Ormekur til andre dyr

Ormekur til kaniner og gnavere

Disse dyrearter oplever meget sjældent problemer med tarmparasitter, hvorfor en rutinemæssig ormekur ikke kan anbefales. Hvis du har mistanke om, at dit kæledyr har et problem med orm, bør du i stedet indsende en afføringsprøve til analyse.

Ormekur til papegøje

Vi anbefaler ikke rutinemæssige ormekure til papegøjer, der lever indendørs, eftersom disse ekstremt sjældent døjer med tarmparasitter. Hos en papegøje, der bruger en masse tid udendørs og er i kontakt med jorden, kan en ormekur derimod være en nødvendighed. Den bedste løsning er at indsende en såkaldt afføringsprøve, så fagspecialisterne kan afgøre, om det er nødvendigt med en ormekur til det pågældende dyr.

Ormekur til krybdyr

Hos importerede krybdyr er tarmparasitter et almindeligt forekommende problem. Eftersom mange krybdyrsejere ikke kender krybdyrets oprindelsesland, vil det være ren rutine at give dyret en ormekur. Problemet er, at krybdyr kan påvirkes af mange forskellige typer tarmparasitter, hvorfor de mest almindelige præparater (Axilur, Flagyl) ikke altid virker. Har dit krybdyr stadig besvær med mavetarmforstyrrelser, kan en afføringsprøve derfor være vigtig, så man kan afgøre, om der skal iværksættes andre behandlinger.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført