DKK hundeudstilling i Roskilde

tirsdag den 21. maj 2019
DKK-Hundeudstilling-2019-Evidensia-Dyrehospitaler-2

I weekenden d. 10.-12. maj 2019 var Evidensia tilsynsførende dyrlæge ved Dansk Kennel Klubs hundeudstilling på Dyreskuepladsen i Roskilde. Her stod Evidensias dyrlæge klar til at hjælpe hunde og ejere med veterinær faglige spørgsmål og problemer.

Trods en lidt våd start om fredagen, kiggede solen frem resten af weekenden, og skinnede ned over de mange små telte der var stillet op ved hver ring. Dagene summede af liv og aktivitet. Der var tilmeldt 9.369 hunde af 273 forskellige racer, og ved hver ring blev der gjort klar til fremvisninger, trænet og groomet. Der var rig mulighed for at gå på opdagelse blandt ringene og se de mindre kendte racer, og mange tilskuere havde også taget hunde med for at miljøtræne og socialisere dem.

Socialisering af hundehvalp på Roskilde DKK Hundeudstilling 2019

Udstillingen bød på mere end præmiering ud fra racernes FCI-standard. Lørdag og søndag kunne man således opleve landets dygtigste konkurrencehunde konkurrere i lydighed, rallylydighed og Dog dancing. Lure cursing, en hundesport for hurtigløberne, kunne også opleves lørdag og søndag, hvor der blev konkurreret internationalt.

 

Dyrlæge assistance

Dagene forløb uden de store uheld men med så mange hunde samlet på ét sted, var småskader næsten uundgåeligt. En over revet klo, en hund der havde problemer med sine analkirtler, og en der fik et brandsår på hovedet måtte dyrlægen tilse. Dagene bød derudover også på ormekure til de internationale hunde, der skulle rejse retur til lande, hvor der er krav om ormekur for indrejse.