Tandpleje

Behandling af tandresorption TR

Synonym:

FORL (Feline Odontoclastic Resorptive Lessions)

ORL (Odontoclastic Resorptive Lessions)

RL (Resorptive Lessions)

Eftersom sygdommen begynder i tandroden, kan den kun påvises ved hjælp af et røntgenbillede af tanden. Hunde og katte, der lider af TR, skal regelmæssigt gennemgå en røntgenundersøgelse, i begyndelsen ​​hver 6. måned. Periodisk tandpleje i form af børstning er derfor altid vigtigt, men specielt for dyr, der lider af TR.

Behandling af tandkødsbetændelse

Behandlingen af gingivitis er meget vigtig, da ubehandlet gingivitis ofte forårsager parodontose. Tænderne skal renses helt for ​​plak og tandsten via en professionel tandrensning. Derefter er det vigtigt at etablere en regelmæssig tandbørstningsrutine.

Behandling af stomatitis

Stomatitis betyder betændelse i mundens slimhinde. Alle former for stomatitis er meget smertefulde. Behandlingen af stomatitis er meget udfordrende. I den første fase må man udelukke andre underliggende sygdomme, såsom virusinfektioner, mundhuleinfektioner og tandrester, hvorfor røntgenbilleder, blodprøver og vævsprøver ofte anvendes i forbindelse med behandlingen.

Hvis ikke rensningen samt den antiinflammatoriske behandling virker, må man af og til hive tænderne ud for at fjerne plak, der udløser reaktionen.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført