Pas på tæpper med insektbeskyttelse baseret på stoffet Permethrin

tirsdag den 12. maj 2020
Nyhed_tæpper
  • Permethrin

Der sælges i øjeblikket tæpper der beskytter mod insekter så som flåter, myg, mider og lopper i butikker og PetShops. Tæpperne er imprægneret med stoffet Permethrin som er giftigt for katte.

Stoffet Permethrin er en menneskeskabt version af et insektmiddel, der findes i krysantemumblomster, og det benyttes også i visse loppe og flåtmidler til hunde. Vi modtager hvert år katte, der har fået alvorlige bivirkninger, fordi de har fået et loppemiddel til hunde indeholdende permethrin. Det er ikke kun ved direkte kontakt på katten, men også hvis katten slikker på en hund der for nyligt har fået præparatet, at de kan udvikle symptomer.

Symptomerne på Permethrin-forgiftning hos katte er muskel-sitren, som kan udvikle sig til kramper, opkast, slingren og eventuelt lys- og lyd følsomhed. I værste tilfælde udvikler de organsvigt og dør.

Tæpperne med den nye teknologi er endnu ikke testet til katte, hvorfor vi på det kraftigste advarer imod at lade katten ligge på tæpperne, førend der foreligger tests på området.