Forgiftninger med amfetamin og nikotin er et stigende problem

tirsdag den 26. juli 2022
Mozart forenes med sine ejere
Mozart, en Dalmatinerhvalp på bare 6 måneder, blev i går udskrevet fra vores dyrehospital i Karlslunde. Mozart havde været i behandling natten over for Amfetaminforgiftning.
Med til at modtage Mozart ved udskrivelsen var også TV2 Lorry, som var til stede, da forgiftninger med amfetamin og andre euforiserende stoffer, er et problem der ses stadigt oftere blandt vores kæledyr. 

På hospitalet i Karlslunde er det ikke unormalt at vi i gennemsnit ser en hund om ugen der er forgiftet med enten amfetamin eller THC (Hash). Hundene bliver som oftest forgiftet på lufteture i parker eller andre offentlige områder, hvor stofferne er efterladt på jorden. 

Symptomer på forgiftning med euforiserende stoffer

De første symptomer på forgiftning med euforiserende stoffer er ændring i adfærd, hunden ligner ikke sig selv, virker stresset, nedstemt eller desorienteret. Herudover ses udvidede pupiller, slingrende gang og anden neurologisk påvirkning som typiske symptomer. Man bør derfor altid søge dyrlæge straks, hvis disse symptomer opstår.

Langt de fleste hunde kommer sig heldigvis efter 1-2 døgns behandling, men det kan være dødeligt, hvis ikke behandlingen startes i tide.

Vær opmærksom når du går med din hund. Lad den ikke spise noget på turen, og sker det alligevel den spiser noget du ikke ved hvad er, så hold rigtig godt øje med din hund de kommende timer. Er der de mindste adfærdsændringer, så vent ikke med at kontakte dyrlægen.

Mozart er hjemme og har det godt

Heldigvis reagerede Mozarts ejere hurtigt på hans ændrede adfærd og kørte til AKUT VAGTEN i Karlslunde søndag eftermiddag, hvor det blev slået fast med en blodprøve, at det var Amfetamin han havde indtaget. Efter en nats indlæggelse og behandling, kunne han udskrives igen mandag.

Se indslaget om Mozart på TV2 Lorry

Nikotinforgiftning er ligeledes et stigende problem.

Et andet stigende problem er nikotinforgiftning hos hunde og katte. Især snus og nikotinposer, der efterlades på jorden indtages af vores kæledyr. Ligesom ved forgiftning med Euforiserende stoffer er det vigtigt at du kontakter dyrlægen hurtigst muligt, hvis du har mistanke om at din hund eller kat kan have spist et produkt der indeholder nikotin.

Læs mere om nikotinforgiftning