MRi Scanning af hund og katHvad er en MRi-scanner?

MRi står får magnetisk resonanstomografi, som udnytter magnetisme til at skabe billeder. Man udnytter magnetisme og undersøger mere specifikt brintprotoner, der findes i al slags væv. Ved at udnytte at de bevæger sig, kan man producere meget nøjagtige billeder. Det bruges ofte, når almindelige røntgen- og ultralydsundersøgelser ikke kan detektere en sygdom eller tilstand. Da teknikken bygger på et magnetfelt, udsættes dyret derfor heller ikke for stråling  

Hvornår bruges MRi-scanning?

MRi-scanninger er særligt anvendelige, når der er tale om sygdomme i hjernen/kraniet. Det kan både være neurologiske tilstande, kramper, til at kortlægge næse- og bihule, og for at se det indre øre og mellemøret.
Derudover anvender vi ofte metoden til at undersøge ryghvirvler, rygmarv og nerverødder ved mistanke om en diskusprolaps, tumorer, infektioner, blødninger, cyster mm. Men man kan bruge en MRi-scanning til stort set hele kroppen.

Hvordan foregår MRi-scanning af kæledyr

Undersøgelsen foregår altid i fuld narkose. Det er yderst vigtigt, at dyret ligger fuldstændigt stille for at få brugbare billeder, men derudover laver MRi-scanneren meget høje lyde undervejs. Vi sørger derfor altid for at vores patienter også har ørepropper i, for at beskytte hørelsen mest muligt.
Da MRi-scanningen baseres på magnetisme, er det vigtigt, at der ikke tages objekter med ind i rummet. Dette inkluderer f.eks. både hundetegn og sele, men også kuglepinde, sakse mm. De fleste kirurgiske implantater vil dog være kompatible med MRi-stråler, og det vil derfor oftest ikke være et problem. Oplys dog gerne din dyrlæge, såfremt din hund/kat har implantater.

Før dit kæledyr kommer til MRi-scanning?

Din hund skal være fastet i minimum 8 timer. Den må dog gerne få vand helt op til indlæggelsen. Vi tilbyder altid en blodprøve forud for narkosen, for at vurdere narkosens sikkerhed. På ældre hunde og katte vil vi ofte anbefale at der bliver taget en blodprøve.
 

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført