Det gode katteliv

torsdag den 5. oktober 2023
Det gode katteliv
I samarbejde med Agria forsikring ønsker vi, at sætte fokus på den helt almindelige huskats status i Danmark.  

Alle katte fortjener et godt katteliv

Katten er, ifølge en undersøgelse fra forskere på Københavns Universitet i 2021, Danmarks anden mest udbredte familiedyr, kun overgået af hunden. Hele 14 % af de danske husstande havde i 2021 en kat. Antallet af katte hos familier i Danmark anslås til at være ca. 730.000, og ud af dem er kun 24% sygeforsikret, ifølge nyere tal fra Agria. M
Mange katteejere bliver først opmærksom på at katten er syg, når sygdommen er fremskreden og kræver større behandling. Ved at forsikre din kat, kan den få den nødvendige dyrlægehjælp uden økonomiske bekymringer.
 

Forbyg sygdomme

Katte lever længe, og er rigtig gode til at skjule tegn på sygdom og smerter. Formålet med en årlig sundhedsundersøgelse er, at opdage tidlige tegn på sygdom og derved kunne forebygge at de udvikler sig, så din kat kan leve et så sundt og langt liv som muligt. Herunder er vaccination mod smitsomme eller alvorlige sygdomme, særligt vigtigt for din kats sundhed og velbefindende. 

Mærkning og registrering af katte

Katte er nysgerrige og søger udfordringer. De strejfer omkring, og kan pludselig være kommet langt væk fra deres hjem. Ved at mærke og registrere sin kat, er sandsynligheden for at den ”finder hjem igen” langt større.

I juni 2021 trådte den nye ”kattelov” i kraft, for at mindske herreløse katte i Danmark, ved at flere katte blev mærket og registreret. Desværre har Den Danske Dyrlægeforening lige været ude og fortælle, at antallet af mærkede og registrerede katte ikke steget i de 2 år. Det viser tal fra Det Danske Katteregister og Dansk Katteregister.
Antallet af umærkede katte der indleveres til internater, udgør fortsat 75 % af de dyr der årligt indleveres, og der er ikke tale om vilde katte. Disse katte finder sjældent hjem til deres ejere igen. 
Læs mere om katteloven

Kattevenlige dyreklinikker og dyrehospitaler

Alle, der har prøvet at transportere en kat til f.eks. dyrlægen ved, hvor stressende det kan være, ikke kun for katten, men også for en selv. Ved ankomst til dyrlægen er kattens og ens eget stress niveau oppe i det røde felt. Møder man så f.eks. et par hunde i venteværelset, vil det kun gøre situationen endnu værre. 
Det er præcis det og meget mere Evidensia har fokus på og forsøger at forbedre. I dag er de fleste af vores dyrehospitaler og dyreklinikker Cat Friendly Clinics og i starten af 2024 forventer vi at alle er en del, til glæde og gavn for kattene og deres ejere.
Vi har gennem mange år har haft stor fokus på katte, deres sygdomme og hvad der skal til for at forbedre kattens livskvalitet og nedsætte stress i forbindelse med dyrlægebesøg.
Sammen med Agria, ønsker vi nu at sætte endnu større fokus på det gode katteliv.
Læs mere om Cat Friendly Clinics 

Det gode katteliv

Gennem hele oktober måned vil vi på alle vores SoMe platforme, have ekstra meget fokus på katte. Vi vil komme med gode råd, tips og triks, der alle er med til at sikre det gode katteliv - så følg endelig med.

Læs mere om vores samarbejde med Agria om "det gode katteliv", rabatter på katte forsikring og hvordan du deltager i konkurrencen om 1 års sygeforsikring af kat hos Agria.