dyrlæge Natalie Johanne Dorch mine bedste anbefalinger. Hun har stor faglighed og den helt rigtige empati i den vanskelige situation. Tusinde tak for det.

LouiseLina

5

Vores lille Uno havde voldsomt diarre og opkast og fik hurtigt en tid i Karlslunde og vi blev mødt af rigtig søde mennesker der behandlede os alle med omsorg og respekt. Ditte satte en behandling i gang og det virkede med det samme, så vi er dybt taknemmelige. Masser af ros herfra.

Susanne Skjold Petersen

5

Vi har brugt Evidensia Karlslunde Dyrehospital gennem de sidste 4 år, da vores hund blev ramt af meningitis og vi kom (selvfølgelig) udenfor normal åbningstid. Altid med venlig og kompetente dyrlæger. Vi kommer fast til kontrol og har vores "egen" dyrlæge og vores hund føler sig tryg hver eneste gang. Pris og kvalitet hænger sammen.

Baseret på anmeldelser fra Google

Åbningstider

Skadestue: Mandag 18.00-08.00 | Tirsdag-fredag: 17.00-08.00 | Lørdag-søndag: 08.00-08.00
Helligdage og andre åbningstider

Åbningstider

 • Mandag
  Åben 24 timer
 • Tirsdag
  Åben 24 timer
 • Onsdag
  Åben 24 timer
 • Torsdag
  Åben 24 timer
 • Fredag
  Åben 24 timer
 • Lørdag
  Åben 24 timer
 • Søndag
  Åben 24 timer

Skadestue

 • Mandag
  18:00 - 08:00
 • Tirsdag
  17:00 - 08:00
 • Onsdag
  17:00 - 08:00
 • Torsdag
  17:00 - 08:00
 • Fredag
  17:00 - 08:00
 • Lørdag
  08:00 - 08:00
 • Søndag
  08:00 - 08:00

Medarbejdere

Jonas Thiessen Overgaard

Dyrlæge • Certificeret Kirurg • Faglig Chef

Jonas

Jonas arbejder som dyrlæge og certificeret kirurg på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Jonas har en toårig efteruddannelse i inden for bløddels- og ortopædkirurgi (led- og knoglekirurgi) hos hund og kat og har fået titlen GPCert(SAS). Han arbejder til dagligt med almen og special kirurgi samt ortopædi, herunder også billeddiagnostik (røntgen, ultralyd og CT-scanning). Jonas har endvidere stor erfaring inden for diverse endoskopiske undersøgelser og operationer (kikkertundersøgelser- og operationer). Jonas lægger vægt på grundig diagnostik og behandling, samt vigtigheden af at ejer er med hele vejen i processen. Derudover er Jonas Faglig Chef på Evidensia Karlslunde Dyrehospital og har ansvaret for den daglige arbejdsgang, herunder ansvaret for både dyrlæger, veterinærsygeplejersker og dyrlægestuderende. Dyr Formel 1 Labradoren Nova, FT Cocker Spanielen Nyala, huskatten Simba og en Norsk Skovkat Gismo. Erfaring   Jonas har arbejdet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital siden 2011. Jonas har taget en 2-årig kirurgisk efteruddannelse (GP Cert. SAS.) Han indgår i faggruppen DAVOS (Dansk Veterinær Ortopædisk Selskab), som er et større netværk af dyrlæger med samme interesseområde. KURSER Jonas har deltaget i flere kurser inden for: Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi Endoskopi (kikkertundersøgelser- og operationer)  
Læs mere om Jonas
Kasper Graarup Hansen

Dyrlæge • Certificeret Kirurg

Kasper

Kasper arbejder som dyrlæge og certificeret kirurg på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Kasper er certificeret kirurg indenfor bløddels- og orthopædkirurgi (led- og knoglekirurgi) hos hund og kat. Han arbejder primært med almen- og specialkirurgi, herunder også billeddiagnostik og akutte patienter. Kasper har desuden stor interesse i artroskopier (kikkertundersøgelser og -operationer i led) og CT-scanninger. Han er også CT-ansvarlig på Karlslunde Dyrehospital. Kasper lægger vægt på god kommunikation med ejer samt grundig og evidensbaseret behandling af patienterne. Han arbejder også som tilsynsførende dyrlæge på Dansk Kennelklubs internationale hundeudstillinger på Sjælland. Kasper er en del af vagtteamet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr Formel 1 Labradoren Addison og to Hellig Birma katte Goliath og Gulnare Publikationer Diagnosticering og operation af chylothorax hos en hund Artiklen omhandler udsivning af lymfevæske til brysthulen grundet lækage på et lymfekar. https://infolink2023.dk/DVT/dokumenter/doc/17142.pdf Kirurgisk Internship i Australien Kasper fortæller i artiklen om hans ophold i Australien, hvor han fulgte kirurgisporet på et stort smådyrshospital i et år i byen Wagga Wagga. https://infolink2023.dk/DVT/dokumenter/doc/14048.pdf Erfaring   Kasper har været ansat på Evidensia Karlslunde Dyrehospital siden 2012. Inden da havde han et 1-årigt kirurgisk internship i Australien. Kasper har taget en 2-årig kirurgisk efteruddannelse (GP Cert. SAS.) KURSER Kasper har deltaget i flere kurser inden for: CT-scanninger Ortopædi (led- og knoglekirurgi) Bløddelskirurgi  
Læs mere om Kasper
Line Thomsen

DYRLÆGE • TEAMLEDER

Line T

Line T arbejder som dyrlæge og teamleder på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Hendes primære interesser er tænder, kirurgi og akut medicin. Til dagligt arbejder hun primært med tandbehandlinger og bløddelskirurgi, neurokirurgi (diskusprolapser), ortopædi samt intern medicin. Line er i gang med en videregående uddannelse inden for tandlidelser hos hunde og katte. Line er en del af vagtteamet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr Blandingshunden Django Erfaring   Line har arbejdet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital siden 2018. Inden da har hun arbejdet på Lunds Djursjukhus i Sverige. Line er i gang med en 3-årig overbyggende uddannelse indenfor odontologi (tænder). KURSER Line har deltaget i flere kurser inden for: Akut medicin Kattens sygdomme  
Læs mere om Line
Natalie J. D. Lauritsen

Dyrlæge

Natalie

Natalie arbejder som dyrlæge på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Hun har primære interesse indenfor bløddelskirurgi, neurokirurgi (diskusprolapser), ortopædi, neurologi (nervesystemets sygdomme) og intern medicin. Natalie er en del af vagtteamet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital. Dyr Jack Russell Terrieren Mojito Erfaring Natalie har tidligere arbejdet som studentermedhjælper i Hjørnegaardens Dyreklinik, studentermedhjælper i Vetgruppen og studentermedhjælper Ølby Dyrehospital. Kurser Bløddelskirurgi Neurologi Hudsygdomme Øjensygdomme Publikationer Caudal epidural co‐administration of methadone and morphine in horses: An evaluation of analgesic properties and effects on locomotor function, mentation and physical examination parameters "Caudal epidural analgesia is a well‐established therapeutic modality for pain alleviation in horses. Additionally, epidural analgesia could potentially be a complementary diagnostic tool for confirmation of pain‐related conditions in horses presenting with nonspecific signs of poor performance or rideability issues" https://beva.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/eve.13311 Iskæmisk apopleksi hos hund - når symptomerne viser vejen Et review over de neurologiske symptomer, der ses hos hunde med blodpropper i hjernen, i relation til læsionens placering. https://dvt.ddd.dk/bladarkiv/2018/nr-14/iskaemisk-apopleksi-hos-hund-naar-symptomerne-viser-vejen/
Læs mere om Natalie
Vores medarbejdere

Facebook opslag