Ormekur til hund

Hvalpe

Man ved at inaktiverede spolorm i hunde kan aktiveres ved drægtighed eller diegivning, tæven kan så overføre smitten til hvalpene. Derfor anbefaler man at ormebehandle tæve og hvalpe efter fødsel. Der er dog nye regler der gør at vi dyrlæger er nødt til at have påvist orm eller have tilset dyrene og vurderet der er behov for ormekur, før vi kan udskrive det. Vi anbefaler derfor et besøg hvis i netop har fået hvalpe når de er omkring 3 uger gamle. Alternativt kan en afføringsprøve analyseres for orm.
Hvis du køber en hundehvalp er hvalpen ofte allerede behandlet hos opdrætteren, men den nye hvalpeejer bør i forbindelse med vaccination (12 uger) få undersøgt om hvalpen skal behandles yderligere, evt. med en afføringsprøve. Hunden bør derefter kun behandles ved påvist orm eller symptomer.

Voksne hunde

Ældre hunde behøver ikke en rutinemæssig ormekur. Ved mistanke om indvoldsorm er det bedre at indsende en afføringsprøve til dyrlægen for at kontrollere, om hunden virkelig har indvoldsorm, og i så fald afgøre hvilken slags parasitter der er tale om, så den rigtige kur kan findes.
Det er en god ide 1 gange årligt at få testet for hjerte og lungeorm. Dette gøres ved at afføring opsamles i hver sin plastikpose tre på hinanden følgende dage - det er vigtigt for undersøgelsen af følgende overholdes: 
1. Afføringen der opsamles må ikke have direkte kontakt med jorden
2. Der opsamles en afføringsprøve pr. dag tre dage i træk skal være friskt afsat
3. Prøverne mærkes med hundens navn og dato 
4. Prøverne opbevares let køligt, ikke ved frost, og ikke varmere end stuetemperatur max 25 grader
5. Prøverne afleveres på din Evidensia klinik mandag - torsdag mellem 8-15 (kl. 8-12 torsdag). Svaret foreligger inden 48 timer- ring for svar i klinikkens åbningstid. 

Ormekur til hund i forbindelse med rejser

Ved udlandsrejser med hund gælder der særskilte regler for ormekure. Det er dig som hundeejer, der skal sørge for at undersøge, hvilke bestemmelser der gælder for netop det land, du skal besøge, på det givne rejsetidspunkt. En udførlig og opdateret information kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Du kan også kontakte det respektive lands ambassade inden afrejsen.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført