5 tips i mørket – sørg for at være synlig, når hunden luftes samt på rideturen

En Orbiloc lampe sat fast til hundens halsbånd eller sele, kan være en måde at synliggøre din hund på de mørke gåture om vinteren

I den mørke årstid er det vigtigt at tænke på dyrenes sikkerhed.

  1. Brug reflekser! Både du og din hund bør altid være synlige på gåturen. Supplér gerne med små lamper, så der opnås en ekstra synlighed for både dig og din hund.
  2. Hold din hund i snor ude i mørket. Hunde opfatter lugt og dyreliv hurtigere end sin ejer, også i mørket, og selv den mest lydige hund kan blive tiltrukket af denne type udfordringer.
  3. Det er ikke usædvanligt med hunde, der er bange for mørket. Gør det sig gældende for din hund, så lad den gå sammen med en hund, der ikke er mørkeræd. Hold jer dog til oplyste steder.
  4. Hvad gør du så, hvis både du og din hund er bange for mørket? Måske kan en ægtefælle, ven eller god nabo tage din hund med på en gåtur.
  5. Rider du, når mørket falder på? Brug en refleksvest og pandelampe til dig selv og sæt refleksbandager på din hest. Brug også gerne et reflekterende tæppe, så ingen misser jer i mørket.

Hold øje med de herreløse katte i trafikken. Kattes syn er følsomt. Pupillerne bliver ca. 1 cm i diameter, når det er mørkt. De blændende billygter gør dog katten midlertidigt blind, og skræmte katte kan derfor haste væk i panik, måske direkte mod bilerne, hvilket kan resultere i en påkørsel.