Evidensiadag 2022

tirsdag den 5. april 2022
Evidensiadag 2022
En dag i førstehjælpen, den akutte patient, motivationen og arbejdsglædens tegn
 
I lørdags var vi samlet på Evidensia Karlslunde Dyrehospital til vores årlige EVIDENSIAdag. Hele formiddagen blev vi alle klogere på den akutte patient, genoplivning og hjertestop hos vores patienter.

Amanda Boag der er vores Chief Medical Officer hos hele IVC Evidensia underviste alle dyrlægerne og enkelte Veterinærsygeplejersker i CPCR, hjerte og lungeredning af den akutte patient. Hun gav dem nogle værktøjer og redskaber at arbejde videre med i praksis.
Det er vigtigt især i vagten, men generelt med de akutte patienter, at vi er klædt på til at vurdere og analysere de akutte patienter og deres behov.

Thomas Eriksen der er Professor MSO, Lektor, Specialdyrlæge og PhD hos Universitet Hospitalet for familiedyr på Københavns Universitet underviste resten af personalet i grundlæggende genoplivning, hjertestop og andre livstruende tilstande hos familiedyr.
Vi reddede i alt hele 5 hunde med hjertestop gentagne gange på dagen.  Det var dog kun bamser der lagde “krop” til at vi kunne øve os, på at håndtere akut hjertestop hos vores patienter.
Det sker heldigvis sjældent at vi står i den situation, men derfor er det stadig enormt vigtigt at vi er klar til at håndtere sådan en situation og får trænet det regelmæssigt!

Vi sluttede vores Evidensia dag af med et yderst underholdende oplæg af Ulrik Lynge der er en erfaren inspirator. Han fik os til at reflektere over vores hverdag, hvad der motiverer os, hvad der gør os til et godt team og hvordan vi spiller hinanden gode ligesom de gør på fodboldlandsholdet.

Ulrik arbejder målrettet på at skabe forståelse, indsigt og lyst til at blive lidt bedre til det, vi rent faktisk er gode til i forvejen.  Ved at ”vande” de rigtig handlinger, følelser og tanker så vokser de og bliver til vores virkelighed. Han talte også om at vi er nød til at skabe og fastholde positive fortællinger i hverdagen, for ellers fylder alt det som ikke virker for meget  og påvirker vores arbejdsglæde og motivation.

Hele dagen var naturligvis krydert med godt selskab, højt humør og dejlig mad.