Massage til hund og kat

De fleste hunde og katte er vilde med at få massage. Hovedparten af dyrene er gode til at stretche og strække deres organer, men efter en skade, eller når dyret bliver ældre, kan de få brug for lidt ekstra hjælp.

Massage til hunden kan fungere både som wellness til familiehunden og til den hårdtarbejdende konkurrencehund samt som et supplement til genoptræning efter skade eller sygdom. Når musklerne er spændte og hårde, øges risikoen for muskelskader. Massagen øger blodcirkulationen og gør musklerne mere fleksible, hvilket letter healingen. Desuden frigiver massagen beroligende hormoner, som hjælper en stresset eller såret hund til at slappe af.

Massage til hunden – Hvilke hunde kan have gavn af massage?

  • Den nyopererede hund – som led i genoptræning og smertelindring. Fremmer heling.
  • Den aktive hund. Jagthunde, agilityhunde, væddeløbshunde, tjenestehunde mv. – som skadeforebyggende og afspænding.
  • Den gigtramte hund – for smertelindring og bedre bevægelighed.
  • Den gamle hund – for bedre bevægelighed og øget velvære.
  • Den heldige hund – der har fået lov til at få lidt ekstra forkælelse.

Massage giver en gladere hund med færre spændinger samt mindre risiko for muskel-, led- og seneproblemer. Massagebehandling vil fremme heling efter skader og operationssår. Desuden kan massage til hunden virke afstressende/beroligende, og en mindre stresset hund vil få en bedre kontakt til dig.

Massagens effekter på hunden

  • Øget blodcirkulation og udskillelse af affaldsstoffer. Ved øget blodcirkulation transporteres ilt og næring mere effektivt rundt til kroppens celler. Dette er bl.a. med til at fremme heling samt genopbygning af væv efter skader eller operation. Massagen øger lymfecirkulationen og udskillelsen af affaldsstoffer. Eftersom lymfesystemet er en del af kroppens immunforsvar, bliver hunden mere modstandsdygtig over for sygdom gennem regelmæssig massage
  • Bedre fordøjelse og udsondring. Hele mave-/tarmsystemet samt nyrernes funktion påvirkes af massage. Der sættes gang i peristaltikken og dermed fordøjelsen og nyrernes udskillelse.
  • Virker afstressende og smertestillende. Produktionen af antistresshormonet oxytocin øges ved massage. Det får hunden til at blive roligere, mindre stresset og nervøs. Massage har en positiv indvirkning på det autonome nervesystem (ikke viljebestemt), karvæggene afslappes, så blodkarrerne udvides og blodtrykket sænkes. Ved massage frigives endorfiner i kroppen. Det er stoffer som ligner morfin og virker som kroppens egen smertelindring.
  • Frisk og glansfuld pels. Gennem massage til hunden øges næringsomsætningen i hud og talgkirtler, og hunden får en friskere og mere glansfuld pels.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført