Vibrationstræning

Der er et stigende fokus på vigtigheden af fysioterapi hos hunde – både efter operationer, og i forbindelse med kroniske problemer i bevægeapparatet. Der findes i den forbindelse mange forskellige værktøjer, som anvendes i den fysioterapeutiske behandling, og et af disse er vibrationsplader.

Hvad er en vibrationsplade?

En vibrationsplade er en plade, der bevæger sig i vertikal plan (op og ned), mens hunden befinder sig på den. Kroppens muskler og knogler stimuleres af vibrationerne og skal derfor konstant tilpasse sig op- og nedbevægelserne. Dette får bl.a. musklerne i hundens krop til skiftevis at trække sig sammen og slappe af. De vertikale bevægelser giver leddene en naturlig og normal belastning.  Vibrationerne kan ligge fra fem til tredive hertz og tilpasses afhængigt at ønsket træningseffekt. Typisk anvendes de lave frekvenser til massage og de højere frekvenser til funktionel træning.

Træning på vibrationsplade

Træning på vibrationsplade anvendes bl.a. ved genoptræning efter operationer, samt til funktionel og statisk styrketræning. Pladens egenskaber er især velegnet til seneskader, muskelskader, neurologiske problemer, samt til forbedring af balance og reflekser. Vibrationstræning er desuden velegnet til at fremme heling af knoglebrud, samt give øget ledmobilitet. Vibrationspladen kan også være et godt alternativ til massage, da vibrationerne øger musklernes blodcirkulation. Dette kan afhjælpe hævelser, samt have en smertelindrende og afslappende effekt.

Hvornår kan en vibrationsplade bruges?

Vibrationstræning kan opstartes tidligt i genoptræningsforløbet. Vibrationspladen kan ikke anvendes ved drægtighed, epilepsi, implantater og hjerte – karsygdomme.

Denne form for træning kan anvendes som eneste behandling eller som supplement til water walker, fysioterapeutiske øvelser eller massage.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført