Slotsbyen Dyreklinik

Idag: 08.00–17.00

Bedøvelse og overvågning

Sikkerheden under bedøvelse er af stor betydning for os, derfor anvender vi nyt avanceret overvågnings- og narkoseudstyr.

Vi foretager altid en grundig undersøgelse af dit dyr inden bedøvelsen, og vi kan tilbyde at tage en blodprøve der analyseres inden narkose. På den måde tilpasser vi narkosen til hver enkel patient, for at gøre den så skånsom og sikker som overhovedet muligt.

I forbindelse med narkosen overvåges patienterne konstant, således at vi hurtigt kan gribe ind, hvis noget uforudset skulle opstå. Moderne overvågningsudstyr tilkobles patienterne, så vi hele tiden kan måle ilttilførslen, pulsen, blodtrykket, lunge- og hjertefunktionen samt andre vigtige parametre.

Laparoskopisk sterilisation – sterilisation med kikkert

Operationen foretages ved hjælp af en kikkert (endoskop) via et par små huller i bugvæggen. Metoden har været anvendt i en del år i udlandet, har mange fordele, og er især velegnet til unge dyr.

De laparoskopiske operationer medfører kortere operationstid, påfører patienterne færre smerter og mindre vævstrauma, og indeholder mindre risiko for efterblødninger. Patienterne behøver ikke krave eller bugforbinding, og ophelingsforløbet er bedre. De fleste patienter er nærmest upåvirkede efter operationen, og kun få behøver smertestillende medicin.

Sådan udføres en laparoskopisk sterilisation

Patienten bedøves, og kikkertoperationsportene monteres. Porthullerne i dyrets bugvæg er mellem ½ og 1½ cm store og udføres som et lille indstik med skalpel.

Typisk udføres operationerne med 2 ports teknik:

  • 1 skopiport
  • 1 arbejdsport

Ved små og slanke hunde kan vi nu udføre og tilbyde en 1 portsteknik, som gør indgrebet yderligere skånsomt.

Herefter pustes bughulen op med CO2, så organerne bliver skilt fra hinanden, og man lettere kan navigere rundt i bughulen med kikkerten. Operatøren får kikkertbillederne op på videoskærm “live”.

Udover sterilisation kan visse bughuleundersøgelser og operationer med fordel foretages laparoskopisk. Samtlige organer i bugen kan visualiseres, og man kan udtage vævsprøver på en særdeles skånsom måde.