Kremering af hund eller kat

Ved kremering af hund eller kat har du mulighed for at få asken hjem i en urne efterfølgende, som du kan begrave i haven.

Når det er tid til at sige farvel til sin hund eller kat er der en sidste beslutning man skal tage.

Nogle ønsker at tage deres kæledyr med hjem og begrave den, og det må man gerne. Det er vigtigt at begrave hunden eller katten dybt nok, så ræve og andre dyr ikke kommer og graver den op igen. 1 meters dybde er et godt udgangspunkt, men man skal være opmærksom på man ikke må grave kæledyr ned for tæt på drikkevandsboringer.

Der er også nogle som vælger at få deres kæledyr kremeret.

Der findes 2 slags kremeringer, en fælles kremering og en separat kremering.

Kremering af hund eller kat foretages af Ada’s kæledyrskrematorium.

Hvordan foregår en kremering af hund eller kat?

Ved en fælles kremering vil hunden eller katten blive kremeret samtidig med andre kæledyr. Den aske som kommer efter denne kremeringstype vil herefter blive sendt i deponi som det kræves af myndighederne.

Ved separat kremering vil en journal følge hunden eller katten hele vejen fra dyrlægeklinikken og gennem de forskellige processer på krematoriet. Kæledyret vil så blive kremeret alene og asken blive opsamlet.

Separat kremering af hund eller kat – Mulighed for urne eller askesmykke

Ved separat kremering kan man, hvis man ønsker det, få asken tilbage i en urne eller få lavet et askesmykke.

Urner

Der findes forskellige urner man kan vælge imellem.

  • En forgængelig urne til nedgravning
  • Træfiber urne der kan åbnes (hvis man ønsker at sprede asken)
  • Glaseret urne (hvid, sort eller blå)

Man kan godt få sin hund eller kat separat kremeret uden at få asken tilbage, hvis ikke man ønsker det. I så fald kan Ada’s kæledyrskrematorium sprede asken hvis man ønsker det, eller sende det i deponi.

En forgængelig urne vil forgå på ca. 10 år.

Skrift på urnen

Vælger man den løsning der hedder separat kremering med glaseret urne, som er den løsning man kan vælge hvis man ønsker at have urnen stående fremme, er der mulighed for at få skrevet på urnen.

Til skriften kan man vælge mellem guld og sølv, har man valgt hvid urne kan man også vælge at få skrevet med sort. Skriften kan enten være tekst eller tegn som påmales af en porcelænsmaler. Nogle vælger at få indgraveret navn, årstal eller en kort mindetekst.

Askesmykker

Har man valgt separat kremering af hunden eller katten kan man også vælge at få lavet et smykke som indeholder en lille mængde af asken. Asken blandes med porcelænsler eller indkapsles i glas. Perlerne er håndlavede, ikke to er ens og det unikke i perlen bliver fremhævet.

Perlerne findes i flere farver og kvaliteter. Der findes glasperler til halskæder, armbånd eller øreringe i forskellige former og design. Hvis man ønsker denne løsning, findes en brochure hos dyrlægen, hvor man kan vælge hvad man ønsker.

Må jeg sprede asken, f.eks. i min yndlings skov?

Når din hund eller kat er blevet kremeret separat og du får urnen med asken tilbage må man gerne sprede deres aske. Hvis de for eksempel har haft en yndlingsskov eller du gerne vil have asken spredt ud i haven skal man vælge træfiberurnen der kan åbnes.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført