Inseminering af hest

Insemineringen giver mange fordele. Man kan bl.a. vælge den hingst, der passer bedst til ens hoppe, uanset hvor i verden hingsten er opstaldet. Ved inseminering er det nødvendigt med kendskab til hoppens cyklus. Ofte anvendes inseminering sammen med follikelscanninger af dyrlægen i brunstperioden, således det helt rigtige tidspunkt for inseminering kan afgøres. 

Follikelkontrol: Her scanner dyrlægen hoppens æggestokke igennem endetarmen. Her vil flere forskellige tegn, give en indikation for, hvor hoppen er i sin cyklus, og hvornår det er mest optimalt at behandle eller inseminere hoppen. Follikelkontrol tilbydes både hos vores udkørende dyrlæge og på klinikken. Der vil være en fordelagtig pris for at udføre scanningerne på klinikken. Får du besøg af dyrlægen i forbindelse med en follikelkontrol, hav da gerne en halebandage klar, et bord til scanneren og en spand med rent varmt vand, samt et håndklæde. 
 

Insemineringen giver mange fordele. Man kan bl.a. vælge den hingst, der passer bedst til ens hoppe, uanset hvor i verden hingsten er opstaldet.

Dyreklinikker der tilbyder denne behandling

Vent venligst på, at dyreklinikkerne bliver opført