Forgiftning med musegift hos hund

Forgiftning med musegift hos hund påvirker hundens centralnervesystem indenfor meget kort tid. Den eneste mulige behandling er oftest symptomatisk; at opretholde varmen i hunden, give ilt og krampestillende medicin ved behov.

Musegift indeholder stoffet alphachloralose, der virker ved at påvirke centralnervesystemet.

Symptomer på forgiftning med musegift hos hund

Hunde der har spist musegift, kommer ofte ind bevidstløse, de kan ikke selv holde deres kropstemperatur oppe og er derfor ofte meget underafkølede. I tidlige stadier kan ses savlen, slingerhed sitren, overreaktion på externe stimuli og kramper.

Behandling af hund ved forgiftning med musegift

Optagelse af musegift sker meget hurtigt, en mus vil normalt dø inden for 30 minutter, og det er derfor sjældent man kan nå at  give hunden noget til at få dem til at kaste op, da stoffet allerede vil være optaget. Den eneste mulige behandling er symptomatisk; at opretholde varmen i hunden, give ilt og krampestillende medicin ved behov.

Fremtiden hvis din hund har indtaget musegift

Dosen der skal til for at påvirke hunde er meget højere end hvad en mus skal indtage, men hvis hunden får fat i giften er det kun nogle gram der skal til, før den bliver syg og påvirket af det. Hvis hunden overlever første døgn er der en god chance for at den vil komme sig uden mén.

Er musegift og rottegift det samme?

Musegift og rottegift er ikke det samme og virker på to forskellig måder. Rottegift påvirker blodets evne til at størkne hvorimod musegift påvirker og lammer centralnervesystemet og slår musen ihjel.