Hundepas – Når hunden skal med til udlandet
Artiklens indhold
Dyrlæger der har en dansk autorisation må udstede danske hundepas. Passet hedder et EU-selskabsdyrspas og kan laves til hunde, katte og fritter.
I hvilke lande gælder hundepasset?
Passet er gældende for alle lande i EU. Passet kan stadig bruges som identifikation og vaccinebog i andre lande, men der fungerer kun som et ”pas” inden for EU.
Registrering af hundepas
Når din hund får et hundepas vil dyrlægen gemme ejers kontaktoplysninger, dyrest id-nummer og pasnummer. Disse oplysninger er oftest gemt elektronisk i klinikkens database.
Sådan får din hund et pas
Hvis du skal bruge et EU-selskabsdyrspas til din hund tager du kontakt til din dyrlæge for at få lavet et pas. Passet kan laves på dagen, men hunden skal på besøg i klinikken, da dens id-mærkning skal aflæses. Du skal skrive under i passet, men ellers sørger dyrlægen for at udfylde alle andre felter i passet.
Hvor længe gælder et hundepas?
Et EU-selskabsdyrspas gælder lige så længe der er ledige sider til udfyldelse af vacciner eller registrering af ormekure. Hvis der ikke er flere ledige felter til at vise at dyret er rabies vaccineret, har fået ormekur eller anden nødvendig dokumentation for at rejse, må der laves et nyt pas.
Der gælder dog den regel at for pas udstedt før d. 29. december 2014, må rabiesvaccinen ikke løbe over dato. Gør den det, kræves der et nyt pas og ny rabiesvaccine før hunden må rejse ud af landet.
Sådan ser du forskel på nye pas og pas udstedt før d. 29. december 2014
Man kan se forskel på det gamle og det nye hundepas ved at der i de nye pas er 3 datolinjer ud for rabiesvaccinen (vaccinationdato, gyldig fra dato og gyldig til dato). I de gamle pas fandtes der kun 2 linjer.
Hvor finder jeg flere oplysninger?
Du skal altid huske det er dit ansvar at din hund har de rette vacciner og papirer for at måtte rejse til det pågældende land I skal rejse til.
Det er en god ide at tjekke fødevarestyrelsens hjemmeside inden du rejser. De har en rigtig god guide til hvad de forskellige lande kræver. Lande der ligger uden for EU skal man ofte have fat i deres ambassade, så man er helt sikker på at have alle papirer i orden.
Husk at der også kan være særlige krav der skal være opfyldt for at du må få din hund med hjem igen!
Læs også: Rejse med hund – Råd og vejledning til udlandsrejsen